Tasaisesti peliään parantanut Ässät kaatoi aneemisen HIFK:n − patapaitojen nelosketju tehoili päätöserässä

LIIGA / Raportti
Ässien Valtteri Pihlajamäki oli pelipäällä maanantaina.
Helsingin maanantai-illan ottelu oli vahvasti Ässät-merkkinen. Ässät onnistui puolustamaan erinomaisesti, ja vahvasta hyökkäyspelistään tunnettu HIFK oli todella aseeton.

Maanantai-illan ainoassa Liiga-ottelussa Ässät haki komean 3−2-vierasvoiton HIFK:sta. Ässät onnistui pelaamaan selvästi kauden parhaan ottelunsa. Voiton myötä Ässien voittoputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi.

Ottelun avauserä oli varsin tarkkaa pelaamista, ja Ässät pystyi tiiviillä keskialueen pelaamisellaan hyydyttämään HIFK:n nopeat suorat hyökkäykset.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin iskemään nopeasti ottelun avausmaalin, kun Jere Innala taiteili 1–0-osuman. Ässät onnistui avauserässä myös maalinteossa, kun Jasper Lindstenin syötön päätteeksi Alexander Ruuttu laukoi terävällä laukauksella 1–1-tasoituksen.

Garteig pitää kotijoukkuetta pystyssä

Toinen erä oli selvästi Ässien hallintaa. Porilaiset nostivat karvauspelaamistaan merkittävästi, ja se sai hyvästä puolutuspelistään tunnetun HIFK:n vaikeuksiin.

Päävalmentaja Karri Kivi oli selvästi teroittanut suoraviivaisuuden merkitystä, sillä niin hanakasti Ässä-pelaajat ampuivat. HIFK-vahti Michael Garteig torjui toisessa erässä hurjat 19 laukausta. Lähellä maalintekoa kävivät Jarno Kärki sekä Derech Barach.

HIFK oli toisessa erässä pelillisessä lukossa. Punapaitojen syöttöpeli oli heikolla tasolla, mikä näkyi vaisuna hyökkäyspelinä.

HIFK esitteli kotiyleisölleen uuden debytantin, kun puolustaja Einari Luhanka pelasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa. Ketterästä saapunut puolustaja suoriutui tehtävästään varsin kelvollisesti.

Nelosketju näyttää esimerkkiä

Ottelun päätöserässä Ässien nelosketju astui esiin. Albin Eriksson - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki iski erässä kaksi komeaa osumaa. Kyseinen kolmikko iski 41 sekunnin aikana kaksi osumaa.

HIFK ei pystynyt pelaamaan omaa vahvaa hyökkäyspeliään, ja se johtui pitkälti Ässien erinomaisesta joukkuepelaamisesta. Puolustuksesta erityiskehut ansaitsee parivaljakko Santeri Lukka - Roni Sevänen.

Aivan ottelun päätössekunneilla Innala iski illan toisella osumallaan 3−2-päätöslukemat.

HIFK matkustaa torstaina Vaasaan Sportin vieraaksi. Ässät kohtaa torstaina vieraskaukalossa TPS:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo