HIFK:n vahva vire jatkuu – Taposen torjunnat ja Nättisen maalit Ässien turmana

Roope Taponen oli maalillaan kuin muuri.
HIFK:n ja Ässien välinen ottelu ratkesi Roope Taposen loistaviin otteisiin kotijoukkueen maalilla sekä Julius Nättisen kahteen maaliin.

Kotijoukkue HIFK aloitti maalinteon varsin nopeasti. Kiekko löysi tiensä ensimmäistä kertaa Ässien maaliin ajassa 03.12. Maalintekijänä oli Kristian Vesalainen.

Jatkoa seurasi. HIFK:n kultakypärä Julius Nättinen siirsi lukemiksi 2–0, kun ensimmäinen erä oli vanhentunut reilut kuusi minuuttia. Tässä kohtaa Ässien päävalmentaja Karri Kivi päätti ottaa aikalisän ja herätellä joukkuettaan.

Kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle Ässien Roni Määtän luistellessa rangaistusaitioon. Ässät hoiti alivoiman kunnialla, eikä HIFK päässyt kasvattamaan johtolukemiaan.

Ässät sai puolestaan ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden HIFK:n Ilari Melartin kärsiessä kahden minuutin rangaistusta. Maalia ei vierasjoukkue kuitenkaan onnistunut tekemään. Summerin soidessa ensimmäisen erän päättymisen merkiksi kotijoukkue johti 2–0.

Toisessa erässä ei maaleilla juhlittu kummassakaan kenttäpäädyssä. Kotijoukkue HIFK:lla oli yksi ylivoima, Ässillä puolestaan kaksi. Molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja tasaisesti, mutta maalivahdit pitivät kakkoserässä maalinsa puhtaina.

Kolmannen erän alkajaisiksi HIFK pääsi jälleen ylivoimalle. Ässille siunaantui paikka kaventaa alivoimalla HIFK:n etumatkaa, mutta HIFK-maalivahti Roope Taponen oli jälleen mies paikallaan.

Kolmannen erän puolivälissä tilanne oli kotijoukkueelle edelleen 2–0. Asiaan tuli kuitenkin muutos ajassa 54.38, kun Nättinen iski ottelun toisen maalinsa. Taposen nolla piti loppuun asti, ja niinpä HIFK piti kolme pistettä Helsingissä.