Ässät vuorostaan jatkoajalla Pelicansia vahvempi − Porilaisille ensimmäinen kotivoitto sitten tapaninpäivän

LIIGA / Raportti
Porilaiset pääsivät juhlimaan pitkästä aikaa kotivoittoa.
Ässät otti kotivoiton Pelicansista jatkoajan jälkeen lukemin 3−2. Lahtelaisille tappio viides oli peräkkäinen, joista neljä viimeisintä ovat tulleet jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Ässillä kotivoitot ovat olleet harvinaista herkkua, kun edellinen voitto oli tullut tapaninpäivänä TPS:ää vastaan.

Ässät sai keskiviikko-illan vieraaksi pudotuspelipaikkojen ulkopuolella tipahtaneen Pelicansin. Vieraat olivat ajautuneet neljän ottelun tappioputkeen, joista kolmessa viimeisessä lahtelaiset olivat yltäneet kuitenkin yhteen pisteeseen, mutta voitot olivat karttaneet Pelicansia.

Ässät tuli puolestaan otteluun allaan vierastappio KooKoolle numeroin 0−1.

Ottelu alkoi porilaisilta erinomaisesti, kun ainoastaan 19 sekuntia oli illan kamppailua pelattu. Eemil Erholtzin laukauksen verkon perukoille kävi ilmasta iskemässä  Ässien kultakypärä Derek Barach.

Lisää vettä lahtelaisten niskaan kaatoi seitsemän minuutin kohdalla Ässien puolustajista Olli Vainio, jonka laukaus upposi ohi toista peliään Pelicansin maalilla torjuneen Patrik Bartošákin. Epäonnen soturina lahtelaisista oli Lukáš Jašek, josta kiekko upposi omaan maaliin. 

Vieraiden ylivoimapelaaminen oli viime aikoina todella kehnoa, mutta Porissa nähtiin vihdoin valoa jo tunnelin päässä lahtelaisittain. Pelicansin kavennusosuman 2−1:een teki Jašek, joka pääsi tällä kertaa tälläämään kiekon porilaisten maaliin.

Pelicansille avautui erän loppuun vielä toinen ylivoima, kun Ässien Jarno Kärki lähti istumaan kahden minuutin rangaistustaan. Toista kertaa kuitenkaan vieraat eivät kiekkoa ohi Linus Söderströmin saaneet enää ottelun avauserässä, jossa ruotsalaisvahti torjui yhteensä kymmenen kertaa.

Yrityksestä huolimatta toinen erä on maaliton.

Vieraat olivat lähellä tasoitusosumaa toisen erän seitsemännellä minuutilla, kun Mikko Kokkosen laukauksen ohjasi vaarallisesti kohti Ässien maalia Brad Lambert. Söderström selvitti porilaisten maalilla tilanteen, vaikka Aatu Jämsen oli terävänä maalilla lahtelaisista

Mielenkiintoinen tilanne ottelussa nähtiin hetkeä myöhemmin, kun Ässien hyökkääjistä Alexander Ruuttu oli pääsemässä hyvään maalipaikkaan. Bartošák lähti lahtelaisten maalilta pitkälle vastaan, ja pystyi sillä estämään tilanteen syntymisen.

Erän puolivälissä Barach esitteli jälleen vaarallisuuttaan, kun yhdysvaltalainen ajoi vahvasti kohti lahtelaismaalia, mutta maaliin asti kiekko ei tietään löytänyt.

Ässät pääsi seitsemän minuuttia ennen erä päättymistä pelaamaan ensimmäistä kertaa ottelussa myös ylivoimalle. Siinä vieraat olivat todella lähellä osua alivoimalla, kun Miika Roine ampaisi läpiajoon, mutta Söderström nappasi tärkeän torjunnan kotijoukkueen maalilla.

Ässät eivät pyörityksestään huolimatta pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa. Heti erikoistilanteen päätyttyä Leevi Viitala oli lähellä kuitenkin ohjata kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon, mutta kiekko painui niukasti ohi Pelicansin maalin.

Ottelun toinen erä oli lopulta maaliton. Ottelun tasaisuudesta kertoi myös maaliodottoma, joka näytti 40 minuutin jälkeen lukemia 1.47−1.38 niukasti kotijoukkueen eduksi.

Pelicans taisteli itsensä jälleen jatkoajalle asti.

Kolmannen erän alkuun Pelicansin tšekkiduo rakensi vaarallisen maalipaikan, kun Jiří Smejkal pääsi Jašekin, poikittaissyötöstä laukomaan, mutta ruotsalaisvahti otti jälleen ison kopin porilaisten maalilla heti erän alkuun.

Porilaisten illan toinen ylivoima tarjosi yhden loistavan maalipaikan, mutta Ässien kannalta se tuli väärään päätyyn, kun tällä kertaa Henri Nikkanen pääsi vieraista läpiajoon, mutta jälleen kerran lahtelaiset törmäsivät samaan esteeseen eli Söderströmiin.

Pelicans tasoitti ottelun 2−2:een, kun kolmatta erää oli pelattu reilut 12 minuuttia. Iikka Kangasniemi pääsi laukomaan hyvästä maskista kiekon toistamiseen porilaisten maaliin. Taitavalla laitahyökkääjälle tehopiste oli illan toinen.

Lisää osumia varsinaisella peliajalla ei enää nähty, vaan ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla. Pelicansille tämä oli samalla neljäs peräkkäinen ottelu, joka etenee aina jatkoajalle asti. Näistä jokainen oli päättynyt lahtelaisten tappioon.

Lahtelaiset taipuvat jälleen jatkoajalla.

Kauan ei tarvinnut ottelun ratkaisua Porissa odotella, kun Ässien Feetu Knihti kiskaisi vain neljän sekunnin pelin jälkeen kiekon vastustamattomasti ohi Bartošákin. Kärki kirjasi voittomaaliin illan toisen syöttöpisteensä.

Näin lahtelaiset kärsivät neljännen peräkkäisen tappion, joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Ässille puolestaan kotivoitto oli ensimmäinen sitten tapaninpäivän, jolloin porilaiset kaatoivat kotonaan TPS:n lukemin 5−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo