Ville Peltosen HIFK katkaisi Olli Jokisen Jukureiden lennon – Helsingin jäähallissa nähtiin runsaasti katsojia, maaleja ja tappelu

Otto Paajanen iski illan ottelussa alivoimamaalin.
Ville Peltosen valmentama HIFK sai pitkästä aikaa täyttää Helsingin jäähallin katsomot täyteen, mutta Olli Jokisen luotsaama Jukurit houkutteli lehtereille 7 444 katsojaa. Kuuma ottelu päättyi isännille lukemin 4–1. Taistossa vaihdettiin nyrkin iskuja Otto Karvisen ja Nikita Krivokrasovin toimesta.

HIFK ja monet muut Liiga-seurat ovat hiljalleen vapautumassa katsomorajoituksista ja tunnelma on palaamassa halleihin. HIFK:n kotiluolassa nähtiin pitkästä aikaa runsaasti katsojia ja helsinkiläisseuran legendan Olli Jokisen luotsaama vahvavireinen Jukurit houkutteli paikalle 7 444 katsojaa.

Kuuma avauserä kääntyi tasaisuudesta huolimatta Jukureille

Avauserä käynnistyi kovalla taklauspelillä. Ensimmäisen niitin tarjoili Kasper Kotkansalo Šimon Stránskýlle. Nopeatempoisesti käynnistyneessä ottelussa pelin virtaus aaltoili mukavasti kaukalon kummassakin päädyssä. Avausminuuttien vaarallisimmat paikat olivat HIFK:lla Jukurit-vahti Oskari Salmisen maalilla.

Vauhdikkaan neliminuuttisen jälkeen pelin tempo hidastui ja peli oli rikkonaista. Vaikka Jukurit lähti otteluun vahvasti, oli silti Salmisella avauskympillä enemmän töitä kuin HIFK-kollega Michael Garteigilla.

Jukureiden nerokkaat ideat tyrehtyivät vahvaan HIFK-puolustukseen. Markus Odenilla oli vieraiden paras maalintekopaikka, jonka kuitenkin kanadalaisvahti selvitti vaivatta.

Läpi erän tunteet kävivät kuumana ja ne roihahtivat erän puolivälissä, jolloin nähtiin pieni sääntöjen sallima paini. Painia edelsi fyysisesti otteluun lähteneen Kotkansalon poikittainen maila, josta ottelun tuomaristo vihelsi puolustajalle kaksiminuuttisen. Vieraiden ylivoima ei kuitenkaan jättänyt jälkipolville kerrottavaa, vaikka muutamia hyviä ideoita nähtiinkin.

Mikkeliläisryhmän erikoistilanteen jälkeen ottelun vaakakuppi tasoittui ja Salminen sai jälleen töitä. Jukureilta löytyi muutamia ketjukoostumuksia, jotka pystyivät murtautumaan HIFK:n päätyyn. HIFK:lla kaikki viisikot olivat alusta lähtien pelin ytimessä.

Piristynyt Jukurit avasi ottelun maalihanat Kotkansalon nukahtaessa, minkä seurauksena Otto Mäkinen pääsi Odenin syötöstä ohittamaan hölmistyneen Garteigin. Ottelun avausmaalin idea syntyi Stanislav Gareevin lavasta, ja venäläispuolustajalle piste oli Liiga-uran ensimmäinen.

Maali sekoitti HIFK-nipun ja Jukurit pääsi jälleen ylivoimalle erän loppuhetkillä. Tämä ylivoima oli paljon parempi kuin ensimmäinen, mutta tälläkään kertaa ei tullut tulosta.

Jos avauserässä Jukurit juhli maalia – Toisessa erässä oli HIFKn vuoro

Toisessa erässä Jukurit pääsi paremmin peliin kiinni kuin avauserässä. HIFK kuitenkin pyöritti hanakammin peliä, kunnes Alex Broadhurst hätäisesti purki kiekon katsomoon. Sanonta kolmas kerta toden sanoo ei Jukureille tuonut onnea, sillä HIFK-alivoima ja Garteig selvittivät mikkeliläisryhmän vaisuhkon ylivoiman.

Jukureiden ylivoimaviisikot ovat täynnä hyökkääjiä, jolloin luulisi verkon pöllyävän. Helsingin kirkkaissa valoissa näin ei kuitenkaan käynyt.

