Ässien salama-alku ja loppukiri ei riittänyt: KooKoon kolmen maalin erä toi vierasvoiton Porista

LIIGA / Raportti
Oskari Manninen teki KooKoon voittomaalin Ässien verkkoon.
Kuva © Satu Pitkänen
KooKoon puolustus vaikutti olevan jo joulutunnelmissa, kun kotijoukkue Ässät iski ensimmäisen erän alussa 18 sekunnissa kaksi maalia. Maalivahdin vaihtaminen herätti vieraat, jotka ottivat pelin hallintaansa iskien toisessa erässä kolme maalia.
Lähtökohdat 

Ässien loukkaantumislista on varsin mittava. Erityisesti hyökkäyspäässä oli vajausta Tyson Spink listan kärkenä. Otto Kivenmäen jääminen nuorten maajoukkueen varapelaajaksi on Ässien kannalta onni. Topias Haapanen ja Jerry Sammalisto vahvistavat hyökkäystä ja debytoivat tälle kaudelle patapaidassa.

Maalivahtipelaaminen 

Daniil Tarasov piti kassin puhtaana ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Tarasov sai antautua kolmesti, ja oli selvästi turhautunut apujen puutteesta. Maalille luistellut Sami Aittokallio sai antautua kolmannessa erässä heti ensimmäisen laukauksen edessä.

Puolustuspelaaminen 

Saku Salmela oli jäällä kahden Ässien maalin aikana, ja sai tilastoihin kaksi plussaa. Muuten Ässien viisikkopelaamista leimasi sekavuus.

Hyökkäyspelaaminen 

Mikko Salmio aloitti ottelun maalinteon hienolla yksilösuorituksella riistettyään kiekon ja toimitettuaan sen KooKoon maaliin. Tekeminen muuttui salama-alun jälkeen sekavaksi. Vaikka tilastoissa Ässät piti kiekkoa hallussa yli 60-prosenttisesti, ainoa todellinen hätä KooKoon puolustuspäässä koettiin Ässien pelatessa ilman maalivahtia ottelun lopussa.

Erikoistilanteet 

Ässien kaksi ylivoimaa ei saanut aikaan mitään. Toisessa erässä Ässien kolmesta ylivoimasta jäi mieleen vain KooKoon läpiajot alivoimalla Ässien maalille. Kotijoukkueen kannalta ne jäivät onneksi tuloksetta. Ylivoimaprosentti Ässille oli nolla, vaikka mahdollisuuksia kertyikin seitsemän.

Lähtökohdat 

KooKoo oli ailahdellut joulukuun aikana. Puolustuspeli ei ollut ollut aivan yhtä tiivistä kuin viime kuussa, vaikka viimeksi Pelicans jäikin Kouvolassa nollille. Viimeiset kolmen pisteen häviöt tulivat kuitenkin kärkijoukkueille Kärpille ja Tapparalle, joita vastaan KooKoo onnistui maalinteossa useamman kerran.

Maalivahtipelaaminen 

Niilo Halonen torjui viimeksi KooKoon vierailtua Porissa voiton. Tällä kertaa iltapuhde jäi lyhyeksi. Kolmesta laukauksesta kaksi meni maaliin, ja nuori veskari jätti maalikehikon Henrik Haukelandille, joka pelasi KooKoon edellisessä ottelussa nollapelin.

Puolustuspelaaminen 

Libor Šulák teki karmaisevan mokan heti ottelun alussa menettämällä kiekon Mikko Salmiolle. Tämä kiitti vippaamalla pelivälineen maaliin. Puolustajat Matt Caito ja Šulák myös nostivat KooKoon tasoihin, ja voittomaalin teki pakki Oskari Manninen.

Hyökkäyspelaaminen 

Ykköskenttä Anrei Hakulinen - Kim Strömberg - Juha-Pekka Haataja oli miinuspäällä. Hyökkääjistä maalinteossa onnistui vain Kyle Platzer. Tällä kertaa KooKoon jäähyn selkään taklaamisesta otti Hakulinen. Tuomio oli 2+10 minuuttia.

Erikoistilanteet 

Liigan kovin vierasylivoima tuotti tulosta. Ja kahdesti, eli Ässien molempien alivoimien aikana. Sataprosenttinen ylivoima ei tarvitse enempää selittelyitä. Eikä sataprosenttinen alivoima, vaikka seitsemän kaksiminuuttista onkin yhdessä ottelussa liikaa.

Erikoista 

Molemmat joukkueet vaihtoivat ottelussa maalivahtia. KooKoo vaihtoi jo ajassa 3.25, kun Ässät oli onnistunut iskemään kaksi maalia. Ässät seurasi esimerkkiä toisella erätauolla Tarasoville upottua erässä kolme kiekkoa.

Ottelun ratkaisu 

Ässille tarjottiin kahden maalin tappioasemassa kahden miehen ylivoima kolmannen erän puolivälin jälkeen. Ylivoimaa oli tarjolla puolitoista minuuttia, mutta mitään ei saatu aikaan. Sen jälkeen loppuminuutit tuntuivat vain muodollisuudelta, vaikka Ässät saikin vielä viimeisellä minuutilla kavennettua ilman maalivahtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo