Ässien tehokas kolmannen erän alku ratkaisi − Nicolai Meyerin tehoilta Pelicansin turmiona

Tanskalainen kultakypärä piinasi tänään Pelicansia, ja kirjautti samalla tehot 0+3
Kuva © Tiia Mahkonen
Porin Ässät otti arvokkaan kotivoiton Pelicansista maalein 5−2. Ottelun tehomiehenä hääräsi Ässien tanskalainen kultakypärä Nicolai Meyer, jolle kirjattiin tehot 0+3

Ässät sai vieraakseen sarjataulukon toisena majailleen Pelicansin. Pelicans onnistui perjantaina katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa HPK:ta vastaan maalein 5−2. Pelicansilla oli tiukka ohjelma tällä viikolla, koska illan kamppailu oli neljäs viiteen päivään. Ässät puolestaan tuli ottelun tappio allaan TPS:lle numeroin 3−0. Viikon aiemmassa pelissä Ässät kuritti vieraissa Jukureita peräti maalein 0−7.

Illan kamppailun avauserä oli tasaista vääntöä. Ässillä oli viiden minuutin kohdalla erinomainen paikka avata maalitili, mutta tänään Pelicansin maalilla pelannut Jasper Patrikainen ja Pelicansin puolustus selvittivät tämän paikan lopulta.

Avauserässä Ässille vihellettin kaksi kahden minuutin rangaistusta, ja vierasjoukkueelle yksi kappale. Molemmat pystyivät rakentamaan paikat ylivoimillaan, mutta maaleja ei avauserässä lopulta kuitenkaan nähty.

Avauserän onnistujiin voidaan laskea molemmat illan maalivahdit. Patrikainen ja Ässien maalissa pelannut Linus Söderström onnistuivat tylsyttämään pelaajien maalintekoyritykset mainiosti. Söderström torjui avauserässä kymmenen laukausta, ja vieraiden Patrikainen ehti kiekon tielle yhdeksän kertaa.

Ottelun toisessa erässä nähtiin sitten jo maalejakin. Ässät sai onnistumisen toisella ylivoimallaan, kun Nicolai Meyer tarjoili Peter Tiivolalle maalin eteen namupassin, joka niittasi kiekon maalin perukoille. Tiivola sai maalilla katkaistua yhdentoista ottelua kestäneen maalittoman putkensa. Meyer oli toisen erän selkeitä hahmoja. Tanskalainen oli vahvasti mukana myös, kun Ässät meni ottelussa jo 2−0 johtoon. Meyer löysi syötöllään Jasse Ikosen, jolla oli kohtalaisen helppo työ lisätä kotijoukkueen johtoa.

Tasaisen pelin kannalta Pelicansin kavennusmaali tuli tärkeään paikkaan. Antti Tyrväinen napauttaa rannelaukauksensa ohi Söderströmin, vain alle minuutti ennen erätaukoa. Syötön maaliin tarjoili lahtelaisten puolustajista Topias Vilén. Tyrväinen osui nyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Hän onnistui maalinteossa myös eilen perjantaina HPK:ta vastaan.

Kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen kävi kalliiksi vierailijoille. Nimittäin Ässät iski peräti kolme kertaa kiekon Pelicansin maaliin. Maalinteon aloitti kolmen minuutin jälkeen Jouka Juhola, joka viimeisteli Samuli Aaltosen läpiajon jälkeisen irtokiekon maaliin asti. Ässien ylivoima oli tehokasta illan kolmannessa erässä. Ensiksi Sebastian Wännström iski Ässät 4-1 johtoon. Meyerille siihen osumaan illan kolmas syöttöpiste. Joe Morrow lisäsi lahtelaisten tuskaa iskemällä kiekon jo viidennen kerran Pelicansin verkkoon.

Pelicans sai vielä hieman lohdutusta, kun kolme rangaistusta kamppailussa ottanut Hannes Björninen onnistui vielä kaventamaan ottelun loppunumeroiksi 5−2. Peli oli numeroihin nähden tasainen, mutta porilaisten erinomainen viimeistely kolmannessa erässä tuotti ratkaisun illan kamppailuun.