HIFK kiirehti, Kärpät tylytti, HIFK romahti

LIIGA / Raportti
Cody Kunyk ujutti Kärppien toisen maalin.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin IFK jäi kauden neljännessä ottelussaan pahasti Kärppien jalkoihin.

Kärpät ei antanut perjantain Hockey Night -ottelussa mitään armoa isännilleen. Oululaiset tylyttivät HIFK:n lähelle maanrakoa. Helsingistä pisteet jaettiin tällä kertaa lukemin 3−7 (0-2, 1-2, 2-3). Vieraiden tehokkain oli jälleen Jesse Puljujärvi tehoin 2+1.

HIFK:lla oli periaatteessa aineksia päästä ottelussa niskan päälle. Avauserässä se pääsi ylivoimalle jo 16 sekunnin jälkeen. Ylivoima jäi kuitenkin tehottomaksi, ja Otto Karvinen vei vieraat johtoon. Johdon tuplasi kiekon komeasti sisään luritellut Cody Kunyk.

HIFK:n pahimmaksi synniksi koitui kiekon kanssa hätäily. Se kiirehti hyökkäyksiään, mikä aiheutti heikosti pelattuja tilanteita ja avasi Kärpille tilaisuuksia riistoihin ja nopeisiin hyökkäyksiin. Tämä oli kuitenkin paljon myös Kärppien omaa kärsivällisyyttä, kun se malttoi hyökätä suoraan pelin niin auetessa, ja sitten taas rytmittää tarvittaessa. HIFK:lla näytti sensijaan olevan vain yksi täysillä moottoria huudattanut vaihde, joka leikkasi kiinni kerta toisensa jälkeen.

Libor Sulakin 3−0-maali oli mahdollisesti illan komein. Puolustajakolossi vei liian innokkaasti peittämään tulleen HIFK-hyökkääjän kahville tyylikkäällä sivuttaisliikkeellä, hivutti kiekon tämän ulottumattomiin, ja laukoi sitten ranteella kiekon yläkulmaan. HIFK oli lyötiy viimeistään alle kahta minuuttia myöhemmin tulleesta 4−0-osumasta.

Mikko Kousa kavensi erän lopussa, ja HIFK onnistui kolmannessa erässä kaksi lisäkertaa. Osumista ei jäänyt kuitenkaan mitään lohduttavaa kerrottavaa pelillisen alakynnen päälle.

Kärppien kolmas täysi voitto yhtä monessa ottelussa merkitsee sille sarjan kärkipaikkaa samalla saldolla etenevän Ilveksen kanssa. Sen pelit jatkuvat lauantaina Lahdessa. HIFK matkustaa Tapparan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo