HPK lisäsi HIFK:n tuskaa – Pisteet jälleen vieraiden matkaan

Michael Joly esitti taikoja niin varsinaisella peliajalla kuin voittolaukauskilpailussakin.
HPK haki pisteet pidemmän kaavan kautta. HIFK kärsi jo neljännen peräkkäisen kotitappion.

Kotijoukkue aloitti pelin yllättävän varovasti ja vältteli virheiden tekemistä. Tämä antoi HPK:lle kiekonhallinnan ja muutamia paikkojakin. Micke-Max Åstenin tekemä 1–0 maali vapautti kotijoukkueen pelin, ja ylivoima käänsi pelin hallinnan punapaidoille. Kun peli lähti kulkemaan, tuli mukaan myös tunnetta ja muutama kuuma tilanne nähtiinkin vieraiden maalin edessä. HPK pelasi todella hyvää alivoimaa.

Tunnetaso laski toiseen erään, mikä näkyi myös pelissä. Peli aaltoili, mutta joukkueet erotti siitä, että HIFK tuli suoraviivaisemmin maalille. HPK-maalivahti Daniel Lebedeff esitti muutaman huipputorjunnan, joiden seurauksena HIFK:n 2–0 -johto jäi syntymättä.

Erän loisteliaimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin erän lopussa HPK:n kultakypärä Michael Joly, joka ajoi taiturimaisesti maalille, mikä johti HPK:n tasoitukseen. Se oli todellinen pukukoppimaali.

Pelin vauhti ei noussut kolmanteenkaan erään, ja ratkaisua haettiin jatkoilta. Jatkoajalla pelattiin kolmannen erän tavoin virheitä vältellen, mikä latisti peliä.

Lopulta mentiin voittolaukauskilpailuun, jossa HPK:lta onnistuivat Joly ja Ryan Johnston. HIFK:n Jere Innalan onnistuminen oli laiha lohtu, sillä HPK venytti kotijoukkueen tappioputken neljään.