Kihlautumiset, maaleja ja kahinoita Porin torstai-illassa

LIIGA / Raportti
Lenni Hämeenaho onnistui jälleen maalinteossa.
Kuva © Teemu Grönroos www.teemugronroos.kuvat.fi
Ässät nousi kahdesti tasoihin ja lopulta Sportin ohi tapahtumarikkaassa taistelussa. Ottelussa nähtiin kauniita maaleja, paljon pelaajien välisiä kahakoita ja yhdet kihlajaiset.

Sport sai räväkkään alun otteluun, kun ruotsalaistrion nopeasta ja suoraviivaisesta hyökkäyksestä Sebastian Stålberg peittosi maanmiehensä Niklas Rubinin kotijoukkueen maalilla. 

Porilaiset eivät suostuneet kauan aikaa pyristelemään kotkapaitojen kannoilla, ja ensimmäisellä ylivoimallaan Leevi Viitala ohitti voimattoman Rasmus Reijolan ja toi kotijoukkueen ensimmäisen kerran tasoihin.

Toisen erän alussa Ässät sutaisi hajonnutta mailaa ja täten tarjosi Sportille nopean mahdollisuuden uusia johtoasemansa rangaistuslaukauksella. Valtteri Viljanen ei kuitenkaan onnistunut yllättämään Rubinia, ja ottelua jatkettiin tasalukemin.

Ottelua mausti myös annos romantiikkaa, kun pelikatkolla järjestyksenvalvoja ja lääkintähenkilökunnan jäsen kihlautuivat toisilleen.

Epäonnistuneesta rangaistuslaukauksesta huolimatta Sport kykeni uusimaan johtoasemansa, kun Turo Asplund laukaus pienestä kulmasta löysi tiensä maalin yläkulmaan. Ässät ei kuitenkaan suostunut puremaan pölyä, kun Markus Phillipsin erinomaisesta petaamisesta Roope Talaja rokotti vanhaa seuraansa ja uusi tasalukemat.

Rikkonaiset otteet saivat kunnolla jatkoa päätöserässä, ja Ässät käytti tilaisuutensa hyväksi. Will Graber onnistui laukomaan ottelun voittomaalin, ja vain puolisen minuuttia myöhemmin Lenni Hämeenaho viimeisteli lukemat komealla maalille nousulla ja yksilösuorituksella.

Sport ei kyennyt kuudellakaan kenttäpelaajalla kaventamaan lukemia, ja täydet pisteet jäivät Poriin. Edelliset kolme Ässien ja Sportin kohtaamista ovat päättyneet pisimmän kaavan kautta kotijoukkueen kahden pisteen voittoon, joten samalla Ässät rikkoi perättäiset pisteiden jaot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo