Kärpät katkaisi tappioputkensa Porin trillerissä – Tiivola ja Räty ottelun tehomiehinä

Peter Tiivola jatkaa Ässien kultakypäränä ja odottaa joukkueensa kurssin kääntyvän maaottelutauon jälkeen.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Ässät ja Kärpät tarjoilivat äänekkäälle porilaisyleisölle jännitysnäytelmän, joka päättyi lopulta pikkupetojen voittoon. Kaukalossa nähtiin aktiivista, vauhdikasta ja ottelun lopussa kuumaakin jääkiekkoa.

Isomäen jäähalille saapuneet katsojat tekivät oikean ostopäätöksen ostaessaan lipun Ässien ja Kärppien otteluun. Kaukalossa nähtiin viihdyttävää ja hyvää jääkiekkoa.

"Mahdollisuus". Näin kommentoi Kärppien tähti Jesse Puljujärvi kysyttäessä ottelun ennakkohaastattelussa, onko Pori ja lauantai-ilta uhka vai mahdollisuus.

Ässien ykkösvitja, Kärppien Aatu Räty sekä molempien joukkueiden maalivahdit olivat ottelun parhaimmistoa. Erityisesti liki vuoden pelaamattomuuden jälkeen Ässät-vahti Rasmus Tirrosen paluu kaukaloihin oli vakuuttava. Vaikka molemmat maalivahdit torjuivat kiekkoja alle 90 prosentin varmuudella, eivät he voineet syntyneille maaleille mitään, ja molemmat ottivat pelin aikana lukuisia huipputorjuntoja.

Ottelun alku oli tasainen. Kärpät oli ottelun avauskympin aikana aavistuksen enemmän kiekossa, mutta kiekonhallinta tasoittui Ässien 1–0-maalin jälkeen. Puljujärvi hukkasi kiekon jalkoihinsa, minkä seurauksena Ässien ykköstykit, Karjala-turnaukseenkin valittu Peter Tiivola sekä Roni Hirvonen kiittivät. Tiivola kirjasi tehopisteen jo kymmenennessä ottelusa peräkkäin, Hirvosen naulatessa kauden toisen maalinsa.

Avausmaalin jälkeen Ässät ottivat hallinnan itselleen seuraavien vaihtojen ajaksi. Myös Ässät-hyökkääjän kova taklaus Kärppien nuoreen puolustajaan Kasper Puutioon nostatti sekä kotijoukkueen että -yleisön tunnetilaa.

Joukkeiden ykkösnyrkit mittelivät toisiaan vastaan jokaisessa vaihdossa avauserän aikana, mutta toiseen erään peluuttaminen muuttui, kun Ässien ykkösketju paini oululaisten nelostrion kanssa.

Kärpät sai aivan toisen erän alkuun ylivoiman, joka jäi todella tyngäksi. Ässät pitivät vierailijoidensa ylivoimaa lähes pilkkanaan: Kärpillä oli suuria vaikeuksia tuoda kiekkoa alueelle, ja kun se sinne saatiin, pakkopeliä ei saatu rauhoitettua.

Kärpät kuitenkin virkistyi pelin edetessä ja oli lopulta selvästi parempi joukkue toisessa erässä.

Kärpät tasoitti ottelun tilanteeseen 1–1 kokoonpanoon nousseen Rädyn kauden avausmaalilla. Vain muutamia minuutteja myöhemmin Rädyn illan toinen vei oululaiset johtoon – ensimmäistä kertaa kymmeneen erään.

Vaikka toinen erä oli enimmäkseen Kärppien halussa, Ässät tasoitti ottelun todella kauniin kuvion päätteeksi joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Maalin teki Ässien kanadalaisvahvistus Nick Merkley Tiivolan ja Jakob Stenqvistin upean esityön päätteeksi.

Kolmas erä noudatti samaa kaavaa kuin toinenkin. Kärpät tuli erään vahvasti ja saivat aikaan pitkiäkin pyörityksiä kotijoukkueen puolustusalueelle.

Vierailijat siiryivät 3–2-johtoon kun erää oli pelattu kolme minuuttia. Radek Koblížek iski kauden avausmaalinsa ylivoimalla Michal Krištofin ja Jussi Jokisen syötöistä.

Ässät ei kuitenkaan antanut tuumaakaan periksi Kärppien painostuksessa, vaan tekivät ottelusta todellisen trillerin tasoittaessaan tilanteen pelikellon näyttäessä aikaa 54:32. Illan ykköstähti Tiivola rohmusi jo illan kolmannen tehopisteensä iskiessään kiekon maaliin pitkän pyörityksen päätteeksi.

Tiivolan maalia edelsi pitkä, lähes viiden minuutin pelikatkoton jakso. Tuon syklin aikana hyökkäyksiä sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin kaukalon molemmissa päissä.

Ottelun voittomaali nähtiin lopulta kärppäpuolustaja Ludwig Byströmin lavasta, kun ruotsalaisen laukaus löysi tiensä maaliin runsaan maskin läpi.

Ässät siirtyy maajoukkuetauolle kaksi tappiota niskassaan. Kärpät pelaa ensi viikolla kaksi kotipeliä. Keskiviikkona Kärpät isännöi HPK:ta ja perjantaina Raksilaan matkaa SaiPa.