Pelicansin ylivoimatehokkuus oli liikaa Ässille − Ryan Lasch tehoili Isomäessä neljän pisteen verran

LIIGA / Raportti
Ryan Lasch oli jälleen pelipäällä.
Porin keskiviikko-illassa kulutettiin jäähypenkkiä ahkeralla tahdilla, sillä Ässien ja Pelicansin välisessä kohtaamisessa jaettiin yhteensä 30 minuutin edestä kahden minuutin rangaistuksia. Liigan tehokkainta ylivoimaa pelaavalle Pelicansille tämä kelpasi, sillä lahtelaiset viimeistelivät neljä osumaa ylivoimalla.

Hyvin levänneet joukkueet tulivat illan kamppailuun hieman erilaisista lähtökohdista, kun Pelicansilla oli alla maukas voitto Tapparasta kotikaukalosta edelliseltä lauantailta, ja Ässillä vuorostaan 9−1-murskatappio Rauman Lukolta.

Avauserän ensimmäiset minuutit pyörivät enemmän Ässien päädyssä, mutta noin kuuden peliminuutin jälkeen vierasjoukkueen puolustaja Joonas Jalvanti sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta ja Jesperi Kotkaniemi pääsi rankaisemaan Pelicansia ylivoimalla kauden ensimmäisellä osumallaan.

Tasaviisikoin peli soljui päädystä päätyyn. Ässät oli hieman suoraviivaisempi ja toimitti kiekkoa nopeammin maalille, kun taas Pelicans pyrki rakentamaan pidempiä hyökkäyksiä ja pitämään kiekkoa hallussa.

Pelicans tasoitti ottelun niin ikään ylivoimalla, kun joukkueen kultakypärä Ryan Lasch laukoi kiekon pienestä kulmasta ohi Rasmus Tirrosen alle minuutti ennen ensimmäisen erän loppua.

Jäähyjen sävyttämä toinen erä alkoi Pelicansin ylivoimalla ja vierasjoukkueelle siunaantui hyviä paikkoja, mutta Tirrosen torjunnat pitivät pelin tasoissa. Erän aikana jaettiin kuusi kahden minuutin rangaistusta ja kummatkin joukkueet onnistuivat erikoistilanteissa maalinteossa, Pelicans ylivoimalla ja Ässät alivoimalla.

Tasaviisikoin toinen erä oli melko sekava. Pitkiä hyökkäyksiä ei kummaltakaan nähty ja peli katkesi jo keskialueelle turhan usein.

Kolmas erä jatkui samalla kaavalla jäähyilyn suhteen ja molempien joukkueiden ylivoimapeli pysyi tehokkaana, kun Ässien Olli Vainio ja Pelicansin Hannes Björninen viimeistelivät ylivoimamaalit mieheen.

Rikkonaisuudesta huolimatta joukkueiden välinen kohtaaminen oli tasainen, mistä kertoo myös maalivahtien torjunnat. Ässien Rasmus Tirronen torjui kiekon 25 kertaa ja vierasjoukkueen Patrik Bartošák 27 kertaa.

Ottelun ratkaisu saatiin vasta viime hetkillä, kun Pelicansin puolustaja Julius Honka laukoi pienestä kulmasta kiekon ohi Tirrosen 2 minuuttia ja 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tämän jälkeen Ryan Lasch laukoi vielä kiekon tyhjiin ja viimeisteli Pelicansin 5−3-vierasvoiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo