Tappara vierasvoittoon Ässistä − kotijoukkueen kova taistelu toi pisteen

Christian Heljangon 33 torjuntaa takasivat Tapparan voiton.
Kuva © Samuli Huikuri
Viiden ottelun tappioputkensa juuri katkaissut Ässät sai Isomäen keskiviikkoiltaan vieraakseen Tapparan. Tasainen kamppailu päättyi lopulta Tapparan eduksi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2–1.

Lähtökohdat otteluun olivat ainakin kotijoukkueen kannalta mielenkiintoiset. Ässät joutui viime viikolla ongelmiin joukkueessa ilmenneen koronavirustartunnan takia, ja joukkueen lauantainen kotiottelu TPS:ää vastaan jouduttiin siirtämään. Kotijoukkue lähtikin otteluun varsin siipirikkoisella kokoonpanolla, ja Ässien maalille luisteli yhden ottelun lainasopimuksella Lukosta saapunut Samuel Jukuri.

Itse ottelussa Ässät onnistui siipirikkoisenakin taistelemaan yhden pisteen mukaansa. Tappara oli kuitenkin parempi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2–1. Molempien joukkueiden maalivahdit loistivat ottelun selkeinä tähtinä.

Avauserässä ei maalipaikoilla juhlittu

Vierasjoukkue Tappara sai otteluun vahvan lähdön, kun reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Ässien Derek Barachin ottama hyökkäyspään rangaistus kostautui. Pitkän tauon jälkeen tositoimiin palannut Otso Rantakari toimitti ylivoimalla kiekkoa maalille, ja Tapparan hyökkääjä Waltteri Merelä pääsi iskemään irtokiekon sisään maalin kulmalta.

Kokonaisuutena ottelun ensimmäinen erä oli melko tasainen. Tapparan avausmaalin jälkeen erä ei juurikaan maalipaikkoja tarjonnut, ja pelin tempo pysyi melko alhaisena. Useat paitsiovihellykset ja pitkät kiekot rikkoivat myös pelin virtausta.

Avauserän lopulla nähtiin myös vaarallinen tilanne, kun Tapparan Jere Henrikssonin luistin osui pelottavan näköisesti Ässien Nikolas Matinpaloa naamaan. Suuremmilta haavereilta kuitenkin onneksi säästyttiin, kun luistimen terä osui ainoastaan Ässäpuolustajan kypärän visiiriin.

Ässät sekoittaa pakkaa aktiivisuudellaan

Ottelun toinen erä sai vauhdikkaan alun, kun vain minuutin pelin jälkeen Tappara pääsi ylivoimalle. Ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta tällä kertaa maalia ei syntynyt. Heti ylivoiman jälkeen kuitenkin Ässät toi otteluun uudenlaista sähköä tasoittamalla ottelun. Derek Barach pääsi lyömään Teemu Lepauksen lähettämän kiekon maalin edestä sisään, ja maalin toiseksi syöttäjäksi merkattiin uransa toista liigaotteluaan pelaava Shawn Lalonde.

Ässät sai maalistaan uutta virtaa ja se laittoikin toisessa erässä Tapparan todella ahtaalle. Vieraat joutuivat ottamaan erän puolivälin paikkeilla lyhyen ajan sisään kaksi kahden minuutin rangaistusta, ja ainoastaan maali jäi Ässiltä puuttumaan. Tapparan maalilla Christian Heljanko joutui venymään parhaimpaansa, kun muun muassa Sakari Salminen pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä.

Tappara sai erän loppua kohden peliään paremmin kasaan, ja myös Ässät joutuivat painimaan pidempiä jaksoja omassa päässään. Lopulta kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta 1–1.

Tappara voittoon pitkän kaavan kautta

Tappara paransi peliään ottelun kolmanteen erään selvästi. Välittömästi erän alusta lähtien vieraat pystyivät luomaan liukuhihnalta maalipaikkoja Ässien päätyyn. Ässien kolmannen erän hahmo kuitenkin seisoi tällä kertaa tolppien välissä. Vasta pelipäivän aamuna Poriin saapunut maalivahti Samuel Jukuri oli jokaisen kiekon edessä pitäen lukemat tasoissa läpi erän.

Varsinkin kolmannen erän loppua kohden Ässien peli muuttui lähinnä kiekon purkamiseksi pois omalta alueelta. Ässät sai välissä luotua muutamia vaarallisia maalipaikkoja lähinnä vastahyökkäyksistä.

Kolmannen erän viimeisellä minuutilla kotijoukkueen kultakypärä Sakari Salminen oli pakotettu rikkomaan oman virheensä seurauksena ja Ässät joutui taistelemaan erän lopun alivoimalla. Kotijoukkue kuitenkin kesti kovan paineen, ja jatkoaikaa lähdettiin pelaamaan Tapparan ylivoimalla.

Jatkoajan alkuun Tappara pääsi pyörittämään vielä lähes puolitoista minuuttia ylivoimaa, mutta Ässät taisteli ja kesti pyörityksen. Heti tämän erikoistilanteen jälkeen roolit vaihtuivat, kun Ässät pääsi puolestaan ylivoimalle. Tapparan Patrik Virta lähti istumaan kahden minuutin rangaistusta poikittaisesta mailasta, mutta myöskään Ässät ei pystynyt hyödyntämään mahdollisuuttaan.

Ottelun ratkaisu haettiin lopulta voittomaalikilpailun kautta. Voittajaksi selviytyi lopulta vierasjoukkue Tappara, kun Kristian Tanus ja Kyle Platzer onnistuivat omissa yrityksissään.