Kärpät osui verkkoon, HIFK tolppiin

LIIGA / Raportti
Markus Kankaanperä kantoi perjantaina kapteenin vastuun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Perjantaina Helsingissä nähtiin puolustusvoittoinen kamppailu. Kärpät oli lopulta etevämpi erikoistilanteissa ja kairasi 2-0-vierasvoiton.
Lähtökohdat 

HIFK hävisi edellisen ottelun TPS:lle jatkoajalla. Helsingissä puhaltavat uudet tuulet, sillä Jarno Pikkaraisen otettua valmennusvastuun on joukkue jälleen ruvennut pelaamaan kovaa fyysistä peliä ja saanut pisteitä neljästä edellisestä kamppailusta. Pisteet ovatkin kovaa valuuttaa, sillä sarjataulukon sijojen neljä ja yhdeksän erotus on vain seitsemän pistettä. HIFK on seitsemäntenä 74 pisteellä. Erityisesti Joonas Rask on loistanut kentällä viime aikoina. Juho Keränen puolestaan palaa kokoonpanoon monen kuukauden poissaolon jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engren suoriutui tehtävistään hyvin. Kärppien ylivoimamaalin edessä mies oli voimaton ja Aleksi Heponiemen viedessä Kärpät kahden maalin karkumatkalle hän seisoi maalilla ilman puolustuksen tukea.

Puolustuspelaaminen 

HIFK ei päästänyt Kärppiä lyömään kovaa painetta puolustuspäätyyn. Suurin virhe sattui, kun koko vitja ajautui täysin tuuliajolle ja Heponiemi pääsi iskemään Kärppien illan jälkimmäisen osuman kenenkään häiritsemättä.

Hyökkäyspelaaminen 

Ottelun alussa HIFK tuli kovaa päälle ja onnistui luomaan hyviä maalintekopaikkoja. Rask pääsi tykittämään maalinedustalta ja Erik Thorell käytti kiekon ylärimassa. Joukkue ei takaiskuista huolimatta lannistunut vaan yritti luoda painetta vieraaseen. Tolppia lähempänä HIFK ei maalia käynyt.

Erikoistilanteet 

HIFKn ainoa ylivoima oli täyttä kuraa. Kärpät puolusti tiiviisti ja toimitti kiekkoa keskialueelle. Kotijoukkue korjasi ensimmäisen alivoimansa virheet eikä antautunut enää Teemu Engbergin viruessa syntikopissa.

Lähtökohdat 

Kärpät on voittanut kolme viimeisintä otteluaan suvereeneilla esityksillä. Joukkue pitää oikeutetusti sarjataulukon paraattipaikkaa 106 pisteellä ja 23 pisteen erolla toisena tulevaan Tapparaan. Näin ollen joukkue voi pelata paineitta. Taitoa ei Kärpistä puutu. Paluun lauantaina Liigakaukaloon tehnyt Jussi Jokinen merkkautti itsensä pisteille jo ensimmäisessä ottelussaan. Muita viime aikoina kovassa lennossa olleita Kärppä-taitureita ovat esimerkiksi Aleksi Heponiemi ja Atte Ohtamaa.

Maalivahtipelaaminen 

Jussi Rynnäs nollasi takuuvarmalla esityksellä HIFKn.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäisessä ja toisessa erässä HIFKn lyödessä painetta Kärppä-pelaajat blokkasivat tarkasti laukauksia ja pyrki pelaamaan kilpirinnat laitoihin pyörimään. Kolmannessa erässä Kärpät puolusti viisaasti eikä lähtenyt riskeeraamaan johtoasemaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärpät ei ottelun aikana saanut kovin montaa vaarallista pyöritysjaksoa, mutta Heponiemelle siunaantunut tilanne laukoa kiekko maaliin kenenkään estelemättä sinetöi 2-0-vierasvoiton.

Erikoistilanteet 

Kärpät pääsi kahdesti pelaamaan ylivoimaa. Ensimmäisen erikoistilanteen aikana rauhallinen pyöritysruletti tuotti tulosta, kun Jokinen tarjoili Nicklas Lasulle, joka latoi kiekon verkkoon maalin edustalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo