Lukko rikkoi seuraennätyksensä Porissa – Satakunnan joukkueiden käyrät osoittavat eri suuntiin

LIIGA / Raportti
Lassi Lehtinen palasi voitokkaasti maalilleen kuukauden tauon jälkeen. Lehtinen torjui 18 kertaa ja keräsi myös syöttöpisteen.
Satakunnan paikalliskamppailu tarjosi yhteensä seitsemän maalia. Ottelun päätyttyä Lukon voittoon lukemin 5–2 jatkui niin Ässien tappioputki kuin Lukon voittoputkikin. Raumalaisten 11. perättäinen voitto on joukkueen seuraennätys.

Lukko lähti Ässien vieraaksi voittoputkiennätys mielessään, sillä mahdollinen 11. perättäinen voitto olisi joukkueen seuraennätys. Ässät pyrki sen sijaan katkaisemaan tappioputkensa rakasta vihollista vastaan. Edellisen paikalliskamppailun Ässät vei nimiinsä ensimmäistä kertaa sitten joulukuun 2019.

Ensimmäisessä erässä niin kamppailuvoitot kuin laukaukset ja kiekonhallintakin osoittivat tasaisia lukemia kummallekin joukkueelle. Peli aaltoili nopeatempoisesti päädystä päätyyn, ja molemmat joukkueet pääsivät ajoittain pelaamaan omaa hyökkäyspeliään.

Monet pyöritysjaksot lähtivät joko vastustajan harhasyötöistä tai kiekonriistoista. Joukkueet pyrkivät hyödyntämään vastustajan virheet suuntaamalla kiekon saatuaan hyökkäykset suoraviivaisesti maalia kohti. Kumpikaan joukkue ei selkeästi ollut niskan päällä, vaikka Linus Söderström joutui torjumaan 11 kertaa Lassi Lehtisen viittä torjuntaa vastaan. 

Erässä nähtiin yksi Ässien käyttämättä jäänyt ylivoimamahdollisuus sekä kaksi maalia. Ensin Scott Pooley nousi maalille ja iski tasavajaalla Lukon johtoon, mutta alle viisi minuuttia myöhemmin Niklas Appelgren iski kiekon Lehtisen varusteista sisään Lukon puolustusyrityksistä huolimatta. Molemmissa päädyissä kolisteltiin myös tolppia.

Kolme maalia reiluun minuuttiin

Toinen erä lähti liikkeelle raumalaismerkkisesti, kun vieraat piti kiekkoa ja löivät painetta kohti Ässien maalia. Porilaisilla oli vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana eikä joukkue saanut omaa hyökkäyspeliään käyntiin. Pitkän puolustusjakson päätteeksi Jarno Kärki nappasi itselleen myös jäähyn korkeasta mailasta.

Voittoputken aikana Lukon parantunut ylivoima näytti kykynsä, kun Pavol Skalický iski toisen ylivoimamaalinsa ja kauden 20. pisteen, kun jäähyä ehti kulua vain neljä sekuntia. Maalia tarkasteltiin videolta, mutta päätuomarikaksikko ei nähnyt tilanteessa korkeaa mailaa.

Maalin jälkeen vaakakuppi kääntyi ja Ässät pääsi useampaan otteeseen ylivoimahyökkäyksiin, mutta kiekot lensivät seinille. Nopean Lukon vastahyökkäyksen jälkeen Ässät nousi voimalla hyökkäysalueelle ja erän ensimmäinen kunnollinen paikka tuotti maalin, kun Alexander Ruuttu pamautti voimalla kiekon räpyläkäden yläpuolelle ja lukemiksi 2–2.

Lukko kuitenkin näytti, mistä paikalliskamppailuissa on kyse. Arttu Ilomäki nosti kiekon yli Shawn Lalonden suoraan Linus Nymanin lapaan, joka iski vieraiden kolmannen maalin vain 14 sekuntia Ässien tasoitusmaalin jälkeen. Johtomaalista kului vain minuutti, kun tilanne oli jo 4–2 Harri Kainulaisen iskiessä kiekon tyhjään rysään Iivari Säkkisen paluukiekosta.

Erän viimeisellä neljänneksellä Ässät laukoi kiekkoa ja esimerkiksi nuorella Valtteri Karnarannalla oli hyvä paikka aivan maalin edustalla. Viimeinen tehokkuus kuitenkin jäi uupumaan, joten viimeiseen erään lähdettiin Lukon johtaessa lukemin 4–2.

Voitolla historia uusiksi

Ässien kahden maalin takaa-ajo oli ottaa kolauksen Lalonden huitoessa itsensä jäähyaitioon. Lukko ei kuitenkaan käyttänyt mahdollisuuttaan, joten toivoa oli, vaikka maalinteko on kotijoukkueelle ollut ajoittain erittäin vaikeaa. 

Kiekkoa liikutteli kuitenkin vierasjoukkue, joka pelasi viisaasti kiekkoa alaspäin väylän ollessa tukossa hyökkäysalueelle. Porilaiset pääsi alueelle, mutta hyökkäykset olivat yksittäisten pelaajien nousuja maalille, joten tulituki ja kontrolloidut hyökkäykset uupuivat. 

Kotijoukkueelle tarjottiin kavennusmahdollisuutta maalintekijä Skalickýn lyödessä kiekon katsomon puolelle jäähyn arvoisesti. Aikaa kului kuitenkin vain kahdeksan sekuntia, kun Vili Saarijärvi purki kiekon omasta päästä suoraan tyhjänä ammottaneeseen porilaisrysään Lehtisen napatessa syöttöpisteen.

Saarijärven maali oli viimeinen niitti ja loppulukemiksi merkittiin 5–2. Voitto oli Lukon 11. perättäinen, mikä tarkoitti sitä, että raumalaisjoukkue rikkoi seuraennätyksensä. Se oli aiemmin voittanut kahdesti kymmenen ottelua putkeen, mutta nyt saldo kasvoi yhdellä. Ässien tappiooputki sen sijaan sai jatkoa, ja putki on nyt kuuden ottelun mittainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo