HIFK tyly isäntä Nordiksella

Juhani Tyrväisen töötti Oskari Laaksoselle sai Nordiksen yleisön innostumaan.
HIFK oli selkeästi Ilvestä edellä perjantai-iltana. HIFK:n ykkösketju oli juonikas. Ilves oli kiekollisessa pelissään vaisumpi - sen ylivoimapeli oli hälyttävän heikkoa.
Lähtökohdat

HIFK lähti otteluun kahden pisteen ja kolmen sijan takaa-ajomatkalta vierailija Ilvekseen nähden. Edellisissä viidessä ottelussaan HIFK on neljästi päässyt pisteille.

Hakametsässä pelatussa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ilves oli parempi maalein 3–0.

Maalivahtipelaaminen

Atte Engren torjui vakuuttavasti. Yhteistyö puolustuksen kanssa toimi ja Engren pääsi näkemään Ilveksen laukaukset. Hän pelasi hyvin täydet 60 minuuttia.

Puolustuspelaaminen

Isäntien otteissa ei pahoja merkkausvirheitä tänään näkynyt. HIFK innostui tänään myös taklaamaan. Juhani Tyrväinen näytti jo ottelun alussa esimerkkiä ja sai kotiyleisön syttymään.

HIFK:n kolmas maali syntyi hyvän karvauspelin jälkeen, kun Juhani Tyrväinen ja Erik Thorell karvasivat kiekon Ilveksen Tuomas Salmelalta.

Hyökkäyspelaaminen

HIFK onnistui jo avausminuutilla saamaan pyörityksen Ilveksen päätyyn. Iikka Kangasniemi tuikkasi Ryan O'Connorin päädystä kimmonneen laukauksen maalin kulmalta ohi Ilveksen maalivahti Riku Heleniuksen.

Toinen maali oli Joonas Raskin henkilökohtainen taidonnäyte. Hän vei Heleniuksen mukanaan maalin taakse, kiersi maalin, harhautti Juho Liuksialan ja siirsi kiekon tyhjään maaliin.

2–0 -tilanteessa Juha Jääskä vapautti Teemu Enbergin keskialueen katkon jälkeen läpiajoon.

HIFK kuittasi välittömästi Ilveksen kavennusmaalin jälkeen tilanteeksi 3–1. Erik Thorell syötti maalin takaa Teemu Eroselle, eikä tämä erehtynyt huippupaikasta.

HIFK karkasi 4–1 johtoon, kun siniviivalta laitaa pitkin noussut Ville Varakas tarjoili kiekon maalin eteen Lennart Petrellille, joka survoi kiekon maalin edestä ohi Heleniuksen.

HIFK:lla oli edelleen vaikeuksia helppojen avaussyöttöjen kanssa Ilveksen karvatessa kahdella hyökkääjällä.

Hyökkäyspäässä syntyi useita pitkiä pyörityksiä. Ykkösketju oli jälleen näkyvässä roolissa.

Erikoistilanteet

Ensimmäinen ylivoimatilanne oli täynnä harhasyöttöjä ja huonoja ajoituksia. HIFK pääsi kertaalleen yrittämään maalintekoa juuri, kun Ilves tuli täysilukuiseksi.

Oman alivoimansa ensimmäisessä erässä HIFK pelasi mallikkaasti. HIFK:lle syntyi kahdella yhtä vastaan hyökkäys Ville Varakkaan taklattua keskialueella Ilveksen Mike Halmoa.

Irtokiekkoon päässyt Lennart Petrell tarjoili Ilmari Pitkäselle tekopaikan, mutta Helenius torjui kiekon kilpikädellään.
HIFK:n 5–1 maali syntyi ylivoimalla, kun Miles Koules ohjasi maalin edestä Kyle Quinceyn viivalaukauksen reppuun.

Lähtökohdat

Ilves on kuluvan kauden neljänneksi paras vierasjoukkue. Tänä iltana kokoonpanosta puuttui luottosentteri Arttu Ruotsalainen, joukkueensa ykkönen pisteissä, joka on Leijonien matkassa. Ilves saapui Nordikselle kolmen ottelun voittoputkessa.

Riku Helenius oli ensimmäisessä erässä melko vähän työllistetty. Hänelle kertyi erässä vain kolme torjuntaa. Silti HIFK johti 2–0.

Toisessa erässä HIFK oli aktiivisempi joukkue, ja Helenius onnistui venymään kiekon tielle yhdeksän kertaa. Erosen laukaus maalin edustalta oli jo liikaa.

Kolmannessa erässä Helenius torjui Thorellin läpiajon, mutta jäi ilman apuja Petrellin maalissa. Koulesin ohjausmaali oli mahdoton torjuttava.

Ei Ilveksen peli Heleniukseen kaatunut.

Ilves pelasi kaksi erää tarkkaa puolustuspeliä, mutta oli vaikeuksissa HIFK:n ykkösketjua vastaan. Kolmannessa erässä Ilvekselle sattui jo nukahduksia omassa päädyssä.

Ilves paineisti hyvin HIFK:n avauspelaamista ja sai parhaat tilanteensa luotua hyvällä karvauspelillä.

Ilves ylitti keskialueen usein melko helposti, mutta vain harvoin pääsi myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä.

Ilveksen maali syntyi, kun HIFK:n Ryan O'Connor epäonnistui rännisyötössään maalin takana. Mike Halmo haki kiekon maalin takaa ja syötti nopeasti Panu Mieholle, joka rankaisi entistä joukkuettaan.

Halmo oli näkyvä hyökkäyspäässä myös kolmannessa erässä. Puolustaja Jarkko Parikka ei onnistunut Halmon tarjoilusta ohittamaan Engreniä.

Ensimmäisen alivoiman aikana Ilves ei päästänyt HIFK:ta pyörittämään pakkopeliä. Jo keskialueella syöttölinjat olivat kiinni.

Ilveksen oma ensimmäinen ylivoima oli jopa surkeampi kuin HIFK:n vastaava. Parhaan maalintekopaikan rakensi kotijoukkue.

Toisella ylivoimallaan, toisessa erässä, Ilves hävisi hyökkäyspään aloituksen. Seuraavan kahden minuutin aikana se ei päässyt kiekon kanssa HIFK:n siniviivan yli kertaakaan.

Kolmannessa erässä Ilves antauitui kertaalleen HIFK:lle pelatessaan aivoimalla. Koules pääsi ohjaamaan Quinceyn laukauksen maalin edestä.

Nordgren ei pelannut ottelua loppuun

Niklas Nordgrenin ottelu jäi kesken taklauksen jäljiltä. Todennäköisesti hän ei pääse huomenna lähtemään muiden Pikkuleijonien mukana Kanadan Vancouveriin.