Liiga-uran avausottelua vieraiden seitsemäntenä puolustajana pelannut Niilo Romppanen esiintyi erässä pirteästi saadessaan hyvin peliaikaa. Tämän erän tähdet olivat kuitenkin HIFK:n puolella, kun Jukureilla alkoi bensa loppumaan härkäviikon toisessa ottelussa.

Ottelun avausmaalin syöttäneellä Odenilla oli maukas maalintekopaikka tässäkin erässä, mutta Garteig nollasi viileästi yrityksen komealla torjunnalla. Garteigin torjunta piristi entisestään isäntien vahvaa otetta. Runsain määrin paikalle saapunut kotiyleisö palkitsi suosionosoituksin kanadalaisvahdin suorituksen.

Jos avauserässä nähtiin painia, niin toisessa erässä Jukurit-hyökkääjä Kirill Maksimov haki HIFK-hyökkääjä Teemu Tallbergista tuloksetta tanssipartneria. Isäntien vahva toinen erä toi toivotun tuloksen, kun maalinteon tehottomuudesta kärsinyt joukkue tasoitti Eetu Koivistoisen maalilla ottelun. Koivistoinen laukoi maalin Salmisen kannalta kuolleesta kulmasta maalin sivustalta.

Micke-Max Åsten kävi erän loppuhetkillä kuumana, mistä tuomaristo joutui hyökkääjää huomauttamaan ja rauhoittelemaan. Tasoitusmaali vapautti entisestään isäntien peliä ja joukkue haki vimmatusti lisäosumaa, joka syntyi erän viimeisillä minuuteilla Jere Innalan toimesta.

Salminen pomputti kiekkoa vaarallisesti erän jälkimmäisellä kympillä, mutta tuomaristo oli hereillä viheltäessään ajoissa pelin poikki, jolloin Salmiselle ei tullut lipsahduksesta murheita.

Kolmannessa erässä heiluivat maaliverkko ja nyrkit

Kolmas kaksikymppinen alkoi tasaisesti kummankin joukkueen hakiessa otteluun lisämaaleja. Jukurit nappasi ottelun ensimmäisen rangaistuksen vasta kolmannessa erässä.

Sebastian Dyk käytti tilaisuuden hyödykseen ja lisäsi kotijoukkueen johtoa ylivoimaosumalla. Ennen erikoistilannetta Salminen säikäytti Jukurit-faneja katselemalla jalkojensa vointia, mutta vahvaa kautta pelannut vahti pystyi jatkamaan ottelua.

Isäntien itseluottamus kasvoi maalista entisestään. Jukurit ei saanut useasti potentiaalisia maalipaikkoja, sillä joukkueen energia kului puolustaessa. Otto Paajanen tyylitteli alivoimaosuman Koivistoisen istuessa jäähyaitoissa.

Erän aikana Jukurit vahvaan lentoon luotsannut Olli Jokinen vippasi vaihtoaitioon lentäneen kiekon katsomoon, mutta järjestyksenvalvojat hakivat katsojalta kiekon pois kuin lapselta tikkarin. Vaihtokauppana katsoja sai kuitenkin HIFK-kiekon.

Petteri Wirtasen mahdollista maalia veivattiin videolta ja lopulta se hylättiin potkuliikkeen vuoksi. Muutamat katsojat vihelsivät suotta ratkaisulle. Tilanteen jälkeen Otto Karvinen sai tanssipartnerin Nikita Krivokrasovista ja väkevä nyrkkien vaihto kruunattiin ulosajoilla.

Tappelun jälkeen Joni Jurmo ja Kotkansalo halusivat tarjota kansalle toisen tappelun, mutta tuomaristo ei päästänyt kaksikkoa nahistelemaan. Nahisteluiden jälkeen Jukurit otti itselleen otetta, mutta tilaisuuksista ei jäänyt tulostaululle mainintaa.

Monilla joukkueilla kolmen maalin johto olisi nostanut jalkaa kaasulta, mutta HIFK oli eri planeetalta.

Kotijoukkue haki vahvasta johdosta huolimatta lisäosumia, joita ei kuitenkaan nähty. Jukurit hävisi ensimmäisen kerran sitten 27. tammikuuta, jolloin Lahden Pelicans nappasi vahvavireiseltä joukkueelta kolme pistettä.