Huippumaalivahtien ilta päättyi Ässien voittoon − Virta: "Olimme pehmeämpi joukkue, maalille meneminen sattuu usein"

LIIGA / Raportti
Ässät pääsi tuulettamaan voittoa kauden avausottelussa.
Kuva © Teemu Grönroos
Viime kaudesta uudistunut Ässät nappasi kauden avausvoiton vahvistuneesta Lukosta. Raumalaiset jäivät ratkaisuhetkillä askeleen taakse.
Lähtökohdat 

Isomäki-areenassa pelataan melkein vuoden tauon jälkeen ottelu, jolla on merkitystä kummallekin joukkueelle. Ässien harjoituskausi oli tuloksellisesti nousujohteinen, vaikka pelitavan sisäistäminen saattaa kestää.

Ässien nippu pääsee kauden avausotteluun harvinaisessa tilanteessa, kun kaikki joukkueen pelaajat ovat käytettävissä terveystilanteen suhteen.

Maalivahtipelaaminen 

Daniil Tarasovin ensimmäinen erä oli vaikea. Vetoja tuli kohti alle kourallinen, mutta Kristian Pospisil täräytti yläkulmaan 137 km/h vedon, joka ei jättänyt juuri mahdollisuuksia torjuntaan. Tarasov selvisi Lukon painostushetkistä puolustuksen avulla ja välillä siitä huolimatta.

Tarasov torjui kaikkiaan 25 laukausta ottelussa.

Puolustuspelaaminen 

Pelin tärkeimmillä hetkillä Ässien puolustupelaaminen toimi. Heikkoja hetkiäkin nähtiin, kun Lukko haki aktiivisesti tasoitusmaalia. Varsinkin kolmannessa erässä patapaidat olivat toisinaan ongelmissa, mutta kestivät painostuksen.

Hyökkäyspelaaminen 

Tylor Spinkin johtama ykkösketju oli selvästi Ässien vaarallisin. Etenkin avauserässä kanadalaiskaksokset ja Sami Lähteenmäki pyörittivät peliä Lukon päädyssä ja loivat Ässien parhaat maalipaikat.

Kakkosketjun Edwin Hedberg ja Peter Tiivola onnistuivat iskemään ratkaisevat osumat.

Erikoistilanteet 

Ensimmäisessä erässä Ässien ylivoima väänsi Lukon solmuun. Oskari Setäsen torjunnat ja lievä epäonni estivät avausmaalin syntymisen. Toisessä erässä patapaidat onnistuivat tekemään ylivoimamaalin. Edwin Hedberg veivasi David Nemecekin solmuun, ja iski liigauransa avausosuman.

Porilaisylivoima oli jatkuvasti vaarallinen, tosin päätöserässä se oli vaarallinen enemmän Ässien omaa päätyä kohti. Lukko oli todella lähellä alivoimamaalin tekemistä.

Lähtökohdat 

Rauman Lukko on perinteisen Satakunnan paikallisavauksen suosikki. Pekka Virran suojatit ovat nimekkäämpi ryhmä, ja harjoitusotteluissa Lukko voitti ja hävisi suurin piirtein tasatahtiin.

Maalivahtipelaaminen 

Oskari Setänen antoi Lukolle mahdollisuuden sarjapisteisiin. Peter Tiivolan ja Edwin Hedbergin oivalluksiin raumalaisvahdilla ei ollut juuri sanottavaa. Vastaavasti Setänen oli kelpo vireessä, kun Ässät myllytti varsinkin ylivoimillaan näyttävästi.

Setänen torjui ottelussa kaikkiaan 31 kertaa.

Puolustuspelaaminen 

Lukon puolustus oli hetkittäin vaikeuksissa. Varsinkin kahden ensimmäisen erän ensimmäiset kymmenminuuttiset kulkivat vahvasti Ässien komennossa. Nukahduksia tapahtui kuitenkin määrällisesti vähän, tällä kerralla vain vastustaja onnistui hyödyntämään niitä.

Hyökkäyspelaaminen 

Raumalaiset jäivät hetkittäin pyörimään enemmän omalla alueellaan kuin hyökkäyspäädyssä. Hetkittäiset välähdykset olivat kuitenkin laadukkaita. Toisen erän viimeisellä minuutilla Lukolla oli vielä kelpo paikkoja tasoittaa ottelu ennen päätöserää.

Erikoistilanteet 

Lukon jäähyt kostautuivat kertaalleen, mutta raumalaisten alivoima oli pulassa useampaan kertaan Ässien ykkösylivoiman kanssa. Omia ylivoimiaan Lukko ei onnistunut hyödyntämään.

Sen sijaan päätöserän alivoima oli tuottaa tasoitusmaalin. Lukko hallitsi lähes kahden minuutin jäähyn ajan tapahtumia oli lähempänä maalintekoa kuin Ässät ylivoimalla.

Ottelusta sanottua

Pekka Virta:

− Kauden ensimmäinen peli näkyi monella tavalla, ja monelle tämä oli ensimmäinen peli Liigassakin. Se ei toki tee asioista hyväksyttäviä.

− Ässät oli parempi joukkue pelikurissakin. Maalille meneminen sattuu usein, ja me olimme pehmeämpi joukkue.

Ari-Pekka Selin:

− Pystyimme vastaamaan Lukon fyysisyyteen ja olimme tiukoissa paikoissa riittävän sitkeitä. Nämä ovat maalin pelejä varmasti jatkossakin, ja nyt olimme piirun verran parempia tai onnekkaampia.

− Nelosketju pelasi oikein vahvan pelin, ja samaa kaivataan tietysti kaikilta muiltakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo