Kärki jatkoi Jukureiden synkkää jaksoa

LIIGA / Raportti
Jarno Kärki nousi Ässien sankariksi päätöserässä.
Kuva © Arno Hämäläinen
Ässät ja Jukurit kamppailivat tiukasti pisteistä sarjan häntäpään kamppailussa. Porilaisisäntä käänsi tasaisen väännön lopulta edukseen päätöserässä ja vei täyden pistepotin 3-1-lukemin.
Lähtökohdat 

Ässien tulokset viime aikoina ovat olleet tappiollisia, sillä viimeisistä kuudesta ottelusta se on hävinnyt viisi. Lauantaina se kärsi tappion voittomaalikisassa Pelicansille 5−4-lukemin.

Porilaisryhmä kärsii myös poissaolojen sumasta, sillä sairaslistan jatkoksi Pelicans-ottelun jälkeen liittyivät Mikko Salmio ja Tuomas Huhtanen. Jukurit-ottelussa liigadebyyttinsä tekee 20-vuotias Jerry Sammalisto.

Maalivahtipelaaminen 

Andreas Bernard esiintyi maalillaan varmasti ja otti varsinkin kolmannessa erässä useamman hyvän torjunnan Jukurien hallitessa peliä.

Puolustuspelaaminen 

Ässien puolustuspelaamisessa oli havaittavissa epävarmuutta paineen alla. Jukurit sai avauserässä porilaispuolustajien kiekonmenetysten seurauksena muutamia hyviä tontteja, mutta Bernard selvitti tilanteet. 

Pelin edetessä oman pään pelaaminen parantui ja joukkue puolusti maaliaan varsin tiiviisti.

Hyökkäyspelaaminen 

Porilaisten selvästi paras ketju oli ykkösketju Sakari Salminen-Peter Tiivola-Jarno Kärki. Se loi patapaitojen parhaat tilanteet ja vastasi myös ottelun voittomaalista, jonka Kärki iski Tiivolan hyvästä tarjoilusta.

Porilaisryhmän hyökkäyspelaaminen oli varsin suoraviivaista ja he pyrkivät laukomaan hanakasti kohti Ahon vartioimaa maalia. Muista ketjuista muun muassa nuori Lenni Killinen esiintyi kentällä energisesti.

Erikoistilanteet 

Ässien ylivoima oli läpi ottelun kehnoa, eikä se saanut pakkopeliään toimimaan oikeastaan missään vaiheessa. Ainoalla alivoimallaankin se antautui, kun Miika Roine nosti Jukurit tasoihin.

Lähtökohdat 

Jukureidenkaan esitykset eivät viime aikoina ole hurraa-huutoja aiheuttaneet, sillä joukkue on ajautunut viiden ottelun tappioputkeen. Keskiviikkona se taipui TPS:n vieraana 4-3-numeroin.

Maalivahtipelaaminen 

Juhana Aho pelasi mikkeliläisveräjällä erinomaisen ottelun pysäyttäen useamman hyvän tilanteen. 

Puolustuspelaaminen 

Jukureilla ei puolustuspelaamisessa isompia ongelmia ollut ja maalinedustan se pystyi pitämään melko hyvin puhtaana. Hyökkäyksiinlähdöt olivat ajoittain vaikeita ja osin sen vuoksi hyökkäyspelaaminen oli pelin alkupuoliskolla tahmeaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Mikkeliläisryhmän hyökkäyspelaaminen parani ottelun edetessä. Kahdessa ensimmäisessä erässä tekeminen hyökkäyssuuntaan oli melko vaisua, mutta päätöserässä joukkue sai aikaan organisoituja hyökkäyksiäkin Ässien päätyyn. Viimeistely oli kuitenkin jälleen tehotonta.

Kolmosketju Teemu Henritius-Markku Flinck-Jesper Piitulainen oli joukkueen parhaimmistoa ottelussa. Piitulainen ja Henritius olivat erityisesti alivoimalla näkyvässä roolissa.

Erikoistilanteet 

Jukurit selvitti illan kaikki alivoimansa ilman takaiskuja varsin helposti. Se sai avauserässä alivoimalla luotua karvauksensa seurauksena muutamia maalipaikkoja. 

Ottelun ainoan ylivoimansakin se käytti tehokkaasti hyväksi toisessa erässä Roineen iskettyä pelin tasoihin.

Erikoista 

Ottelun yleisömäärä oli 3067. Lukema oli pienin halliremontin valmistumisen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo