Pitsiturnauksen voittaja selvisi − Pelicans kaatoi väsyneet patapaidat

Severi Lahtinen oli hyvässä vireessä finaalissa.
Pelicans kaatoi Ässät Pitsiturnauksen finaalissa maalein 4-1. Samalla lahtelaiset puolustivat onnistuneesti edellisen vuoden voittoaan ja voittivat Pitsiturnauksen historiansa kolmannen kerran.

Pitsiturnaus järjestettiin Raumalla perjantaina jo 26. kerran. Tämän vuoden finaalissa kohtasivat viime vuoden voittaja Lahden Pelicans ja Porin Ässät.

Pelicans pelasi alkulohkon ensimmäisessä ottelussaan tasapelin KooKoo:ta vastaan, mutta sen jälkeen jalkoihin jäivät TPS sekä Lukko.

Ässät avasi myös turnauksen tasapelillä, kun porilaiset jakoivat Satakunnan derbyssä Lukkoa vastaan pisteet maalein 2-2. Sen jälkeen Porin ylpeys kuitenkin kaatoi HIFK:n ja TPS:n.

Alkulohkon ottelut ja välierät pelattiin 2x15 minuutin erissä tehokkaalla peliajalla, jolloin erätauolla välissä oli vain kahden minuutin tauko. Finaalissa pelattiin kaksi 20 minuutin erää yhdellä täysimittaisella erätauolla.

Pelicans aloitti ottelun vahvasti, kun Jonathan Tanusin laukaus yllätti Sami Aittokallion vajaan kahden minuutin pelin jälkeen.

Ässät kuitenkin taisteli pelin tasoihin, kun turnauksen valopilkku Valtteri Pihlajamäki taisteli paluukiekon reppuun juuri ennen erän puoliväliä ja tasoitti ottelun lukemiin 1-1.

Pelicansin luisteluvoima alkoi näkyä entistä enemmän erän loppua kohden. Etenkin Severi Lahtisen ketju sai jatkuvasti vahvoja myllyjä Ässien puolustusalueella. Sama ketju vei Pelicansin myös johtoon ajassa 13:39, kun Jesse Ylönen tippasi ilmasta kiekon reppuun Aapo Aholan ja Lahtisen esityöstä.

Väsymys alkoi näkyä selvästi molempien joukkueiden otteissa toisessa erässä. Siitä syntyi myös erän avausmaali, kun Frank Gymer riisti kiekon Markus Niemeläiseltä ja vei Pelicansin jo 3-1 johtoon.

Ässät sai vielä viimeisen erän puolessa välissä ylivoiman ja haki sen jälkeen aikalisän kautta loppukiriä, mutta se jäi vajaaksi.

Waltteri Merelä iski viimeisen naulan Ässien arkkuun, kun hän upotti kiekon tyhjään rysään. Viimeisenä lukkona Ässien kirin tukkeena oli maalivahti Atte Tolvanen, joka pysäytti 22 kiekkoa.

Pelicans uusi viime kauden mestaruutensa.