KalPan johto suli 18 sekunnissa – Derek Barach laukoi neljä maalia

LIIGA / Raportti
Ässät pääsi tuulettelemaan kotiyleisön edessä. Arkistokuva.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ässät ja KalPa tarjosivat Porin keskiviikkoillassa erittäin viihdyttävän kamppailun. Päätöserässä vierailijat karkasivat jo kahden maalin johtoon, mutta lopulta illan sankariksi nousi neljä maalia tykittänyt Ässien Derek Barach.

KalPa näytti jo hakevan Porista kauden ensimmäisen voittonsa karattuaan kolmannessa erässä jo kahden maalin johtoon, mutta Ässät osoitti kotiyleisön riemuksi sitkeytensä, vei ottelun jatkoajalle ja juhli lopulta kotivoittoa.

Ottelun avauserä käynnistyi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden hakiessa otetta pelistä pitkien hyökkäyksien avulla. KalPa hallitsi kiekkoa hienokseltaan enemmän, mutta vastaavasti Ässät vastasi vaarallisemmista maalipaikoista.

Maalejakin nähtiin avauserän lopulla molemmissa päissä kenttää. Ensin KalPan Juuso Mäenpää karvasi väkevästi kiekon päädystä ja tarjoili sen maalin eteen täysin yksin jääneelle Tuomas Kiiskiselle, jolla oli helppo työ veivata kauden ensimmäisensä.

Vain 22 sekuntia myöhemmin ottelun hahmo, Ässien Derek Barach luisteli kuopiolaispuolustajien välistä karkuun ja laukoi tarkasti ylänurkkaan illan ensimmäisellään pelin tasoihin.

Summerin soidessa vieraiden Lasse Lappalainen taklasi Valtteri Pihlajamäkeä lujaa, minkä seurauksena Ässät pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Ylivoima ei maalia tuonut, mutta johti siihen, että Ässät otti pelin haltuunsa toisessa erässä. Se siirtyi kuskin paikalle myös tulostaululla, asialla jälleen Barach, joka väläytteli loistavaa luistelutekniikkaansa luikahtaessaan laidasta vastustamattomasti maalin eteen.

Maalin jälkeen Ässät pyöritti peliä Jarno Kärjen ja Sakari Salmisen johdolla ja KalPa oli pahassa pinteessä. Se kuitenkin kesti paineen urhautuvaisella puolustuspelillään, ja tuli tasoihin heti tilaisuuden tullen kanadalaispuolustaja Gabriel Bastin maalilla.

KalPa karkasi, Barach nousi sankariksi

Kolmanteen erään kaukaloon luisteli sisuuntunut KalPa, joka ottikin pelin hallintaansa erän ensihetkistä asti. Palkintona syntyikin nopealla tahdilla kaksi maalia, onnistujina puolustaja Hugo Gallet ja ylivoimalla Aapeli Räsänen.

Läpi ottelun KalPan korkea ja aktiivinen karvaus aiheutti Ässille harmaita hiuksia, ja se oli avainasemassa myös Galletin maalissa.

Kahden maalin johdossa KalPan ote pelistä herpaantui hiukan, mistä ensimmäinen merkki oli kova tilanne Eero Kilpeläisen maalin kulmalla. Maalia ei vielä tässä tilanteessa videotarkastuksesta löytynyt, mutta pian helähti.

Ottelun hahmoksi noussut Barach näytti jälleen vikkelyyttään, kun tämä rynnisti maalin takaa hakkaamaan irtokiekon sisään, Ässät maalin päähän ja hattutempun täyteen. Kavennuksesta ehti kulua vain 18 sekuntia, kun Kärki vippasi kiekon maalille ja se pomppi onnekkaasti KalPa-puolustajasta verkkoon.

Jotta kolmannen erän sirkus olisi täydellinen, sai KalPa heti seuraavasta tilanteesta kiekon jälleen ässämaaliin – kuitenkin päätuomari Jari Leppäalhon kautta, jolloin osuma hylättiin.

Jatkoaikaa pelattiin tasatahtiin tasan kolme minuuttia, kunnes KalPan Tuomas Vartiaiselle vihellettiin rangaistus. Vartiainen ehti lopulta kuluttaa jäähypenkkiä vain 11 sekuntia, kun parrasvaloihin astui jälleen Derek Barach. Jenkkihyökkääjän kova lämäri painui vastustamattomasti KalPa-maaliin ja porilaisyleisö pääsi juhlimaan neljän maalin sankarinsa johdolla 5–4-jatkoaikavoittoa.

KalPa vajosi sarjataulukon jumbosijalle hävittyään kaikki kauden kolme ensimmäistä otteluaan. Ässille voitto oli toinen.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina vieraskaukalossa. Ässät kohtaa HPK:n Hämeenlinnassa ja KalPa Sportin Vaasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo