IFK konttasi toisessa erässä, Jukureille ensimmäinen täysi pistepotti yli kuukauteen

LIIGA / Raportti
Janne Ritamäen toisen erän 1−1-alivoimamaalista alkoi Jukurien nousu voittoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jukurit haki 3−1-voitollaan kolme sarjapistettä Helsingistä erinomaisen toisen erän ansiosta, jossa se iski kolme maalia. IFK:n haluton esitys ei tänään kehuja kerännyt.
Lähtökohdat 

IFK aloitti peliviikkonsa jo maanantaina, kun se kaatoi kotonaan kovasti vastaan pyristelleen Sportin 4−2. Viime viikolla helsinkiläiset kärsivät kotitappion jatkoajalla Lukolle, mutta voittivat TPS:n vieraissa 2−1. IFK lähti Jukurit-otteluun siis kahden ottelun voittoputkessa ja viiden ottelun pisteputkessa. 

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engren pelasi tyydyttävän ottelun. Häntä ei voi sinänsä Jukurien avopaikoista syntyneistä maaleista syyttää, mutta parempana päivänä osa maaleista olisi ollut torjuttavissa. 

Puolustuspelaaminen 

IFK puolusti enemmän yksittäisinä pelaajina kuin koko kentällisellä. Liike oli liian verkkaista sen jälkeen, kun Jukurit sai toisessa erässä hyökkäyksiinsä tempoa. 

Hyökkäyspelaaminen 

Alussa IFK hyökkäsi suoraviivaisesti kohti maalia, oli kyseessä sitten suora hyökkäys tai käynnissä oleva pidempi tilanne hyökkäysalueella. Hyökkäyksestä puuttui tänään tuttu into ja energia. 

Erikoistilanteet 

Vaikka IFK tekikin yhden ylivoimamaalin, oli sen ylivoima luvattoman vetelää. Kolmas ylivoima "kruunautui" Jukurien Janne Ritamäen 1−1-läpiajomaaliin. 

Lähtökohdat 

Viime viikolla Jukurit hävisi hyvän taistelun jälkeen Lahdessa 2−5, mutta voitti kotonaan Lukon jatkoajalla 3−2. Jukurit oli voittanut viimeksi varsinaisella peliajalla yli kuukausi sitten, 16.10.2019.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi venyi avauserässä hienoon selittäiseen tiikerinloikkaan, kun IFK pelasi poikittaissuunnassa avopaikan. Rajaniemi oli tänään voittava maalivahti. 

Puolustuspelaaminen 

Jukurit varjeli tiukasti maalinedustaansa eivätkä kenttäpelaajat juurikaan iskeneet IFK:n hyökkäyspyörityksissä iholle. Puolustus oli siis passiivista, mutta jämäkkää ja järjestelmällistä. 

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyksiinsä Jukurit lähti kontrolloidusti. Jos kaista ei ollut auki, peruutti viisikko hakemaan uutta hyökkäysaihiota. Charles Saraultin 3−1-johtomaali syntyi kauniista suorasta hyökkäyssommitelmasta. 

Erikoistilanteet 

Jukurien ylivoima ei häikäissyt aktiivisuudellaan, mutta se oli rauhallista ja järkevää. Patrik Puistola sai ujuttaa 2−1-maalinsa rauhallisesti maalin edestä. 

Ottelun ratkaisu 

Jukurit käytti etsikkoaikansa hyväkseen toisessa erässä. 1−1-alivoimamaali sytytti mikkeliläiset nousuun, joka täydentyi erässä vielä kahdella lisäosumalla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo