Ässät otti kolmannen peräkkäisen voittonsa - uudella valmentajalla voitokas startti

Jyri Marttinen laukoi ottelun voittomaalin ylivoimalla.
Ässät saapui Helsinkiin uuden valmentajan Pasi Kaukorannan komennossa. Ottelu oli melko vaisu. HIFK hyökkäsi jälleen tehottomasti.
Lähtökohdat

HIFK:n kultakypärä Joonas Rask pelasi uransa 400. liigapelinsä. HIFK:n kokoonpanoon palasivat loukkaantumisista parantuneet Lennart Petrell, Kyle Quincey ja Anton Lundell.

Maajoukkuetauon aikana HIFK:n pelaajat olivat hyvin edustettuna. Karjala-turnauksessa leijonapaidassa pelasivat Juhani Tyrväinen ja Teemu Eronen. Voitokkaassa pikkuleijonien joukkueessa Tsekin turnauksessa olivat mukana Teemu Engberg ja Niklas Nordgren.

Maalivahtipelaaminen

Markus Ruusu ei aivan ehtinyt ensimmäisessä maalissa poikittaisliikkeessä tolpalta toiselle. Toisessa maalissa oli ohjaus ilmasta aivan maalin edessä. Kolmannessa maalissa Ruusu jäi maskiin.

Ruusulta nähtiin ottelussa muutama huipputorjunta. Voittoon asti Ruusun torjunnat eivät HIFK:ta  tälläkään kertaa auttaneet.

Puolustuspelaaminen

Hyökkäyspään tehokas karvauspeli piti pelin painopisteen Ässien puolustuspäädyssä. Ensimmäisessä erässä HIFK ei joutunut viettämään omalla alueellaan pitkiä aikoja, muttei myöskään blokannut laukauksia. Ässät saivat melko helposti johtomaalinsa.

Viimeisessä erässä HIFK oli ryhdikäs.

Hyökkäyspelaaminen

HIFK sai luotua pitkiä hyökkäyksiä Ässien päätyyn. Hyökkäyksien päättäminen laadukkaisiin laukauksiin oli ongelmallista. Varsinkin ensimmäisessä erässä valtaosa laukauksista suuntautui ohi Ässien maalin.

Lähdöt omasta päästä onnistuivat usein varsin helposti ja hyökkäyksien rakentelu sujui. Tehottomuus on vaivannut HIFK:ta pitkin syksyä useissa otteluissa, niin tänäänkin.

Kolmannessa erässä HIFK pääsi myös tulostaululla peliin mukaan. Ensin kakkosketjun syöttöketjun jälkeen Tommi Santala laukoi HIFK:n illan ensimmäisen. Melko pian tämän jälkeen Joonas Rask survoi kiekon maaliin. Tasoitukseen HIFK:n kiri ei riittänyt.

Erikoistilanteet

HIFK hukkasi kaksi ylivoimaa ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Ässien jälkimmäinen ylivoima päättyi Ässämaaliin hävityn aloituksen jälkeen.

Kolmannessa erässä HIFK pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla. Yritykset olivat vaisuja.

Lähtökohdat

Ässät saapuivat Helsinkiin kahden ottelun voittoputkessa. Kolmas perättäinen voitto oli sille kauden ennätys.

Suurin mielenkiinto kohdistui kuitenkin uuteen valmentajaan Pasi Kaukorantaan. Kaukoranta sai potkut Ässistä helmikuussa 2016 osana Pekka Rautakallion valmennustiimiä. Nyt Kaukoranta palasi Ässiin. Viime vuodet Kaukoranta on toiminut opettajan työn ohella Kankaanpään Mailan pesäpallojoukkueen urheilutoimenjohtajana.

Andreas Bernard torjui vakuuttavasti aina kolmannen erän yhdeksännelle minuutille asti. Bernard valittiin ansaitusti ottelun tähdistöön.

Omalla alueellaan Ässät taistelivat hyvin. HIFK:n viisikko saatiin pidettyä pois parhailta paikoilta. Hyökkäyspään karvauspeli ei ollut kovin voimakasta tänäiltana.

Ässien hyökkäyspeli oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana vaisua, kunnes ykkösketju onnistui viemään Ässät 1–0 johtoon. Peter Tiivola laukoi tarkasti maalin etunurkkaan Jarno Kärjen poikittaissyötöstä.

Myös Ässien toinen maali syntyi HIFK:n hallinnan jälkeen. Niklas Appelgren ohjasi taitavasti ilmasta Aki Juuselan laukauksen. Markus Ruusun räpylästä kiekko putosi hänen selkänsä taakse, ja Mikael Sahalla oli helppo työ siirtää Ässät kahden maalin johtoon.

Melko pian Ässien toisen maalin jälkeen Ässät pääsivät kolmella pelaajalla Ruusua vastaan, mutta kiekko hukkui eikä varsinaista laukausta tullut.

Pitkiä hyökkäyksiä Ässät eivät juurikaan luoneet HIFK:n päätyyn.

Ässät tappoivat onnistuneesti kaksialivoimaa ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Ässät saivat kaksi ylivoimaa. Jälkimmäisellä Tiivolan voittaman aloituksen jälkeen Jyri Marttinen laukoi ranteella kiekon siniviivalta HIFK:n maalin ylänurkkaan. Maali jäi ottelun voittomaaliksi.