Porissa jälleen yhden maalin ottelu – Ässät voitti Jukurit Jami Virtasen maalilla

LIIGA / Raportti
Ässät-vahti Niklas Rubin piti kauden kolmannen nollapelin.
Porissa nähtiin lauantai-iltana jälleen yhden maalin ottelu. Tasaisen väännön ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Jami Virtanen onnistui tekemään ottelun ainoan maalin.

Ottelun ensimmäistä erää leimasi sekavuus ja kunnollisten maalipaikkojen vähyys. Molemmilla joukkueilla oli suuria vaikeuksia saada laukauksia maalia kohti, ne joko menivät ohi tai blokattiin.

Niitä ainoita paikkoja, joita joukkueet saivat, ne tulivat useimmiten jonkin erikoisen kimmokkeen tai väkisin maalille vääntämisen seurauksena. Ensimmäisessä erässä ei onnistuttu maalinteossa, joten toiseen erään siirryttiin tilanteesta 0–0.

Ässät iski toisessa erässä ottelun voittomaalin

Toinen erä alkoi selkeästi vauhdikkaammalla ja avoimemmalla pelillä. Jukurit sai monta hyvää maalintekopaikkaa, mutta kuitenkin Ässät meni ottelussa 1–0-johtoon. Jami Virtanen iski kiekon maaliin napakalla laukauksella, esityön maaliin teki Jan-Mikael Järvinen. Ässät oli ehtinyt pelata lähes 150 minuuttia tekemättä maalia.

Erä jatkui enimmäkseen Ässien komennuksessa, joukkue sai rakennettua jonkun verran hyviä maalipaikkoja. Erityisesti Lenni Hämeenaholla oli erinomainen paikka iskeä Ässät kahden maalin johtoon, mutta Jukurit-vahti Frans Tuohimaa sai viime hetkellä mailansa väliin.

Molemmat pääsivät myös yrittämään ylivoimalla maalintekoa, mutta kumpikaan ei oikein sitä saanut pyörimään. Näin ottelun kolmanteen erään siirryttiin tilanteesta 1–0.

Ässien puolustus kesti Jukurien loppukirin

Kolmas erä mentiin Jukurien komennossa ja Ässät otti vastaan. Jukurit saivat erän alussa vielä jonkin verran maalipaikkoja, mutta mitä pidemmälle ottelussa mentiin, niin sitä tiiviimmin Ässät puolusti. Puolestaan toisessa päässä Tuohimaa onnistui hoitamaan ne muutamat vastahyökkäykset, jotka Ässät sai.

Jukurit otti vielä maalivahdin pois ja haki maalia kuudella kenttäpelaajalla viimeiset pari minuuttia, mutta ei onnistunut maalia tekemään. Ässät siis lopulta voitti tiukan taistelun jälkeen loppulukemin 1–0. Ässät-vahti Niklas Rubinille nollapeli oli kauden kolmas.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo