Roope Taposelle taas nollapeli – HIFK kaatoi Ässät vähämaalisessa kamppailussa

LIIGA / Raportti
125-vuotisjuhlaa viettänyt HIFK kaatoi juhlan kunniaksi Ässät.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
HIFK otti 125-vuotisjuhlaottelussaan niukan voiton Ässistä. Roope Taponen pelasi jälleen nollapelin.

Viime aikoina vähämaalisia otteluita pelanneet HIFK ja Ässät jatkoivat trendiä Helsingin jäähallin keskiviikkoillassa. Maalipaikoilla ei juhlittu ja ottelun ainoa maalivahdin selän taakse tehty maali nähtiin toisessa erässä, kun kotijoukkueen Eddie Larsson tarjosi kiekon b-pisteiden väliin Otto Paajaselle, joka pääsi iskemään kauden ensimmäisen maalinsa. Otso Rantakarin tyhjiin tekemä maali viimeisteli isäntien 2–0-voiton.

Varmasti pelannut Roope Taponen pelasi jo toisen peräkkäisen nollapelinsä HIFK:n maalilla. Punapaitojen ykkösmaalivahdiksi noussut Taponen ei ole viidessä pelaamassaan ottelussa päästänyt kertaakaan kahta maalia enempää eikä päästettyjä maaleja ole muutenkaan kertynyt kuin viisi.

Juhlaottelu alkoi varovasti

HIFK esitteli ensimmäisessä erässä 125-vuotisjuhlapaitansa ja sai pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella Ässiä enemmän. Pöytäkirjamerkintöjä erä ei maalien tai jäähyjen muodossa kuitenkaan tarjonnut.

Ässät otti ottelun ensimmäisen jäähyn heti toisen erän alkuun, mutta vastasi itse kaksiminuuttisen parhaista paikoista, kun Joachim Rohdin pääsi yrittämään läpiajosta ja vielä uudelleen paluukiekosta. Taponen hoiti kuitenkin tilanteen mallikkaasti HIFK:n maalilla.

HIFK voittoon heikosta ylivoimapelistä huolimatta

HIFK puolestaan pääsi paikoille seuraavalla ylivoimallaan, kun Ilari Melartin viivakuti osui tolppaan ja rebound päätyi avopaikkaan Olli Palolalle, joka ei kuitenkaan saanut pomppivaan kiekkoon laukausta aikaiseksi. Kotijoukkueen koko sarjan heikoin ylivoimatilasto ei kuitenkaan tämänkään illan kolmen ylivoiman aikana kohentunut.

Paajasen maalin ansiosta tappioasemassa kolmanteen erään lähtenyt Ässät sai mahdollisuuden tasoitukseen ylivoimalla erän lopulla ja otti sen aikana hyvän ottelun pelanneen Niklas Rubinin pois maalilta. Tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja lopulta jäähyltä päässyt Rantakari osui tyhjiin.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina, kun HIFK matkaa Raumalle Lukon vieraaksi ja Ässät isännöi Jukureita.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo