Tappara katkaisi tylysti Ässien orastaneen voittoputken

LIIGA / Raportti
Keskiviikko päättyi Porissa Tappara-juhliin.
Kuva © Teemu Grönroos
Tappara ei jättänyt Ässille mahdollisuuksia keskiviikkoillassa. Tamperelaiset takoivat taululle 0−5-lukemat (0−1, 0−2, 0−2) ja siirtyivät sarjakärkeen.
Lähtökohdat 

Ässät on saanut mainion alun kauteensa, kun se on voittanut ensin paikallispelissä Lukon ja heti seuraavana päivänä TPS:n. Porilaisille mainio alku on ollut elintärkeä katastrofaalisen viime kauden jäljiltä.

Maalivahtipelaaminen 

Daniil Tarasov piti joukkuettaan pystyssä pelin alusta alkaen Tapparan hallitessa selvästi peliä. Ainoa kauneusvirhe tapahtui avaueserän kymmenennellä minuutilla, kun Patrik Virran heitto maalin takaa pomppi venäläisen luistimen kautta sisään.

Puolustuspelaaminen 

Ässät pystyi pitämään Tapparan suurimmilta osin pois vaarallisilta maalipaikoilta avauserässä ja ainoa maali meni ennemminkin huonon tuurin piikkiin. Toisessa erässä tilanne heikkeni, ja Tappara iski silti kahteen kertaan varsinkin kolmannen maalin tultua ässäpelaajien koomailun jälkeen. Kolmannessa erässä vieraat puhkaisivat vielä pari lisäreikää ässäpuolustukseen.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen tökki pahasti avauserässä ja kiekonhallinta oli reippaasti vierailla. Ässät ei saanut avauserässä kuin viisi laukausta maalia kohti. Toisessa erässä hyökkääminen piristyi, mutta tehot loistivat poissaolollaan edelleen. Kolmas erä meni taas enemmän siirtelyn puolelle. Ässät sai kiekon kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin maalin oltua pois paikoiltaan.

Erikoistilanteet 

Ässät selvitti alivoimansa ongelmitta, mutta päästi maalin siirretyn rangaistuksen aikana. Omaa kahta ylivoimaansa se ei saanut hyödynnettyä.

Lähtökohdat 

Tappara on aloittanut myös kahdella voitolla, ensin paikallisvastustaja Ilveksestä ja sitten jatkoajalla JYPistä. Tappara kuuluu jälleen kauden suuriin ennakkosuosikkeihin, joten vahva alku ei ole yllättänyt. Joukkueen puolustaja Valtteri Kemiläinen johtaa jopa pistepörssiä.

Maalivahtipelaaminen 

Michael Garteig pääsi avauserässä todella helpolla. Toisessa erässä täitä oli jo enemmän, mutta kanadalaismaalivahti selvitti tilanteet tyylillä. Kolmannessa erässä Garteig varmisti uransa ensimmäisen Liiga-nollapelin hyvällä suorituksella.

Puolustuspelaaminen 

Tamperelaispuolustus ei joutunut kunnon koetukselle avauserässä, sillä patapaitojen hyökkäyspelaaminen oli pliisua. Ässien hyökkääminen terästäytyi pelin edetessä, mutta tamperelaiset pitivät pintansa ja porilaiset nollilla.

Hyökkäyspelaaminen 

Kirvesrintojen hyökkäyspeli oli avauserässä vahvaa kiekonhallintaa, mutta melko tehotonta pyörittämistä. Virran avausmaalikin tuli ennemminkin yksilösuorituksen kautta. Seuraavissa erissä osumatarkkuus parani ja Tappara iski vielä neljästi.

Erikoistilanteet 

Tapparan ylivoima oli todella laadutonta läpi pelin, eikä tulosta syntynyt. Joukkueen viides maali syntyi sentään siirretyn rangaistuksen aikana. Tappara selvitti kaksi alivoimaansa vaivattomasti.

Erikoista 

Ässien ottelun ensimmäinen laukaus koko ottelussa tapahtui vasta ajassa 10.20. Tämä todisti melko hyvin kotijoukkueen ponnetonta alkua.

Ottelun ratkaisu 

Tappara paransi osumatarkkuuttaan toisesta erästä alkaen ja latoi kiekon viidesti reppuun. Ässien oma hyökkäyspelaaminen jäi kauas tamperelaisvieraiden tasosta ja vierasvoitto oli ansaittu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo