Yli kuukauden pelaamattomuus ei näkynyt − Sami Aittokallio nollasi Tapparan

LIIGA / Raportti
Sami Aittokallio oli aloittanut Ässien maalilla viimeksi 14.1.2021.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Isomäen jäähallissa nähtiin vahvassa kotivireessä olevan Porin Ässien ja viime aikoina tehokkaana vierailijana kunnostautuneen Tampereen Tapparan välinen kamppailu. Ässät onnistui kasvattamaan voitettujen kotipelien putkeaan jo seitsemään otteluun.

Tappara oli voittanut kuusi edeltävää vierasotteluaan saapuessaan Poriin. Tällä kertaa tamperelaisten viimeistely ei ollut parhaimmillaan. Tappara hallitsi pelivälinettä enemmän pelin aikana ja pääsi myös vaarallisemmille maalipaikoille. Ässät käytti jälleen omat tilanteet tehokkaammin, minkä lisäksi kotijoukkueen puolustus- ja maalivahtipeli olivat rautaisen lujaa.

Vierailija Tappara oli vahvempi ottelun alussa. Kirvesrinnat saivat käännettyä peliä Ässien hyökkäyspäähän ja vyörytettyä pitkiä hyökkäyksiä. Yli kuukauden tauon jälkeen tolppien väliin palannut Sami Aittakollio piti kuitenkin kotijoukkueen mukana pelissä.

Ässillä oli jälleen vaikeuksia pelin avaamisessa ja tämän seurauksena hyökkäyksiä patapaidoilta ei juuri nähty. Tappara pääsi myös muutamaan otteeseen kokeilemaan ylivoimaa ensimmäisessä erässä, mutta kotijoukkue onnistui pitämään vierailijat poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta. Maalittoman avauserän jälkeen erätauolle lähdettiin siis tasatilanteessa.

Toisessa erässä myös porilaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa kaksi kertaa tuloksetta. Ensimmäisen liigapelinsä aloittanut Kari Piiroinen pelasi myös vahvasti Tapparan maalilla.

Ässillä ongelmat pelin avaamisessa ja kiekon ylöstuonnissa hallitusti jalalla tai syötellen jatkuivat myös pelin toisessa erässä. Tappara iski kovalla karvaus pelaamisella tähän ottamalla kahdella ylhäältä kiinni.

Tapparalla oli useampi loistava paikka siirtyä pelissä johtoon, mutta Aittokallio jatkoi maalillaan loistavia otteita. Kaksikko Charles Bertrandt ja Patrik Virta pääsivät jopa kahdestaan läpiajoon, mutta eivät onnistuneet maalinteossa. Maaleja ei siis Porissa ensimmäisen 40 minuutin aikana vielä nähty.

Kolmannessa erässä jälleen molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapelaamista, mutta tuloksetta. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta, kun porilaisten neloskenttä onnistui maalinteossa. Tommi Laakso löysi kovalla syötöllään Niko Kivelän, joka ohjasi kiekon Piiroisen edestä maaliin.

Tappara haki vielä lopussa aikalisän jälkeen tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ja saikin muutaman loistopaikan, mutta loistavasti taitojaan esitellyt Aittokallio torjui kavennusyritykset. Liigan maalipörssiä johtava Sebastian Wännström sai kunnian laittaa vielä kiekon tyhjään Tappara maaliin.

Kotijoukkueen kannalta tärkeät kolme pistettä jäivät Poriin. Ässät taistelee sarjataulukossa viimeisistä pudotuspelipaikoista. Tapparalle pistemenetys oli kolaus jahtiin, jossa tavoitellaan kotietua pudotuspelien puolivälieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo