HIFK vei suurseurojen kohtaamisen – Roope Taposelle uran ensimmäinen nollapeli

Tiiviisti puolustanut HIFK jätti Kärpät nollille ja juhli kotivoittoa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Aktiivinen ja tiivis HIFK hallitsi kenttätapahtumia ja voitti Kärpät lukemin 2–0. Ottelun voittomaaliksi jäi Eetu Koivistoisen avauserän ylivoimaosuma. Kotijoukkueen maalilla pelannut Roope Taponen torjui Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin.

Perjantaisessa Helsingin illassa kohtasivat Liigan kaksi suurta, Helsingin IFK ja Oulun Kärpät. Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat hyvin vastakkaiset. Kärppien ottelukohtainen pistekeskiarvo oli sarjan paras, samaan aikaan kun HIFK:n oli sarjan toiseksi huonoin. HIFK lähti otteluun tappio niskassaan hävittyään keskiviikkona KalPalle jatkoajalla, kun taas Kärpät haki täyden pistesaaliin Porin Ässien vieraana.

Odotetussa puolen Suomen joukkueiden kohtaamisessa IFK oli vahvempi ja vei peliä. Tiiviisti puolustanut kotijoukkue piti vierailijat poissa maalintekopaikoilta ja maalinsa puhtaana, mikä tiesi Liiga-uran ensimmäistä nollapeliä maalivahti Roope Taposelle. Ottelun loppulukemat kirjattiin HIFK:lle 2–0.

Aktiivinen HIFK hallitsi kenttätapahtumia

Ottelun ensimmäinen erä alkoi odotetun tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue HIFK oli hienoisesti enemmän kiekossa, mutta Kärpät puolusti tiiviisti keskustaa ja tukahdutti IFK:n avauspelaamista.

Erän edetessä HIFK nosti aktiivisuuttaan ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiään Kärppien päähän. IFK:n aktiivinen ote aiheutti Kärpille alivoiman Mikko Niemelän otettua kaksiminuuttisen estämisestä erän loppupuolella.

Jäähyä seuranneella ylivoimalla nähtiin ottelun avausmaali, kun HIFK:n Eetu Koivistoinen onnistui ohittamaan rannelaukauksellaan kärppävahti Joel Blomqvistin. Ajassa 15:29 syntyneeseen ylivoimaosumaan merkittiin syöttäjiksi Juha Jääskä ja Otso Rantakari.

Avauserän loppuun HIFK:lle tuomittiin kahden minuutin rangaistus maalivahdin estämisestä Iiro Pakarisen törmättyä Kärppien Blomqvistiin.

HIFK:n hallinnasta avauserässä kertoivat maalivahtien torjunnat. Vierasjoukkue Kärppien Blomqvistille merkittiin 16 torjuntaa kotijoukkueen Taposen jouduttua torjumaan erässä vain kahdesti.

Paikat vähissä tasaisessa toisessa erässä

Toiseen erään Kärppien maalille luisteli Leevi Meriläinen. Maalilla aloittanutta Blomqvistia ei Kärppien penkillä näkynyt.

Vaikka erän alun ylivoima jäi Kärpiltä kovin ponnettomaksi, sai se parempaa otetta pelistä ottelun toisessa erässä ja pelin virtaus tasoittui selvästi avauserästä.

Toisen erän ylitettyä puolivälin Kärpät pääsi illan toiselle ylivoimalleen. Hyvistä paikoista huolimatta HIFK-alivoima kesti Kärppien yritykset.

Tasainen toinen erä oli lopulta maaliton ja toiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkue HIFK:n 1–0-johdossa.

Edes rangaistuslaukaus ei tuonut Kärpille maalia

Ottelun päätöserä alkoi samoissa merkeissä kuin mihin toinen päättyi. Molemmat joukkueet tulivat erään hyvällä energialla IFK:n hallitessa hienoisesti kenttätapahtumia.

IFK pääsi ottelun toiselle ylivoimalleen Kärppä-puolustaja Tommi Kivistön jouduttua kahden minuutin jäähylle korkeasta mailasta. Kärpät sai alivoimalla rangaistuslaukauksen Ilari Melartin rikottua karkuun päässyttä Julius Junttilaa. IFK-maalivahti Taponen torjui kuitenkin Kärppien David Rundbladin yrityksen.

Ottelun toinen ja HIFK:n toinen osuma näki päivänvalon ajassa 58:07. Roni Hirvonen viimeisteli Olli Palolan hyvästä esityöstä ottelun loppulukemiksi 2–0.

Vain seitsemän kertaa ottelussa torjumaan joutunut Taponen merkkautti pelistä Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin.