Ässien ykkösketju ratkaisi pelin, KooKoon tappiokierre jatkuu

LIIGA / Raportti
Molemmat kultakypärät, Jarno Kärki ja Malte Strömwall, tekivät yhden maalin tiistaina.
Kuva © Teemu Grönroos
Porin Ässät on ensimmäistä kertaa tällä kaudella neljän ottelun pisteputkessa. KooKoo putosi kyydistä ensimmäisen erätauon jälkeen.
Lähtökohdat 

Ässät taistelee enää teoreettisesti pudotuspelipaikasta, sillä pakkovoittojen lisäksi porilaiset tarvitsevat jo suotuisaa ristiinpelaamista tämän hetken päävastustajiltaankin. Pata yrittää selvitä kuluvasta kaudesta vähin mahdollisin taloudellisin tappioin.

Maalivahtipelaaminen 

Ässävahti Andreas Bernard ei voinut Anrei Hakulisen vedolle mitään, niin tarkka EHT-turnauksessakin onnistuneen hyökkääjän laukaus oli. Kaiken kaikkiaan kummankaan joukkueen maalivahdin iltapuhde ei ollut kiekkosateen täyttämä, vaan tilanteita tuli harvakseltaan.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspeli on Ässien eniten alkukaudesta parantunut osa-alue. Hetkittäisiä hädän hetkiä tulee kaikille, mutta pelisapluuna on selkeytynyt, eikä miehiä unohdu Bernardin eteen jatkuvasti.

Hyökkäyspelaaminen 

Tiistain KooKoo-kamppailun Ässät vei suhteellisen kliinisellä viimeistelyllään. Muutamat terävät vastahyökkäykset päättyivät maalilaulun soimiseen, ja lisäksi Aleksi Rekosen osuma oli Juha Järvenpäältä pieni nukahdus.

Ässien ykkösketju Jarno Kärki - Peter Tiivola - Sakari Salminen oli vahvalla pelipäällä ja ratkaisi käytännössä ottelun.

Erikoistilanteet 

Porilaiset saivat ylivoimillaan aikaan pyörityksiä sekä muutamia vetojakin kohti maalia, mutta tulos jäi vajaaksi. Alivoima puolestaan toimi edelleen moitteettomasti. Ylipäätään ottelussa nähtiin vähän jäähyjä suuntaan tai toiseen.

Lähtökohdat 

Ennakkoasetelma on selvä: Ässien kannattaa välttää jäähyjä. KooKoon tehohyökkääjä Malte Strömwall on tällä iskenyt yksin melkein saman verran ylivoimaosumia kuin koko porilaisjoukkue yhteensä.

Noin kuukauden vahva jakso syyskaudella taittui marraskuun lopussa tappiokierteeksi. Tiistain kamppailuun kouvolalaisnippu lähti tilanteessa, jossa kuudessa edellisessä kamppailussa saldoksi jäi yksi suora voitto ja viisi suoraa tappiota.

Maalivahtipelaaminen 

Juha Järvenpää jäi vähäiselle työmäärälle, esimerkiksi avauserässä porilaistaustaiselle vahdille kertyi vain yksi torjunta. Toisen erän ensi sekunneilla Aleksi Rekosen laukaus lipsahti maaliin helposti, mutta heti perään Järvenpää nollasi näyttävästi sekä Jerry Sammaliston että Sakari Salmisen yritykset.

Jarno Kärjen ja Peter Tiivolan osumat päästiin iskemään maalin edestä liian vapaasti.

Puolustuspelaaminen 

Ei Ässät maksimaalista koetusta KooKoon puolustukselle aiheuttanut, mutta tehokkuus oli kohtalaista. Varsinkin toisessa erässä ässäpelaajat jäivät liian vapaiksi Järvenpään maalin eteen.

Hyökkäyspelaaminen 

Toisessa erässä Ässien maalien lisäksi nähtiin KooKoolta kohtalaista hyökkäyspelaamista, vaikka tulos jäi uupumaan. Vierasjoukkueen harmiksi myös huippupaikat olivat vähissä näennäisestä painostuksesta huolimatta.

Erikoistilanteet 

Yli- ja alivoima sujui kouvolalaisilta tasapaksusti. Ässien jäähyn aikana tilanteita ei syntynyt solkenaan, mutta toisaalta porilaistenkin ylivoima jäi vaarattomaksi.

Erikoista 

KooKoo aloitti räväkästi, kun taas Ässien ensimmäinen veto kohti maalia nähtiin ajassa 12.08.

Ottelun ratkaisu 

Patapaidat kurittivat vierasjoukkuetta tämän kauden tyyliin harvinaisesti yksittäisillä harppuunahyökkäyksillä. KooKoo-puolustuksesta aukesi tilaa laadukkaiden vastahyökkäysten seurauksena.

5−2-lukemiin päättyneen ottelun voittomaaliksi jäi KooKoon Juha Järvenpään lievä lipsahdus, vaikka seuraavissa vaihdoissa hän tilanteen kuittaisikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo