Roope Taposen torjunnat takasivat HIFK:n voiton HPK:sta

Roope Taponen oli ottelun ykköshahmo.
HIFK ja HPK pelasivat Helsingissä tasaisen väännön, jonka sankariksi nousi HIFK-maalivahti Roope Taponen.

Ottelun ensimmäinen rangaistus tuomittiin, kun peliä oli pelattu noin viisi minuuttia. HPK sai joukkuerangaistuksen, kun sillä oli liikaa kenttäpelaajia jäällä. Kotijoukkue HIFK ei kuitenkaan onnistunut käyttämään ylivoimatilannetta hyödykseen. Ottelun ensimmäiset kymmenen peliminuuttia olivat tasaista vääntöä vailla maaleja.

Kotijoukkue siirtyi johtoon ajassa erän puolivälissä, kun Aleksanteri Kaskimäki onnistui maalinteossa. Maalin syöttäjiksi merkittiin Leevi Teissala ja Otto Paajanen.

Hieman erikoisempi episodi nähtiin, kun HIFK-maalivahti Roope Taposelta irtosi torjunnan yhteydessä luistimen terä. Huoltotoimenpiteiden ajaksi maaliin vaihdettiin Niilo Halonen, joka kuitenkin sai tehdä tilaa vuorostaan Taposelle terän vaihdon jälkeen. Kotijoukkueen johtaessa 1–0 siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän alkajaisiksi HPK tasoitti lukemat, kun Antti Pihlström avasi joukkueensa maalihanat ajassa 25:19. Syöttäjinä toimivat Arttu Pelli ja Michael Joly. Reilua kymmentä peliminuuttia myöhemmin ajassa HIFK siirtyi 2–1-johtoon Kristian Vesalaisen rannelaukauksella. Kotijoukkueen johtaessa 2–1 lähdettiin toisen erätauon viettoon.

Ottelun kolmas erä oli melko tunnepitoinen. Pieniä torikokouksia pidettiin lähes joka pelikatkolla. HPK haki ahnaasti tasoitusosumaa, mutta kotijoukkue kesti.

Vierasjoukkueelle tarjoutui aivan ottelun lopussa oiva tilaisuus tasoittaa ottelu, kun HIFK:n Eetu Koivistoinen otti jäähyn. Peliä oli pelaamatta noin puolitoista minuuttia. HPK otti maalivahtinsa pois maalilta ja haki tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla. Yritys ei kuitenkaan kantanut hedelmää, ja kotijoukkue HIFK otti kolme sarjapistettä maalein 2–1.