Kärpille kymmenes peräkkäinen suora voitto: "Pystymme vieläkin parantamaan"

LIIGA / Raportti
Mika Pyörälä iski Kärppien voittomaalin Ässiä vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kärpät nappasi länsirannikon viikonlopustaan jo kymmenennen peräkkäisen suoran voiton. Tylor Spink rikkoi Justus Annusen nollan päätöserässä.
Lähtökohdat 

Ennakkoarvioissa lauantai-illan koitoksen piti olla yksipuolinen näytös. Ässät saalisti edellisestä kymmenestä pelistään saman verran sarjapisteitä, eivätkä peliesitykset ole vakuuttaneet koko marraskuun aikana.

Perjantaina Vaasassa patapaidat toki pystyivät nousemaan kahden maalin tappioasemasta jatkoaikavoittoon, mutta sarjakärkeä vastaan se ei välttämättä auta.

Maalivahtipelaaminen 

Daniil Tarasov pelasi viikonlopun toisenkin ottelun. Venäläisvahti ei ollut syyllinen Kärppien avauserän tehominuuttiin, ja varsinkin toisessa erässä Tarasov pelasti joukkueensa useammilta takaiskuilta.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäiset viisi minuuttia näytti siltä, että Ässät pystyy vastaamaan sarjakärjen pelaamiseen. Kuuden ja puolen minuutin kohdalla Kärpät sitten johtikin 2−0, kun patapuolustus koomaili Lasse Kukkoselle ja Mika Pyörälälle maalipaikat.

Hyökkäyspelaaminen 

Altavastaajana Ässät sai erityisesti ottelun alussa aikaan painetta Kärppien päätyyn. Avauserässä tehokkuudessa, tilanteiden rakentelussa ja pelinopeudessa oli kuitenkin valtava ero vierasjoukkueen hyväksi.

Kolmannessa erässä Tylor Spink iski patapaitojen kavennusosuman.

Erikoistilanteet 

Ässien alivoimapeli oli varmaa, vaikka Kärpät pyörityksen ja paineen porilaispäätyyn loikin. Omalla ylivoimallaan porilaisille siunaantui mahdollisuus ottelun tasoittamiseen, mutta maali jäi puuttumaan.

Lähtökohdat 

Lähtöhetkellä peli on aina tasan, mutta Kärppien saldo kymmenestä edellisestä pelistä on ollut vakuuttava. 28 pistettä sisältää ainoan tappion HIFK:n vieraana, mutta siitäkin oululaiset nappasivat yhden pisteen mukaan.

Perjantaina Kärpät nollasi Lukon Raumalla, ja lopulta matka valmistautumaan lauantain peliin oli lyhyempi kuin kotijoukkueella.

Kärpät on sarjakärjelle sopivassa tuloskunnossa.

Maalivahtipelaaminen 

Nuori ja lupaava Justus Annunen täytti paikkansa mainiosti. Nollapeli kesti pitkälle kolmanteen erään ennen kuin Tylor Spink onnistui kotijoukkueen maalinteossa.

Maali ei mennyt Annusen piikkiin, ja nuorukainen venyi kavennuksen jälkeen vielä kelpo torjuntoihin, kun Ässät haki raivokkaasti tasoitusosumaa.

Puolustuspelaaminen 

Kärpät oli lyhyiden hetkien ajan vaikeuksissa Ässien hyökkäyspelaamisen kanssa. Ensimmäiset viisi minuuttia peli pyöri Annusen maalin tuntumassa, ja kavennusosuman jälkeen Kärpät tarvitsi hieman onneakin välttyäkseen tasatilanteelta.

Suurimman osan ajan oululaispuolustus kuitenkin pelasi juuri siten kuin sarjakärjen kuuluukin. Varmasti ja luotettavasti.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärpät oli ratkaista ottelun jo tehokkaaseen puoliminuuttiseensa avauserässä, eikä sillä ollut hätää noin puoleentoista erään. Voitosta huolimatta voi mainita, että hyökkääjillä oli useammallakin paikkansa naulata peli lopullisesti jo ennen Jari Sailion osumaa tyhjään ässämaaliin.

Erikoistilanteet 

Kärppien ylivoima oli tehotonta, mutta toisaalta alivoima kesti painostuksen.

Ottelusta sanottua

Juho Lammikko:

− Pystymme edelleen parantamaan, tämä oli tällainen vieraspelin voitto. Tämä peli unohdetaan nyt ja keskitytään seuraavaan.

Lasse Kukkonen:

− Ottelun alku oli meiltä hyvä, mutta toinen puolikas oli selvästi Ässien. Olimme siinä vaikeuksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo