Jäähykopinovet heiluivat Helsingissä − HIFK piti runkosarjan kuutossijan

LIIGA / Raportti
Tuttu kaksikko pääsi jälleen maalinmakuun Helsingissä.
Kuva © Topi Lainio
Helsingissä nähtiin asetelmiltaan jännittävä ottelu, jossa Ässillä oli mahdollisuus pudottaa HIFK suoralta puolivälieräpaikalta. Kaksi erää mentiin tasaisesti, mutta kolmannessa erässä Erik Thorellin salamamaalit käänsivät pelin kotijoukkueelle. Ässät taipui HIFK:lle 4−1.
Lähtökohdat 

HIFK:n otteet kolmen edellisen ottelun perusteella ovat olleet vaihtelevia. Perjantaina HPK oli parempi maalein 5−2, lauantaina TPS kaatui kotona 4−2 ja tiistain ottelussa Tappara vei joukkueelta pisteet samoin numeroin. Torstain kierroksella oli pajon pelissä, koska Lukko hönki stadilaisten niskaan vain kahden pisteen päässä. Voitolla HIFK:lla oli mahdollisuus varmistaa sijoitus kuuden parhaan joukossa.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engren testattiin torstaina ylivoimalla. Tasakentällisin Ässiltä ei löytynyt tarpeeksi ruutia lyömään painetta kilpirintojen verkonvartijaan.

Puolustuspelaaminen 

HIFK ajoi aggressiivisesti patapaitojen iholle ja sohi kiekon pois vastustajan lavasta. Joukkue ei antanut vieraalle yhtään ylimääräistä tilaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue ei tarjoillut hurraamisen aihetta. Toisen erän alussa Juho Keränen paahtoi vasenta kaistaa hyökkäysalueelle ja hoksasi keskellä päivystävän Juha Jääskän, joka varmalla laukauksella latasi kiekon häkkiin. Kolmannessa erässä HIFK pääsi niskan päälle. Joonas Rask pääsi maalinedustalla kiekonriistoon ja Erik Thorell oli hereillä tilanteessa. Ruotsalaishyökkääjä vei joukkueensa sekunteja myöhemmin jo 3−1-johtoon. Anton Lundell löysi vielä ottelun lopussa pikkumustanmentävän reiän Kasperi Kotkaniemen varusteista.

Erikoistilanteet 

HIFK sai tilaisuuden pelata ylivoimaa useampaankin otteeseen. Pyörityksenaihioista ei joukkue kuitenkaan päässyt rakentamaan ensimmäisen luokan maalintekopaikkoja. HIFK jäähyili kerran jos toisenkin, mutta pääsi jopa pariin otteeseen hallinnoimaan peliä hyökkäyspäässä alivoimalla.

Lähtökohdat 

Toisin kuin kilpakumppanillaan, oli Ässien paikka sarjataulukossa selvä jo ennen tätä iltaa. Viimeiseltä sijalta ei enää ylöspäin ollut nousemista, joten porilaisporukka saattoi huoletta pelata rentoa jääkiekkoa ilman paineita. Joukkue kohtasi illan isännän nyt neljännen kerran tällä kaudella. HIFK oli voittanut otteluista kaksi, joten Ässillä oli nyt mahdollisuus tasata tilit.

Maalivahtipelaaminen 

Kasperi Kotkaniemi ei antanut HIFK:lle helppoja maaleja ja otti neljän päästetyn maalin lisäksi myös hurjan määrän torjuntoja.

Puolustuspelaaminen 

Ässät puolusti viisaasti, mutta Thorellin liike oli patapaidoille myrkkyä.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkueen tavoin myöskään Ässät ei onnistunut saamaan pakkopeliä päälle. Kiekonhallinta oli hakusessa. Thorellin maalien myötä voitto lipesi porilaisten ulottuvilta.

Erikoistilanteet 

Ässät iski illan 1−1-tasoituksen ylivoimalla Peter Tiivolan toimesta. Toisessa erässä kotijoukkue syyllistyi jäähykoppiin vieviin synteihin monasti, mutta vieraiden pääsy A-luokan maalitekopaikoille oli Helsingissä nihkeää. Ässätkin joutui useaan kertaan alivoimalle jo ensimmäisessä erässä, jossa se otti peräti kolme joukkuerangaistusta ylimääräisistä pelaajista jäällä. Alivoimalla porilaiskatras ei kuitenkaan juuri päästänyt vastustajaa maalinedustalle luomaan hämminkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo