Helsingissä maalijuhlat – JYPin murskaava ylivoima kaatoi HIFK:n

Jerry Turkulainen ja Antti Kalapudas keräsivät kolme pistettä mieheen.
Puolentoista viikon tauon jälkeen tositoimiin palannut vajaamiehinen HIFK jäi erikoistilanteissa pahasti vieraidensa jalkoihin. JYP pääsi iskemään ylivoimalla peräti viisi maalia.

JYP oli hurjassa vireessä ylivoimalla, vaikka se päästikin alivoimamaalin heti ensimmäisen ylivoimansa alkuun. JYP iski itse kolmesta ensimmäisestä ylivoimastaan, ja koko ottelussa vieraat tekivät peräti viisi maalia kahdeksasta yrityksestä. JYPin pelaajista peräti viisi pelaajaa ylsi ottelussa kolmeen tehopisteeseen.

Ensimmäisen ottelunsa 11 päivään pelannut HIFK sai koronaviruksen takia jalkeille vain 16 kenttäpelaajaa, joista 9 hyökkääjää. Tämä näkyi esimerkiksi ylivoimalla, jossa etenkin kakkosviisikolla oli kovin vähän ylivoimakokemusta liigatasolta. Yhden ylivoimamaalin isännätkin kuitenkin ykkösviisikollaan tekivät.

Myös peliaikatilasto kertoi karua kieltään. HIFK:n ainoa pelikuntoinen kärkisentteri Otto Paajanen pelasi hyökkääjälle hurjat lähes 27 minuuttia, ja laituri Jere Innalakin yli 24 minuuttia. Ottelun tehomies puolestaan oli isäntien kapteeni Teemu Tallberg, joka keräsi tappiosta huolimatta pisteet 2+2=4.

JYPin ylivoimajuhlat mahdollisti omalta osaltaan Micke-Max Åsten, joka otti HIFK:n kahdeksasta kaksiminuuttisesta peräti kolme, ja oli pääosassa myös kun HIFK palkittiin joukkuerangaistuksella liian monesta pelaajasta kentällä.

Maalijuhlat jo avauskympillä

JYP sai avausmaalinsa kun HIFK-pakki Rony Ahonen hukkasi maalin takana kiekon. Kiekko päätyi lopulta maalin kulmalle Jerry Turkulaiselle, joka siirsi sen ohi Niilo Halosen.

HIFK tuli tasoihin alivoimalla Johan Motinin maalilla. Saman ylivoiman aikana JYP pelasi komean kahden poikittaissyötön kuvion Adam Brodeckilta Rasmus Heljangon kautta Braden Christofferille, joka pääsi laukomaan hurrikaanipaidat taas johtoon. Maalijuhlat jatkuivat vielä ennen erän puoliväliä, kun Innala sooloili isännät tasoihin..

JYPin seuraavalla ylivoimalla Severi Lahtinen sai maalin takaa syötön Turkulaiselta ja vei vieraat kolmatta kertaa johtoon. Erän viimeisellä minuutilla Reid Gardiner pääsi Brodeckin poikittaissyötöstä viimeistelemään avauserän loppulukemiksi 2–4.

Toinen erä toi lisää maaleja

Avauserästä tutut poikittaissyöttöjen talkoot jatkuivat JYPillä myös toisen erän alussa. Viimeistelijänä tällä kertaa ylivoimalla b-pisteeltä Antti Kalapudas.

Erän puolivälissä vieraiden Jan Ščotka otti 2+10-minuuttisen Paajasen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Vaisusti ensimmäiset kolme ylivoimaansa pelannut HIFK käytti tällä kertaa ykkösviisikkoaan lähes täydet kaksi minuuttia, ja lopulta tylysti kiekon kanssa maalille ajanut Tallberg onnistuikin ohittamaan Konstantin Šostakin.

Pari minuuttia ennen erän loppua Tallberg ohjasi vielä Samuel Jardinen laukauksesta kavennuksen. Minuuttia myöhemmin oli jälleen JYPin ylivoimamaalin aika, kun avauserässäkin aivan lopussa osunut Gardiner onnistui. Erätauolle siirryttiin siis lukemissa 4–6.

Punaisten loppukiri ei riittänyt

Päätöserän alussa JYP pääsi yrittämään ylivoimalla kahteen kertaan. Jälkimmäisen jäähyn vieraat käyttivät hyväkseen, kun Christoffer iski maalin eteen pompanneen kiekon ohi Halosen.

HIFK:n kiri oli aivan erän loppua lukuunottamatta vaisu. Tasoitusta haettiin kuitenkin vielä ilman maalivahtia. Kotijoukkue osuikin viimeisellä minuutilla vielä kahdesti, kun Jardine ja Sebastian Dyk kaunistelivat päätöslukemiksi 6–7.