Syyskauden viimeinen esirippu laskeutui, KooKoo jätti Ässät jalkoihinsa

LIIGA / Raportti
Trevor Mingoia saalisti syyskauden viimeisessä pelissä kolme syöttöpistettä.
Liigan joulutauko alkaa aiemmin kuin oli tarkoitus. Ässät hävisi neljännen peräkkäisen ottelunsa, kun KooKoo vei kolmannen peräkkäisen vierasvoiton Porista.

KooKoo oli ennen keskiviikon kamppailua vain kaksi pistettä Ässiä edellä, mutta eri määrä otteluja muutti lähtökohtia paljon.

Kouvolalaisjoukkue on viimeksi hävinnyt Porissa 18.12.2018, sillä molemmat viime kauden pelit menivät vierasjoukkueen nimiin. Päävalmentaja Jussi Ahokkaan suojatit eivät syksyn 2020 viimeisessä Liiga-pelissä antaneet Ässille mahdollisuuksia.

KooKoo nappasi 6−1 (2−0, 3−1, 1−0)-voiton suvereenilla esityksellään.

− Olimme tehokkaita. Maaleihin tuli mahtavat liikkuvat maskit, ja maaleista haluttiin maksaa hintaa, KooKoon päävalmentaja Ahokas kommentoi C Moren haastattelussa.

Patapaitojen Atte Mäkisen kavennusosuma toisessa erässä jäi vierailijoiden kauneusvirheeksi, sillä edelsi sekaannus kentällisen vaihdossa. Muuten porilaisten vierailut Victor Brattströmin maalilla jäivät vähäisiksi.

KooKoosta maalinteossa onnistuivat Ahti Oksanen, Joni Tuulola, Kasper Björkqvist, Oskari Manninen, Teemu Engberg ja Kyle Platzer.

Ässät jäi vierailijoidensa jalkoihin pelin jokaisella osa-alueella. Liike, hyökkäyksiinlähdöt, viimeistely, maalivahtipeli ja viisikkopuolustaminen olivat kaikki enemmän tai vähemmän sekaisin.

− Yhden tai kaksi kertaa Ässien laitahyökkääjät silti pääsivät katkoihin. Paniikkia ei kuitenkaan syntynyt missään vaiheessa.

NHL-lainojen poistuminen on osasyynä porilaisten vaisuuteen, mutta KooKoo onnistui rytmittämään peliään paremmin, yhtä vaihtovirhettä lukuun ottamatta.

Vaivattomat vieraspisteet siivittävät kouvolalaisjoukkueen jo kuuden joukkoon, kun pakotettu joulutauko alkaa.

− Harmillinenhan tauko on. Täytyy vain toivoa, että tautitilanne paranisi. Meidän on käytettävä tauko fiksusti. Teemme pienen voima- ja kestävyyspätkän tähän kohtaan, jotta olemme valmiita, kun taas jatketaan, Ahokas kiteytti.

− Kolmea viikkoa ei voida levätä laakereilla.

Keskiviikon perusteella pelillisiä ongelmia ei ole paljon, toisin kuin Ässillä. Patapaidat jatkavat sijalla kymmenen, mutta pistekeskiarvolla mitattuna sijoitus on jo pudotuspeliviivan alapuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo