Ässille viides perättäinen tappio – TPS nousi vierasvoitolla sarjakärkeen

LIIGA / Raportti
Karri Kiven suojatit joutuivat jälleen kokemaan pettymyksen.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässät sai keskiviikkoiltana Isomäkeen vieraakseen Liigan kolmantena majailleen TPS:n. Ottelu oli viime viikolla Poriin saapuneen Karri Kiven toinen Ässien peräsimessä tällä kaudella. Ässät kärsi lopulta jo viidennen tappionsa putkeen, kun TPS haki pisteet lukemin 1−2.

Porin Isomäessä pelatussa ottelussa kohtasivat pistekeskiarvolla mitattuna sarjan kärkijoukkue TPS ja sarjan jumbona majaileva Ässät. Päävalmentaja Karri Kiven paluu Poriin ei mennyt suunnitellusti, kun viime viikon perjantaina Ässät hävisi kotonaan Tapparalle lukemin 5−0. Nyt Kiven Ässiltä odotettiinkin ryhtiliikettä muun muassa tehtyjen kokoonpanomuutosten myötä. TPS puolestaan saapui Poriin kaadettuaan viime viikon perjantaina Ilveksen Hakametsän jäähyväisottelussa lukemin 5−2. 

Itse ottelussa Ässät onnistui parantamaan viime viikosta, mutta pisteille tämäkään ei riittänyt. TPS haki vierasvoiton vähämaalisesta ottelusta lukemin 2−1. Varsinkin ottelun kolmannessa erässä joukkueiden välinen tasoero näkyi selkeästi, ja TPS pystyi pitämään Ässät poissa maalipaikoilta lähes kokonaan. 

Ässät jäähyili ja onnistui maalinteossa

Ässät sai otteluun tarvitsemansa vahvan alun. Vain viisi ja puoli minuuttia oli pelattu ensimmäistä erää, kun joukkueen kapteeni Jarno Kärki pääsi kääntämään pomppivan kiekon maalin edustalta sisään. Samalla katkesi Ässien kahden ottelun mittainen maaliton putki. Maali syntyi varsin vaarattoman oloisesta hyökkäyksestä, ja Kärjen lähettämä rystykääntö olisi voinut tarttua vieraiden maalilla aloittaneelle Andrei Karejeville parempana päivänä. 

Ässien yksi suurimmista ongelmista tällä kaudella on ollut jatkuva kurittomuus ja heikosti toimiva alivoimapelaaminen. Tänäänkin Ässien kurittomuus näkyi heti ottelun avauserässä. Kotijoukkue joutui kahdesti alivoimalle, ja ainoastaan varsin salliva tuomarilinja pelasti isännät suuremmilta rangaistusmääriltä. Useampikin tilanne herätti tunteita vierasjoukkueen päädyssä, kun rangaistuksia ei helpolla vihelletty. 

TPS ei onnistunut hyödyntämään avauserän ylivoimiaan, ja Ässät pääsi erätauolle 1−0-johdossa. 

TPS tulee rinnalle ja ohi

Ottelun toinen erä oli pelillisesti ensimmäisen erän tapaan tasainen. Maalinteosta erässä vastasi kuitenkin vierasjoukkue TPS. Ensin vieraiden Jonne Tammela iski tasoituksen vastahyökkäyksestä, kun erää oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia. Maali oli 24-vuotiaan hyökkääjän uran ensimmäinen TPS:n paidassa. Erän lopulla TPS:n huippuvireinen kultakypärä Juuso Pärssinen pääsi puolestaan iskemään vieraat johtoon upean kuvion päätteeksi ylivoimalla. 

Tunteet olivat pinnassa myös ottelun toisessa erässä. Ässät pääsi pelaamaan erässä kaksi kertaa ylivoimaa, mutta tulos jäi uupumaan. TPS:n ottelun toinen maali puolestaan syntyi, kun isäntien Derek Barach istui kahden minuutin käytösrangaistustaan. Isomäkeen saapunut kotiyleisö vaati erässä useampaan otteeseen vieraille lisää rangaistuksia, mutta tuomaristo ei yleisön huudoista välittänyt. 

Ottelun kolmas erä ei lisäosumia tarjonnut. TPS oli kolmannessa erässä selkeästi parempi joukkue, eikä kotijoukkue pystynyt luomaan kunnollisia maalipaikkoja. Ässät pääsi vielä ylivoimalle, kun vajaat seitsemän minuuttia oli ottelun päätöserää pelaamatta. Tämän ylivoiman aikana lähimpänä maalintekoa oli kuitenkin TPS, kun Juhani Jasu karkasi läpiajoon. Konstantin Volkovin eleetön hanskatorjunta piti isännät vielä ottelussa mukana. 

Ottelun viimeisillä minuuteilla Ässät haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia. Myöskään tämän erikoistilanteen aikana kotijoukkue ei onnistunut luomaan kunnollisia maalipaikkoja, ja suurin jännitys kohdistui lähinnä vieraiden useisiin yrityksiin kohti Ässien tyhjää maalia. TPS juhli vierasvoittoa lopulta lukemin 2−1. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo