Kauden parastaan esittänyt HIFK takoi Jukurit maanrakoon − tuore ruotsalaispuolustaja loisti

LIIGA / Raportti
Victor Berglund on osoittautumassa erinomaiseksi vahvistukseksi.
HIFK ja Jukurit tarjosivat Nordiksella viihdyttävän Liiga-ottelun. Maalinteossa tuskaillut HIFK sai tiistaina tärkeitä henkilökohtaisia onnistumisia.

HIFK antoi kannattajilleen aikaisen joululahjan, kun se kukisti äänekkään kotiyleisönsä edessä Jukurit lukemin 5−2. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kuluvalla kaudella, kun HIFK tekee vähintään viisi maalia yhdessä ottelussa.

Ottelun yksi suurimmista sankareista oli HIFK-puolustaja Victor Berglund, joka iski ensimmäisen maalinsa HIFK-paidassa.

− Oli tosi hyvä peli meiltä. Tosi rohkeaa pelaamista ja uskallettiin kiekon kanssa tehdä asioita, Kristian Vesalainen kommentoi C Moren haastattelussa.

Kovassa otteluruuhkassa tarpova Jukurit pystyi vielä ottelun avauserässä kamppailemaan voitosta, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, niin liukasliikkeinen kotijoukkue voitti vieraat selvästi luistelu- ja kamppailupelaamisessa.

Ison kritiikkivyöryn kohteena läpi syksyn ollut HIFK-käskijä Ville Peltonen voi varmasti olla tyytyväinen tiistai-illan esitykseen, sillä punapaitojen peli oli pitkästä aikaa vapautunutta ja usean huippuyksilön katseesta paistoi peli-ilo. 

Ottelun avauserä oli pelillisesti lievästi HIFK:n hallintaa, mutta Jukurit iski kaksi näyttävää ylivoimamaalia. Maalinteoss onnistuivat Pekka Jormakka sekä Hannes Häkkilä. Jukureiden ylivoimapelin kapelimestari Juhamatti Aaltonen syötti molemmat osumat.

HIFK iski henkisesti tärkeän maalin, kun ykkösketjun syöttöketjun päätteeksi Roni Hirvonen laukoi kauden kahdeksannellaan 1−2-kavennuksen.

Toisessa erässä HIFK pelasi kauden parasta peliään. Isännät loivat vaarallista hyökkäysuhkaa vaihdosta toiseen ja varsinkin Jukureiden puolustajat olivat läpi ottelun kiekollisesti todella epävarmoja.

HIFK:lta onnistuivat maalinteossa toisessa erässä Berglund, Otso Rantakari sekä kulttipelaaja Micke-Max Åsten.

Päätöserässä HIFK puolusti tiiviisti ja lopulta Vesalaisen 5−2-osuma sinetöi ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo