HIFK otti puolustusvoiton kiihkeän tuplan avauksessa − Melart ja Karvinen ottivat yhteen taiston tauottua

Roope Taponen nollasi Kärpät.
HIFK:n ja Kärppien viikonlopun ensimmäinen kohtaaminen oli pääosin tarkkaa peliä, jossa punapaitainen kotijoukkue oli parempi. Loppulukemat kirjattiin lopulta helsinkiläisille 2−0.

Kärpät otti maalivahdin pois lennosta noin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Maalintekopaikkojen luominen oli kuitenkin vaikeaa, ja lopulta pyöritys päättyi Ludwig Byströmin epävarmuuteen siniviivalla, mistä seurasi paitsio. Seuranneella pelikatkolla Lauri Marjamäki yritti laittaa kuvioita kuntoon aikalisällä.

Kärpät sai aikaiseksi ilman maalivahtia vain kuusi laukausta, joista neljä kohti maalia. Roope Taponen kesti HIFK:n maalilla loppuun asti, ja näin HIFK pääsi kiittämään kannattajiaan nollapelin 22 torjunnalla pelanneen maalivahdin johdolla.

Ottelun päätyttyä nähtiin vielä kahakkaa, jossa pääpukareina olivat Ilari Melart ja Otto Karvinen. Tämä kertoo joukkueiden välisestä sähköstä, ja jatkoa sille saadaan myös lauantaina, kun joukkueet kohtaavat uudestaan Oulussa.

HIFK nousi voittonsa myötä neljän pisteen päähän Kärpistä, KalPasta ja Pelicansista. Näistä neljästä joukkueesta yksi joutuu aloittamaan pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta, ja sen kannalta lauantainen Kärppien ja HIFK:n kohtaaminen on edelleen elintärkeä.

Rantakari aloitti maalinteon

Ottelun alkuhetkien merkittävin tapahtuma oli HIFK-hyökkääjä Kristian Vesalaisen loukkaantuminen. Vesalainen otti osumaa jalkaansa Topi Niemelän laukauksesta. Hän oli hetken aikaa kopissa paikattavana, mutta palasi kehiin HIFK:n ensimmäisen ylivoiman aikana.

Noin kymmenen minuutin kohdalla Marko Anttila riisti kiekon Tom Hedbergiltä ja pääsi Otto Karvisen kanssa kaksi maalivahtia vastaan. Taponen venytti kuitenkin eteen, ja lukemat säilyivät maalittomina.

HIFK otti johtoaseman, kun Otto Paajanen voitti aloituksen, Otso Rantakari haki sopivan laukaisupaikan ja sijoitti kiekon ohi Leevi Meriläisen. Erän loppu tarjosi ylivoimia vuorotellen, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa.

Toinen erä oli kauttaaltaan erittäin tarkkaa peliä, eikä kumpikaan joukkue päässyt erityisille maalipaikoille, vaikka Kärpillä olikin alussa yksi ylivoima. HIFK otti erän kestäessä otetta, ja kuusi minuuttia ennen erän päätöstä Iiro Pakarinen siirsi ylivoimalla kotijoukkueen kaksi maalia edelle.

Pakarinen nousi ylivoimalla laidalta, ohitti Kärppien puolustaja Tommi Kivistön ja laukoi terävästi kiekon ranteella maaliin. HIFK oli lähempänä tehdä kolmannen kuin Kärpät ensimmäisen osuman erän lopulla, mutta toinen erätauko alkoi lukemissa 2-0.

HIFK:lla oli jälleen ylivoima kolmannen erän alussa, kun toisen erän lopussa nähdystä kahakasta vain Peter Tiivolalle. Kotijoukkue ei onnistunut, ja sen jälkeen Kärpät alkoi ottamaan otetta kirivaihdetta silmällä pitäen.

Kärppien viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin jonkun verran huolimattomia, ja näin Taponen pääsi varsin helpolla erän päätöserän ensimmäiset kymmenen minuuttia. Kesken Kärppien painostuksen Sebastian Dyk pääsi läpiajoon, jonka Meriläinen selvitti. Perään Jesse Seppälä otti hyökkäyspään rangaistuksen. Kärpät pyöritti peliä, mutta mihinkään haamutorjuntoihin ei Taposen tarvinnut venyä.

Taposen hyvät otteet kestivät loppuun asti, ja näin hänelle kirjattiin kauden viides nollapeli. Kaksi niistä on tullut Kärppiä vastaan.