Jari Levosen juhlapeli pisimmän kaavan mukaan TPS:lle: "Pihlajamäki ei uskaltaisi minulle nuijaa huutaa"

LIIGA / Raportti
Jari Levonen kumartui uransa viimeisen Liiga-pelin ensimmäiseen aloitukseen.
Kuva © Esko Kallioniemi
Ässien ja TPS:n kohtaaminen ei ollut kauden intensiivisin ottelu. TPS nappasi kaksi pistettä, mutta tuloksen merkitys riippuu ulkopuolisista tekijöistä.
Lähtökohdat 

Ässät ja KalPa taistelevat vielä runkosarjan yhdeksännestä sijasta tilanteessa, jossa pudotuspelien pelaamisesta päätetään lähiaikoina.

Maalivahtipelaaminen 

Daniil Tarasov ei ollut aivan terävimmillään. Torjuntoja kertyi 13 kappaletta, päästettyjä maaleja oli kolme ja niistäkin ainakin yksi liian helposti. Alussa vaikutti kuin Tarasovin mukana iso osa muustakin joukkueesta olisi ollut harjoituksissa, ei pelissä.

Puolustuspelaaminen 

TPS-peli ei ollut varsinaista puolustuspelin juhlaa. Tarasov ei pelannut huippupeliä, mutta ässäpuolustus jokaisessa tilanteessa auttanutkaan parhaalla mahdollisella tavalla. Yleisön puuttuminen näkyi eniten taklauspelissä.

Hyökkäyspelaaminen 

Porilaishyökkäyksen tehohetki osui ottelun viimeiseen viiteen minuuttiin. Pata nousi kahden maalin takaa tasoihin 24 sekunnissa, kun Topias Haapanen ja Mikko Salmio onnistuivat viimeistelyssä.

Erikoistilanteet 

Ässille tehtiin yksi ylivoimamaali, eivätkä porilaiset hyödyntäneet TPS:n viittä kaksiminuuttista. Pyörityksistä jäi paras teho puuttumaan.

Lähtökohdat 

TPS tiesi kautensa päättyvän runkosarjaan kaikissa olosuhteissa, joten keskittyminen ei ollut sataprosenttisesti torstain ottelussa. Turkulaiset pelasivat kuitenkin kunniastaan riittävän hyvin, ja keskittyminen uuteen kauteen voi alkaa lähipäivinä.

Maalivahtipelaaminen 

Julius Pohjanoksa joutui venymään kiekon tielle 28 kertaa, mutta kotijoukkueen Tarasovin tavoin hänkään ei venynyt kauden parhaimpaan vireeseensä.

Puolustuspelaaminen 

Koko ottelun intensiteettiä kuvaa eniten tilanne, josta Ässien Mikko Salmiolle tuomittiin kaksiminuuttinen maalivahdin estämisestä. Normaalimmassa ottelussa vastaava törmäys veräjänvartijan kanssa olisi aiheuttanut torikokouksen ja ehkä jopa lyöntikilpailun. Tällä kerralla verbaalinenkin kuittaus jäi pariin kirosanaan tyhjässä hallissa.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS teki maalinsa oikein näppärästi ja vähän myös ässävahti Tarasovin avustuksella, mutta ei kumpikaan joukkue kunnon pyörityksiä juuri saanut aikaan kuin erikoistilanteissa.

Erikoistilanteet 

TPS onnistui kerran ylivoimalla ja kesti kaikki viisi alivoimaansa lopulta melko vaivatta.

Ottelusta sanottua:

Jari Levonen:

− Pidimme Aaro Brännaren ja linjamiesten kanssa keskustellen ammattimaisen otteen pelissä. Olimme hyvin samalla sivulla tilanteissa.

− Oli todella hienoa juuri tässä TPS-pelissä, että molemmissa aitioissa oli vanhoja tuttuja pelivuosilta asti. Olen kiitollinen siitä, että sain tämän mahdollisuuden juuri täällä.

Jari Levonen lähes tyhjän hallin yksittäisestä nuijahuudosta:

− Se tuli luultavasti sivussa olleilta pelaajilta, ja epäilen Teemu Vuorisaloa. Olen ollut sen verran tekemisissä Valtteri Pihlajamäen kanssa, että tunnen hänen äänensä, eikä hän uskaltaisi minulle nuijaa huutaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo