HIFK:n pyöritys väsytti Jukurit, Sakari Salmisen syötöt toivat tulosta

LIIGA / Raportti
Aleksi Laakson haukankatse löysi illalla maalista kiekonmentävän reiän.
HIFK heilutti tahtisauvaa Helsingissä perjantaina. Sakari Salminen toimi 2−1-voiton arkkitehtinä pohjustaen molemmat joukkueensa osumat.
Lähtökohdat 

Viime aikoina HIFK on pelannut ailahtelevasti. Jarno Pikkaraisen otettua valmennusvastuun Helsingissä on suunta ollut varovaisen positiivinen, mutta kun viidestä tätä iltaa edeltävästä ottelusta on kolme valahtanut jatkoille, näyttää parannettavaa vielä olevan. Kilpailu pääsystä kuuden parhaan joukkoon käy kuumana ja ennen perjantain kotiottelua sijojen yhdeksän ja neljä erotus oli vain neljä pistettä. HIFK roikkui kahdeksantena, tasapisteissä Ilveksen kanssa, jolla tosin on yksi ottelu enemmän pelattuna. Sairastuvalta kuuluu sekä hyvää, että huonoa. Kiekon kupoliinsa ottanut Iikka Kangasniemi palaa illan kokoonpanoon, mutta puolustaja Markus Kankaanperä on lääkärin syynissä.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engren oli tehtäviensä tasalla Nordiksella. Upeat hanskatorjunnat ja venymiset saivat yleisön kohahtelemaan. Jukurien ainokaiselle mies ei voinut mitään. Ville Leskinen toimitti kiekon maalin takaa maalinedustalle nousseelle Markku Flinckille, joka lapioi kiekon häkkiin.

Puolustuspelaaminen 

HIFK oli hereillä Jukurien pyörittäessä peliä hetkittäin. Kaiken kaikkiaan kiekonhallinta oli kuitenkin punanuttujen hanskassa ja puolustus tiesi miten vastata Jukurien paineistukseen.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK saavutti ensimmäisessä erässä kiekonhallinnan ja piti vierasta varpaillaan kiekonriistoilla. Sitä kautta isäntä sai rakennettua painetta ja loi pitkiä pyöritysjaksoja vastustajan päätyyn. Aleksi Laakson ensimmäinen osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen, mutta vain reilua minuuttia myöhemmin hyökkääjä sutaisi 1−0-osuman Sakari Salmisen syötöstä. Myöhemmin jukuripuolustus sekoili oman maalinsa takana ja Juhani Tyrväinen korjasi hedelmät maalinedustalta Erik Thorellin ja Salmisen avustamana.

Erikoistilanteet 

HIFK onnistui rakentamaan mainioita paikkoja ensimmäisen siirretyn rangaistuksen aikana, mutta ylivoimaosumia ei helsinkiläisten toimesta illalla nähty. Jukurit heilutti jäähykopin ovea kolmesti ja varsinkin viimeinen erikoistilanne meni kotijoukkueelta täysin haaskeelle. Alivoimalla HIFK pelasi Jukurit laitoihin ja blokkasi laukauksia. Joukkue pääsi myös monasti purkamaan paineen ja karvasi korkealta pelaten sekunteja pois. Jokainen mies laittoi itsensä likoon viimeisellä peliminuutilla, kun Jukurit pyöritti peliä kahden miehen ylivoimalla.

Lähtökohdat 

Jukurien pääsy kymmenen sakkiin alkaa olla utopiaa. Mikkeliläisillä on koossa 60 pistettä, mutta kun eroa uuteen lentoon päässeeseen JYPiin oli ennen tätä iltaa jo kaksitoista pistettä ja otteluita jäljellä kahdeksan, eivät tilastot ole Jukurien puolella. Huolimatta siitä, että Jukurit on säästösyihin vedoten menettänyt monta avainpelaajaa, on peli ollut yllättävän pirteää. Tulokset ovat puolestaan vuoristorataa pelinkuvalla: joka toinen ottelu hävitään ja joka toinen voitetaan. Suurin heikkous loistaa puolustuspäässä. Silmällä kannattaa pitää hyökkääjä Vadim Pereskokovia.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi pelasi hyvän ottelun kahdesta päästetystä maalista huolimatta. Mainiot torjunnat säästivät joukkueen enemmiltä takaiskuilta. Laakson onnistumista avitti maalin edessä seisova miesmassa ja Tyrväisen osumaan ei verkonvartijalla ollut aikaa reagoida.

Puolustuspelaaminen 

Jukurit-puolustus sortui Helsingissä virheisiin ja sitä kautta päästi isäntänsä niskan päälle. HIFK:n pyörittäessä peliä jäivät viikinkipaidat täysin kilpirintojen jälkeen.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit oli vastaantulija lähes koko ottelun ajan. 1. ketju onnistui luomaan vaarallisimmat paikat ja Markku Flinck kuittasi 2−1-kavennusmaalin HIFK-puolustuksen pettäessä. Kolmannessa erässä Jukurit jaksoi vielä puurtaa, mutta aika loppui kesken.

Erikoistilanteet 

Jukurien ylivoima ei ottanut toimiakseen perjantaina. Alivoimapelaamistaan mikkeliläiset paransivat minuutti minuutilta ja lopulta kaikki maalit Helsingissä tehtiin tasakentällisin. Lopussa Jukurit yritti vielä ilman maalivahtia, kun Tommi Santala istui syntikopissa. Kuuden miehen ruletti ei kuitenkaan tuonut tasoitusosumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo