Eemeli Suomen hattutemppu siivitti Ilveksen voittoon – Ässät kiitti yleisöään kauden viimeisen kotiotteluun päätteeksi

LIIGA / Raportti
Pelipäällä olleen Eemeli Suomen hattutemppu oli liikaa Porilaisille.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ässät kiitti uskollisia kannattajiaan kauden viimeisen kotiottelun jälkeen. Pisteet matkasivat kuitenkin Tupsukorvien matkassa Tampereelle.
Lähtökohdat 

Pitkään panoksettomasti pellanneiden Ässien motivaatiotekijänä oli Isomäen tiistai-illassa hyvän jälkimaun jättäminen kotiyleisölle kivikkoisen kauden jälkeen. 

Maalivahtipelaaminen 

Maaliin luisteli aiemmin kaudella kolmessa ottelussa torjunut Radek Haas. Ilveksen toinen maali eli Eemeli Suomen sutaisu meni ohitse helpohkosti, mutta muuten 21 kertaa torjunut 19-vuotias tšekki selvisi illastaan kelvollisesti.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustus joutui melkoiseen karuselliin, kun Ilves tuli vasemmalta, oikealta, edestä ja välillä takaa. Kokenut Jyri Marttinen sijoittui hyvin ja purki kiitettävästi kiekkoja. Muuten puolustuspelaaminen oli lähinnä selviytymistä.

Hyökkäyspelaaminen 

Maalitilanteet olivat kortilla. Kuvaavaa oli, että ensimmäinen laukaus saatiin kohti maalia, kun 10 minuuttia oli pelattu. Lukuisat harhasyötöt leimasivat pelinavaamista. Kolmannen erän alkuun Ässät löysi pienen kirivaihteen, ja pystyi luomaan muutaman tekopaikkaan päätyneen kontrolloidun hyökkäyksen.

Erikoistilanteet 

Patapaitojen illan parasta antia oli sen hyvä ja kurinalainen alivoimapelaaminen. Porilaisten omilla ylivoimilla vierasjoukkue Ilves oli lähempänä maalintekoa.

Lähtökohdat 

Riemukkaasta HPK-voitosta huolimatta Ilves menetti lauantaina mahdollisuutensa kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieräpaikkaan. Tupsukorvat pyrkivätkin nyt pitämään tasapisteissä olevat lappeenrantalaiset takanaan ja saamaan kotiedun villi kortti -kierrokselle. Iltaan lähdettäessä Ilveksellä oli myös vielä ohut sauma saada edellä olevat raumalaiset kiinni ja mennä ohi. Tämä tosin vaati Lukon tappiota tänään kotona Jukureille ja Ilveksen voittoa Lukosta torstaina runkosarjan päätöskierroksella.

Maalivahtipelaaminen 

Nuori tšekkivahti Lukas Dostal jatkoi vieraiden maalilla. Ottelu oli Dostalille jo yhdeksäs perättäinen. Dostalin Ilves-uran ensimmäinen nollapeli tuli lopulta melko vaivattomasti eikä 18-vuotiaan maalivahdin tarvinnut esittää ihmeellisiä torjuntoja.

Puolustuspelaaminen 

Ilveksen pakistoa ei juurikaan testattu. Puolustajat saivatkin keskittyä enemmän hyökkäyspelin tukemiseen. Varsinkin loukkaantumisensa jälkeen kokoonpanoon palannut Oskari Laaksonen oli iso lisä ylöspäin pelaamiseen. Matt Generous tyrehdytti parilla kovalla pommillaan nuorten porilaisten pelihaluja.

Hyökkäyspelaaminen 

Kahdessa ensimmäisessä vaihdossaan paineen porilaispäätyyn painanut 4.ketju Mike Halmo-Samuli Vainionpää-Erik Ahopelto rymisteli alkutahdit Ilveksen hallinnalle. Ilveksen viimeistelystä puuttui paras terävyys ja tämä piti loppunumerot kotijoukkueen kannalta siedettävinä. Eemeli Suomen sihti sen sijaan oli kohdallaan, sillä edellisen HPK-ottelun jatkoaikasankari viimeisteli hattutempun.

Erikoistilanteet 

Ilves pääsi viiteen otteeseen hieromaan viime aikoina yskinyttä ylivoimaansa, mutta tuloksetta. Luovuus puuttui tamperelaisten kiekonsiirtelystä ja tämä on osa-alue, johon Ilveksen on saatava muutos lauantaina alkavia playoff-pelejä ajatellen.

Erikoista 

Isomäki Areenalle saatiin kauden viimeiseen kotiotteluun mukavasti katsojia, kun Ässien yhteistyökumppanit jakoivat istumapaikkalippuja ja seisomapaikkoja myytiin huokeaan viiden euron hintaan.

Ottelun ratkaisu 

Ässät pääsi kahden maalin takaa-ajoasemassa päätöserään ja esitti parasta peliään sen ensimmäisellä puoliskolla. Eemeli Suomen 0–3-maali päätti kotijoukkueen pyristelyn ja varmisti täyden pistepotin matkaamisen Tampereelle. 

Ässien kannattajat huusivat ottelun päätyttyä vielä pelaajansa uudelleen pukukopista kentän puolelle. Pelaajat viettivät pitkän tovin jäällä omiaan kiittäen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo