HIFK vei kärkiseurojen viikonlopun ensimmäisen osan – Olli Palola iski kaksi maalia

LIIGA / Raportti
Olli Palola iski kaksi tärkeää maalia.
Perinteisten joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen tarjosi vauhtia ja laadukasta perjantai-illan kiekkoa. Kotijoukkue HIFK vei pidemmän korren lukemin 4–2.

HIFK isännöi perinteisessä suurseurojen mittelössä Oulun Kärppiä joukkueiden viikonlopun ensimmäisessä kohtaamisessa. Kohtaaminen oli kauden kolmas ja voitot olivat menneet edellisistä otteluista tasan.

Kotijoukkueen ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle, vaikka kokoonpanoista uupui pelaajia Sebastian Dykin johdolla. HIFK:n kovavireinen ykköskenttä pääsi iskemään maalin vain minuutin pelin jälkeen. Vierasjoukkueen pelaajat jättivät Jere Innalan täysin vapaaksi ja nopealiikkeinen hyökkääjä ei tilanteessa erehtynyt.

Vierasjoukkue Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa useampaan otteeseen, mutta tällä kertaa sarjan paras ylivoima ei löytänyt aseita Niilo Halosen ohittamiseen.

HIFK:n ylivoimaprosentti on sen sijaan viimeisen viiden ottelun otannalla reilut 30 prosenttia ja se tuotti maalin tälläkin kertaa. Kiekko kimposi vierasjoukkueen harmiksi puolustajista sisään ja maali merkittiin Miro Väänäsen nimiin.

Ensimmäistä erää värittivät jäähyt ja rikkonaisuus. Erässä edettiin kotijoukkueen tahdissa, sillä Kärpät ei saanut kontrolloituja hyökkäyksiä aikaan, vaan pelaamista väritti yksittäiset läpisyöttöyritykset.

Vauhdikasta kiekkoa ja asetelmia tuplapeliviikonloppuun

Kärpät aloitti toisen erän vahvemmin kuin ensimmäisen. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Kärpät oli jo laukonut enemmän kuin koko ensimmäisessä erässä. Kun maalia ei iske itse, sen iskee vastustaja.

HIFK pelasi itsensä jo kolmen maalin johtoon Kärppien vahvan jakson jälkeen Olli Palolan kauden kuudennella maalilla. Palola hääri maalin edessä ja sai lyötyä irtokiekon sisään. Maalin jälkeen vierasjoukkueelle sattui kiekonmenetyksiä ja kiekonmenetyksen päätteeksi pääsi myös kotijoukkueen Teemu Tallberg läpiajoon.

Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta siniviivalle asettunut Innala ei saanut kiekkoa toistamiseen ohi Stanislav Galimovin. Reilun minuutin epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen Kärpät iski ottelun kannalta merkittävän kavennusmaalin, kun Petter Emanuelsson pääsi iskemään maalin Jesse Koskenkorvan syötöstä.

Toinen erä tarjosi fyysisyyttä ja tunteiden kuumenemista. Erässä paikkoja oli kummallakin joukkueella ja vauhti oli ensimmäistä eroa vauhdikkaampaa. Kiekonhallinta aaltoili ja tilanteita nähtiin kummassakin päädyssä, vaikka erätauolle lähdettiin HIFK:n 3–1 johdossa.

Palolan kahden maalin ilta voiton takeena

Kolmatta erää ei ehditty pelata edes neljää minuuttia, kun vierasjoukkue iski toisen kavennusmaalin ja itsensä maalin päähän. Mika Pyörälä iski itselleen tuttuun tapaan kiekon ohi maalivahdin aivan maalin edustalta. Maalin myötä katkesi konkarihyökkääjän pitkä maaliton putki, joka kesti peräti 12 ottelun verran.

Kärppien ykköspakkiparissa luutineet Atte Ohtamaa ja Axel Rindell pelasi kolmannessa erässä pitkiä vaihtoja tiheään tahtiin, kun joukkue pyrki kiivaasti iskemään tasoitusmaalin.

Joukkue pyöritti viimeiset minuutit hyökkäysalueella, mutta Palola pääsi iskemään lopullisen ratkaisun tyhjään maaliin 37 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Vauhdikkaan ja hyvätasoisen ottelun vei HIFK lukemin 4–2. Joukkueet kohtaavat jälleen huomenna Oulussa ja odotettavissa on vauhdikas ja fyysinen kamppailu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo