Rask ja Thorell pahanteossa: HIFK kampesi voiton Ilveksestä

Ilves oli ottelussa niskan päällä pitkään.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK iski Ilveksen kimppuun lauantaina. Vieras hallitsi ottelua pitkään, mutta kotijoukkue sinnitteli mukana. Kotiyleisön riemu loppuunmyydyssä hallissa repesi, kun kaksikko Erik Thorell-Joonas Rask oli pahanteossa. Illassa juhlittiin myös seuran ensimmäistä mestaruutta.
Lähtökohdat

HIFK kaatoi perjantaina Rauman Lukon vieraissa 2-1. Joukkue on iltaan lähdettäessä voittanut kolme viimeisintä otteluaan varsinaisella peliajalla. Maaleja niissä kilpirinnat ovat takoneet kymmenen. Äskettäin sairastuvalta kaukaloon palannut Kyle Quincey on isännän elkein jakanut taklauksia. HIFK:n 1. ketju on aina yhtä vaarallinen. Juhani Tyrväinen Rask ja Thorell puhaltavat hyvin yhteen hiileen. Joonas Lyytinen puolestaan taituroi joukkueen ensimmäisen maalin perjantaina. HIFK on sarjataulukossa kuudentena.

Maalivahtipelaaminen

Atte Engren kantoi torjuntavastuun Helsingissä. Maalivahti puursi hikihatussa hommia ensimmäiseltä minuutilta asti. Hyvät hanskatorjunnat ihastuttivat.

Puolustuspelaaminen

HIFK:n puolustus mitattiin lauantaina todenteolla. Vapauttava 1-1-tasoitus toi helpotusta paineeseen.

Hyökkäyspelaaminen

HIFK ei ensimmäisessä erässä päässyt luomaan pitkiä pyöritysjaksoja Ilveksen puolustusalueelle. Pari kertaa oli onnistuminen lähellä, mutta Ilves oli selvästi niskan päällä. HIFK:n tasoitus toisen erän puolessa toi virtaa. 2-1-osuma oli saman kaksikon käsialaa. Tällä erää Thorell syötti ja Rask latasi kiekon puolityhjään verkkoon.

Erikoistilanteet

Ilveksen hyvin toimivasta ylivoimasta huolimatta HIFK:n alivoimanelikko oli tilanteen tasalla. Illan edetessä alivoimapeli parani ja parani ja HIFK pääsi paremmin purkukiekkoihin. Ensimmäisen erän lopussa nähtiin vielä erikoistilanne tasavajaalla. Kotijoukkueen tasoitus ylivoimalla oli taas tutun kolmikon Thorell, Rask ja Tyrväinen käsialaa. Viimeisen maalin vastustajan tyhjään verkkoon viimeisteli Juho Keränen.

Lähtökohdat

Ilves oli kilpakumppaninsa tavoin voitokas perjantaina. KalPa kaatui 4-1. Kolmesta viime ottelusta tamperelaisilla on kaksi voittoa. Sarjataulukossa kilpailu on suorasta pudotuspelipaikasta kovaa. Kolmella pisteellä Ilves nousisi tasapisteisiin HIFK:n kanssa. Myös Ilveksen 1. ketjusta löytyy taitoa vaikka kuinka. Eemeli Suomi ja Joona Ikonen laidoillaan Arttu Ruotsalainen kantaa kultakypärää. Lukáš Dostál Ilves-maalilla on aloittanut vahvasti.

Dostália ei kunnolla ensimmäisessä erässä punnittu. HIFK:n tasoitusmaalille verkonvartija ei voinut mitään. Rask paahtoi oikealta maalin tuntumaan ja syötti toiselta puolelta tulevalle Thorellille, joka toimitti kiekon häkkiin. Jälkimmäisessä tilanteessa molari oli auttamatta myöhässä ja ajautunut liiaksi sivuun.

Ilves pelasi HIFK:n pelaajat pois parhailta paikoilta ja blokkasi laukauksia.

Ilves tuli otteluun hyvällä taisteluilmeellä. Se sai paineen hyökkäyspäätyyn ja rakensi paikkoja. Varsinkin ensimmäisen puoliskon ottelusta tamperelaiskatras hallitsi peliä. Ikosen tulinen laukaus toi tulosta ensimmäisen erän loppupuolella. HIFK:n mentyä ottelussa johtoon Ilves yritti vimmatusti tasoitusta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ilves pelasi hyvää ylivoimapeliä. Pyöritysruletti toi vaarallisia paikkoja. Rask ja Thorell onnistuivat sekoittamaan paketin pahasti maalintekotilanteissa.