JYP kaatoi Ässät tasaisessa taistossa − Joakim Kemell ratkaisijana

Huippulupaus Joakim Kemell iski voittomaalin Ässien verkkoon.
Kuva © Samuli Huikuri
Tilastojen valossa tasainen ottelu päättyi Porissa vierailijoiden 3−2-voittoon. Illan sankariksi nousi Joakim Kemell, joka sivalsi kiekon reppuun ajassa 58:36.

JYPin kolmen ottelun viikko lähti käyntiin Porissa. Joukkueella oli takanaan pitkä huili, sillä JYP pelasi viimeksi tasan viikko sitten edellisviikon ainoan ottelunsa Lahdessa Pelicansia vastaan. JYP haki Lahdesta kolme pistettä matkaansa numeroin 3−5.

Myös Ässät avasi kolmen pelin viikkonsa ottelulla JYPiä vastaan. Isännillä oli allaan kolmen pelin viikko, ja viimeisimmässä ottelussa Ässät taipui lauantaina Pelicansille Lahdessa 2−1.

Ässät oli selvästi valmiimpi kamppailemaan pisteistä heti pelin alussa. Ässien ykkösketju loi pari hyvää tekopaikkaa, ja peli pyöri ensimmäiset kymmenen minuuttia Ässien hyökkäysalueella. Ässien painostus palkittiin, kun erän puolivälissä paluun kaukaloon tehnyt Lenni Killinen vei kauden avausmaalillaan isännät 1−0-johtoon Ässien pelatessa ylivoimalla. Tämän jälkeen peli tasoittui, ja JYP pääsi myös heiluttamaan verkkoa. Reid Gardinerin tasoitusmaali oli harjoituskaudella loistaneen kanadalaisen kauden ensimmäinen. Vaikka Ässät hallitsi alkua, tilastojen valossa erä oli lopulta tasaista vääntöä.

Tasainen vääntö jatkui myös toisessa erässä. Ensimmäisen erän tavoin molemmat onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Patrik Siikanen vei ensin JYPin johtoon ylivoimalla, ja heti perään Lenni Killinen tasoitti ottelun illan toisellaan. Ässille tuomittiin toisessa erässä rangaistuslaukaus, mutta Nick Moutrey ei onnistunut yllättämään JYP-vahti Markus Ruusua.

Kolmas erä oli myös hyvin tasainen. Taistelu oli ajoittain hyvinkin kuumaveristä, kun joukkueet taistelivat voitosta. Ässillä oli hyvä sauma mennä johtoon ylivoimalla, kun Andrew O'Brien komennettiin jäähypenkille reilu kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. JYP kuitenkin kesti Ässien rynnistyksen. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 58:36, ja senhän iski kukas muukaan kuin alkukauden sensaatio Joakim Kemell. Ässät otti tämän jälkeen aikalisän ja haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta JYP kesti, ja näin ollen kolme pistettä lähtivät jyväskyläläisten matkaan Porista.