Yksi erä ei riittänyt eikä neljäskään kerta sanonut toden Isomäki Areenalla

Kahden maalin mies Joonas Oden.
Ässät oli valmis pelaamaan, mutta liiallinen hyvänolon tunne kostautui. Ilves nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta jatkoajalla voittoon lukemin 4–3.

Ässät oli ammentanut voimaa perjantaisesta pettymyksestä ja joukkue oli heti valmiina pelaamaan. Ässillä oli muutamia paikkoja ennen ensimmäistä ylivoimaa, mutta ylivoimalla niitä tuli sitten useita lisää. Ässien ylivoima pyöri todella näyttävästi ja useita laukauksia tuli kohti Ilves maalivahti Vadim Zherenkoa. Hän torjui ne hyvin, mutta juuri ylivoiman päätyttyä meni maali aika halvalla.

Siitä lähti pyörimään Ässien lumipalloefekti ja reilua kolmea minuuttia myöhemmin valotaululla oli lukemat 3–0 kotijoukkueelle, mikä pakotti Ilveksen päävalmentajan Jouko Myrrän aikalisään. Ässien maalit iski Lenni Killinen, Nikolas Matinpalo ja Derek Barach.

Kysymys kuului veikö helppo maali Vadim Zherenkon itseluottamuksen. Hän ei kuitenkaan paljoa saanut apua joukkueen puolustuspelaamisesta. Tupsukorvat ovat tällä kaudella tehneet paljon maaleja, mutta myös omanpään pelaaminen on jättänyt paljon toivomisen varaa.

Tuliko Ässille liiallinen hyvänolon tunne kolmen maalin johdosta? Ässillä oli muutama maalipaikka ja yksi loistavakin, mutta Ilves- maalivahti Zherenko otti paraatipelastuksen. Laukaustilasto kääntyi Ilvekselle, ja kun menee maalille, tapahtuu yleensä hyviä asioita.

Eemeli Suomen jalasta kimmonnut maali oli tärkeä vierasjoukkueelle. Toinen erä päättyi 3–1. Kun vielä kolmas erä alkoi ylivoimalla, oli Ilveksellä hyvä mahdollisuus taistella pelin voitosta.

Olisi voinut odottaa, että Ilves olisi tullut jo kolmannen erän alusta asti kovaa, mutta se aloitti kirin vasta kuusi minuuttia ennen loppua. Ensin Joonas Oden teki 3–2-maalin ja vielä yhdeksän sekuntia ennen loppua Simon Johansson iski tasoitusmaalin. Varsinaisen peliajan jälkeen lukemat olivat 3–3.

Tiukille ottelu meni, mutta loppuun asti pelaaminen kannatti jälleen. Jatkoajalla illan hahmoksi nousi Joonas Oden toisella maalillaan. Myös Ilves-maalivahti Zherenkon itsensä kokoaminen ansaitsi erikoismaininnan. Ässillä oli mahdollisuutensa ratkaista ottelu, mutta lisäpiste lähti tupsukorvien mukana Tampereelle.