Porin Päivästä floppi - Sport jyräsi Ässät tehokkaalla viimeistelyllä

LIIGA / Raportti
Ässät oli lauantaina Sportia vastaan askeleen jäljessä.
Kuva © Teemu Grönroos
Syyskuun viimeisenä viikonloppuna juhlittava Porin Päivä ei tuottanut paikallisille iloa jääkiekkokaukalossa Sportin rymistellessä 6−3-vierasvoiton. Ässien esitys oli turhauttavan tehoton päätöserän lohtumaaleista huolimatta.
Lähtökohdat 

Ässien kausi ei ole alkanut järin ruusuisesti. Kauden avausottelussa irtosi 3−2-jatkoaikavoitto Lukosta, mutta tämän jälkeen tilille on kertynyt vain suoria tappioita. Ottelu Vaasan Sportia vastaan oli ennakkoon ainakin henkinen pakkovoitto.

Maalivahtipelaaminen 

Sportin ensimmäiselle maalille Andreas Bernard ei ihmeitä voinut, mutta Roope Talajan tekemä osuma lurvahti liian helposti maaliin. Bernard vaihdettiin maalilta pois ajassa 17.22, mutta hän palasi taas maalille 2. erään. Mikään ei juurikaan muuttunut. Maaleja sateli selän taakse tasaiseen tahtiin, mutta tässä oli puolustajillakin suuri rooli.

Puolustuspelaaminen 

Sportin hyökkäyksiä katkottiin välillä onnistuneesti, välillä ei. Puolustuspelaamisen taso aaltoili ottelun edetessä ja laidoilta pääsi ajoittain turhan vapaasti nousemaan maalille. Sportin 3−0- ja 4−0-osumissa ässäpuolustaja katseli vierestä, kun Sport-pelaaja viimeisteli maalinedustalta helposti maalin. Viides maali löysäiltiin omiin sekunti ennen toisen erän päätöstä.

Hyökkäyspelaaminen 

Maalipaikkoja syntyi jälleen tukuittain, mutta viimeistely näytti jo surullisenkin vaikealta. Kiekko kävi tolpassa, maaliviivalla ja vaikka missä muualla, muttei millään Sportin maalissa. On silti väärin puhua tuurista, sillä maalinteko on taitokysymys. Ässäpelaajien asenteessa tukala tilanne ei jäällä näkynyt ainakaan yrityksen puutteena. Tämä yritys tuotti päätöserässä muutaman helpottavan osuman.

Erikoistilanteet 

Ottelun ensimmäinen alivoima hoitui rutiinilla ilman ihmeitä, mutta toisella soi omissa saman tien. Ylivoima-aikaa Ässät sai lauantaina yhden kaksiminuuttisen verran, eikä tästä juuri kerrottavaa jäänyt.

Lähtökohdat 

Vaasalaisten kauden aloitus on ollut Ässien kaltainen: viidestä ottelusta yksi voitto. Neljästä tappiopelistään Sport hävisi kuitenkin kolme vasta jatkoajalla, joten pisteitä on tappioista huolimatta kertynyt laariin tasaisesti.

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvinen esitti useita huipputorjuntoja, varsin atleettisia sellaisia. Kolmannessa erässä muutama osuma meni omiin, muttei sillä ollut voiton kannalta enää merkitystä. Järvinen oli hyvässä iskussa, mikä antoi varmasti hyvin itseluottamusta vaasalaisten puolustajille, kun takana oli tuki ja turva kunnossa.

Puolustuspelaaminen 

Sportin pakisto ei ole Liigan kärkipäätä, ja tämä näkyi välillä kaksinkamppailuissa sekä huonoissa avaussyötöissä, jotka tuottivat kotijoukkueelle jatkuvasti maalipaikkoja. Pelin edetessä tämäkin osasto jämäköityi, eikä räikeitä virheitä juurikaan tullut. Päätöserässä muutama merkkausvirhe tuotti pari takaiskua.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport viljeli paljon nopeita vastahyökkäyksiä. Ideat loppuivat usein, kun joukkue pääsi Ässien siniviivan yli. Tämä siis avauserässä. Ensimmäiset maalit vapauttivat pelaamista ja homma kulki tämän jälkeen kuin vettä vain. Röyhkeä maalille ajaminen ja tarkat syötöt saivat Ässien puolustuksen sekaisin.

Erikoistilanteet 

Ensimmäinen ylivoima oli haparoivaa ja tuotti Ässille vaarallisen 2−1-vastahyökkäyksen. Ottelun toisella ylivoimalla Sport ei enää katsellut, vaan Aleksi Ainali tykitti hienon kuvion päätteeksi näyttävän maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo