Ässät jäi kotonaan nollille - joukkue hakkasi päätään muuriin nimeltä Juha Järvenpää

LIIGA / Raportti
Juha Järvenpää torjui Porissa kauden ensimmäisen nollapelinsä.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässät lähti keskiviikon kamppailuun viiden ottelun tappioputki niskassaan, eikä kurimus helpottanut tälläkään kertaa. KooKoo nappasi Porin-vierailultaan tylyn 3−0-voiton.
Lähtökohdat 

Ässät oli pystynyt ennen keskiviikkoa voittamaan pelaamistaan 17 ottelusta vain neljä. Varsinaisen peliajan voittoja oli yksi. Lokakuun puolessa välissä porilaisjoukkue sai pienen piristyksen kahden perättäisen voiton avulla, mutta kurssi ei kääntynyt ja tätä hetkeä seurasi viisi perättäistä tappiota.

Maalivahtipelaaminen 

Andreas Bernard palasi Ässien maalille pienen huilin jälkeen ja oli otteissaan pääosin varma. Muutama nopea yritys pelin avaamiseksi tuotti harmaita hiuksia. KooKoo:n 2−0-maali olisi pitänyt torjua.

Puolustuspelaaminen 

Avauserän alun karmea harhasyöttö oli maksaa heti maalin, mutta muuten puolustuspelaaminen oli kelvollisella tasolla. KooKoon nopeiden hyökkääjien laitanousujen kanssa oli ajoittain hankaluuksia. Vierailijoiden avausmaali syntyi Saku Salmelan mailan menetyksen avustuksella.

Hyökkäyspelaaminen 

Vahvat nousut vierasjoukkueen maalille ja aktiivisen karvauksen kautta vastustajalle tuotetut virheet loivat tilanteita. "Duunariketjujen" miehet, kuten Tuomas Huhtanen, Matias Varttinen ja Kristian Tuohilampi olivat useammallakin maalipaikalla, mutta käsien pehmeys ei riittänyt viimeistelyyn. Peter Tiivolan johtama kakkosketju oli ajoittain pirteä, mutta muuten joukkueen niin sanotun ykköskorin hyökkääjien pelaaminen ei tuottanut juuri mitään.

Erikoistilanteet 

Erikoistilanteita tuli keskiviikon ottelussa varsin vähän ja otanta jäi pieneksi. Ainoalla ylivoimallaan Ässät oli hengetön, alivoima sujui kelvollisesti.

Lähtökohdat 

KooKoon kausi on ollut varsin epätasaista vuoristorataa, eikä pitempiä voittoputkia ole päässyt syntymään. Lokakuun lopulla tähän nähtiin kuitenkin muutos, kun joukkue napsi maukkaan neljän ottelun voittoputken. 

Maalivahtipelaaminen 

Sitä työskentelyä, mitä Liiga-joukkueen ykkösvahdilta odottaakin. Juha Järvenpää oli erittäin vakuuttava otteissaan ja kauden ensimmäinen nollapeli irtosi 30 torjunnalla.

Puolustuspelaaminen 

Puolustus aukesi ajoittain liian helposti Ässien hyökätessä usealta kaistalta samaan aikaan. Oman maalin edustalla oli tekemistä, kun porilaisten "telaketjuosasto" painoi päälle. Liialliseen roiskimiseen ei silti sorruttu, vaan puolustajat pystyivät avaamaan peliä myös pienen paineen alla.

Hyökkäyspelaaminen 

Puolustajat tukivat hyvin hyökkäyksiä ja pitivät siniviivan hyökkäysalueella hallussaan. Hyökkäämisen rakenne hajosi avauserän edetessä ja nihkeä vaihe jatkui pitemmän tovin, Ässien katkoessa hyökkäyksiä. Hitaat hyökkäyksiin lähdöt tuottivat jatkuvasti ongelmia, kun Ässät tuli vauhdilla päälle. Hyökkäyspeli kuitenkin piristyi päätöserässä tarvittavan verran ja varsinkin kultakypärä Malte Strömwall erottui edukseen näyttävällä pelaamisellaan.

Erikoistilanteet 

Syntymäpäiväsankari Juha-Pekka Haatajan sekä Strömwallin kautta pitkälti pyörinyt KooKoon ylivoima piti kiekon alueella loistavasti, mutta laukaukset tulivat monesti varsin kaukaa ja ennalta arvattavista paikoista. Illan ylivoimaosuma oli Strömwallin hieno yksilöoivallus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo