Asemasotaa Helsingissä – HIFK:n 11 laukausta riittivät voittoon HPK:sta

LIIGA / Raportti
Frans Tuohimaa torjui HIFK:lle jälleen täyden pistepotin.
HIFK ja HPK kävivät tiistai-illassa puolustusvoittoisen kamppailun, josta HIFK kairasi lopulta niukan 3–2-voiton. Vain yksi jäähy ja kourallinen maalipaikkoja loivat käsikirjoituksen, joka testasi molempia joukkueita aivan uudella tavalla.
Lähtökohdat 

HIFK otti viikonloppuna kovat päänahat sarjan kärkijoukkueista, kun Kärpät kaatui kotona 2–0 ja Tappara vieraissa 1–4. Lisäksi Ville Leskinen liittyi punapaitojen miehistöön voittopelien jälkeen, joten Jesse Saarisen ja Anton Lundellin poissaoloista huolimatta suupielet HIFK-leirissä osoittivat ylöspäin. Vielä HPK:ta vastaan Leskinen ei tosin pelannut.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaan vire on tällä hetkellä kova. Sekä kilpi- että hanskakäsi olivat kunnossa, kun HPK koetti löytää HIFK-maalin yläkulmia. Häikäsevä patjatorjunta ottelun viimeisellä sekunnilla kruunasi voitokkaan iltapuhteen. Kummassakin HPK-maalissa Tuohimaa jätettiin vaille mahdollisuuksia.

Puolustuspelaaminen 

HIFK:n puolustajat pitivät paineen korkealla ajamalla irtokiekkoihin ja HPK:n hyökkääjiin mahdollisimman ylhäältä kiinni. Eteenpäin puolustaminen ei kuitenkaan kestänyt koko ottelua yhtä vahvana. Laitakamppailuita HIFK voitti hyvällä prosentilla.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkue ei ollut hyökkäysalueella aivan oma itsensä, mistä kertovat myös vaivaiset 11 maalia kohti suuntautunutta laukausta. Verkkoa heiluttivat Iikka Kangasniemen esityöstä Jere Sallinen, Sebastian Dykin paluukiekosta Teemu Turunen ja vielä lopuksi Dyk komealla lämärillä.

Erikoistilanteet 

Ottelussa vihellettiin vain yksi rangaistus, eikä HIFK pystynyt sitä seurannutta ylivoimaa hyödyntämään.

Lähtökohdat 

Myös vierasjoukkue HPK:lla oli allaan vahva jakso, jossa viimeiset kaksi peliä osuivat kriisiseura Pelicansia vastaan. Hämeenlinnalaiset näkivät aitiopaikalta sekä Ville Niemisen viimeisen, että Jesse Wellingin ensimmäisen ottelun – molemmista tuloksena oli kolme pistettä HPK:lle. Hyökkäyskalustosta sivussa oli edelleen Philippe Cornet.

Maalivahtipelaaminen 

Vähälle peliajalle tällä kaudella jäänyt Rasmus Reijola aloitti ottelun haparoiden. Vastapainoksi epävarmalle torjuntatyöskentelylle mies piti välillä liiankin hyvää huolta kiekosta eikä päästänyt sitä räpylästään edes omien puolustajien ollessa täysin vapaina. Loppua kohden Reijolan työt vähenivät lähes olemattomiin, mutta lopun alivoimalla hän sai kuitenkin nollattua HIFK:n.

Puolustuspelaaminen 

HIFK ei saanut tukuittain vaarallisia paikkoja, mutta pääsi hyökkäämään huomattavasti pienemmällä vaivalla kuin HPK. 11 laukausta on joka tapauksessa kova työnäyte myös vierasjoukkueen sota-alueen puolustamisesta.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK:n aktiivinen eteenpäin puolustaminen toimi, sillä vaikka aukkoja selustaan välillä jäikin, HPK:lla oli aivan liian kiire hyödyntämään niitä. 2–0-tilanteessa Niclas Luceniukselle siunaantui huikea maalipaikka, mutta Frans Tuohimaa pysäytti lähentelyt. Kolmen maalin takaa HPK ei enää ehtinyt tasoihin. Valtteri Puustisen lättysyöttö Santeri Lukalle oli maailmanluokkaa ja Tommi Tikan rannelaukaus millintarkka, mutta loppulukemat 3–2 olivat lopulta täysin ansaitut.

Erikoistilanteet 

Illan ainoan alivoimansa HPK kesti hyvin.

Erikoista 

Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin vasta ajassa 55.17, kun Valtteri Puustinen huitoi itsensä jäähyaitioon.

Ottelun ratkaisu 

Sebastian Dykin laukaus jäi ottelun voittomaaliksi, mutta hyökkäyspeliä suurempi vaikutus lopputulokseen oli tänään HIFK:n oman pään tilkkimisellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo