Ässien kotiavauksesta pannukakku - Kakko iski jälleen voittomaalin

LIIGA / Raportti
TPS osui ylivoimapelissään kahdesti.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässien kauden kotiavaus ei ollut porilaisjuhlaa, vaan TPS vei näyttävien maalien siivittämänä pisteet mukanaan lukemin 4−1. Tehokas ylivoimapeli oli yksi vierasvoiton kulmakivistä.
Lähtökohdat 

Ässät lähti kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa makea 3−2-vierasvoitto Lukosta takataskussaan. Kotiavaukseen lähdettäessä pata oli ennakkoon hienoisessa altavastaajan roolissa TPS:ää vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Porilaisten kuluvan kauden selvä ykkösvahti Andreas Bernard esitti kotiavauksessa perusvarmaa pelaamista ilman suuria kohokohtia suuntaan tai toiseen. Osa päästetyistä maaleista oli vaikeita otettavia, eivät haparointeja tai virheitä.

Puolustuspelaaminen 

Alivoimassa nähty aktiivinen laukausten blokkaaminen näkyi Ässien pelaamisessa myös tasakentällisin. Vierailijoiden 2−1-johtomaalissa ässäpuolustuksen merkkauspeli jäi vajaaksi, kun Kaapo Kakko iski kiekon takatolpalta käytännössä tyhjään maaliin.

Hyökkäyspelaaminen 

Ässien hyökkäyspelaamisen voi tiivistää lähestulkoon kahteen sanaan: Sakari Salminen. Virtuoosimainen hyökkääjä vastasi avausmaalista ja tarjoili pelitovereilleen laatupaikkoja. Porilaisilla oli yritystä, taklauksia ja hanakkaa maalille ajamista, mutta yleiskuva oli varsin tasapaksu ja tehoton.

Erikoistilanteet 

Ässät oli alivoimapelaamisessaan erittäin uhrautuvainen ja pelaajat heittäytyivät viivavetojen eteen. Peter Tiivola sai todeta kahdesti peräkkäin Ilkka Heikkisen lämärin nahoissaan, jättäen osumien jälkeen pelin kesken. Uhrautuvaisuus ei kuitenkaan auttanut pitkään, sillä kaksi maalia meni alivoimalla omiin. Ylivoimalla Ässillä oli vaikeuksia kiekon alueelle viemisessä ja turkulaiset purkivat tilanteet varmasti.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Liigan yhdellä kovimmista materiaaleista kauteen lähtenyt TPS lähti haastamaan Ässiä Poriin kauden ensimmäisen vieraspelin merkeissä. Alla oli 2−1-jatkoaikavoitto HPK:sta.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukeland sylki avauserässä kiekkoja eteensä ja päästi avausmaalin helpohkosti längeistä, mutta pystyi vastapainoksi torjumaan kakkoskiekot laadukkaasti, välillä atleettisia liikkeitä esittäen. Esitys parani huomattavasti loppua kohden.

Puolustuspelaaminen 

Isoja virheitä ei syntynyt ja ässäpelaajat saatiin ohjattua usein tehokkaasti pelin ulkopuolelle. Pahat maalipaikat jäivät porilaisilta vähiin avauserän jälkeen. TPS otti ottelussa vähän jäähyjä, eikä näistä yksikään osunut puolustajien kohdalle.

Hyökkäyspelaaminen 

Vaikka hyökkäyspelaaminen pyöri ajoittain näyttävästi, ja se tuotti muutaman maalin, laukauksista suuri osa suuntautui silti vielä muualle kuin maalia kohti. Ylivoima oli tehokasta, tasakentällisin oli toistaiseksi hiljaisempaa. Vielä avauserässä Ässien aktiivinen painostus tuotti turkulaisille vaikeuksia pelin avaamisessa, mutta pelin edetessä TPS otti pelin hallinnan haltuunsa.

Erikoistilanteet 

TPS:n ylivoima toimi ajoittain vaivattoman näköisesti ja osumiakin kertyi kaksi. Kapellimestarit Ilari Filppula-Oula Palve pyörittivät ylivoimakuvioita näyttävästi, mutta ajoituksissa ja syöttöjen tarkkuudessa oli vielä rahtusen verran parantamisen varaa. Ylivoimamaalit syntyivätkin suorista vedoista, eivätkä pitkän syöttökuvion päätteeksi.

Ottelun ratkaisu 

Patapuolustus uinahti hetkeksi toisen erän loppupuolella ja TPS rankaisi. Zach Budish jätti laukomatta hyvästä paikasta ja tarjoili kiekon vielä parempaan paikkaan Kaapo Kakolle, joka iski kiekon takatolpalta käytännössä tyhjään maaliin. Osuma riitti lopulta myös voittomaalin titteliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo