Rasmus Korhoselle uran ensimmäinen nollapeli – Ässät katkaisi tappioputken HPK:n kustannuksella

Dominic Turgeon pelasi vahvan ottelun.
Porin keskiviikkoillassa nähtiin fyysinen kamppailu, jossa maalipaikat olivat tiukassa. Ässät kuitenkin oli tehokkaampi maalipaikoissaan ja vei ottelun lukemin 3–0.

Ensimmäinen erä oli varsin tasainen porilaisten ollessa hieman niskan päällä. Paikkoja maalintekoon ei ollut tarjolla, sillä joukkueet pelasivat laadukasta puolustuspeliä.

Ässät oli lähempänä maalintekoa erän edetessä. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi kiekko pomppi Derek Barachille, joka onnistui iskemään kiekon kuitenkin ohi tyhjästä maalista. Hieman myöhemmin Ässien Dominic Turgeon pääsi läpiajoon, mutta HPK-vahti Sami Rajaniemi torjui tilanteen varmasti. Erä lopulta päättyi maalittomana.

Ässät oli tehokas maalipaikoissaan

Ässät aloitti toisen erän vahvasti. Ässät pysyi vahvasti kiekossa ja hyökkäyksen päätteeksi Turgeon onnistui ohjaamaan Jesse Joensuun rystylaukauksen maaliin ja viemään Ässät 1–0-johtoon.

Muuten toisessa erässä kiekonhallinta oli hienokseltaan HPK:lla. Joukkue onnistui jauhamaan pitkiä hyökkäyksiä, mutta Ässät puolusti maalinedustaansa vahvasti, eikä tarjonnut laadukkaita maalintekopaikkoja.

Ässät onnistui vielä toistamiseen maalinteossa aivan erän lopussa, kun Leevi Viitala laukoi kiekon maaliin suoraan Turgeonin aloitusvoitosta. Enempää maaleja ei nähty, joten kolmanteen erään siirryttiin tilanteesta 2–0.

Korhoselle Liiga-uran ensimmäinen nollapeli

Kolmas erä oli varsin rikkonainen, sillä pelissä oli paljon katkoja katsomoon päätyneiden kiekkojen ja pitkien kiekkojen vuoksi. Maalipaikat olivat vähissä joukkueiden jatkaessa tarkkaa puolustuspeliä.

Will Graber vei Ässät kolmen maalin johtoon napakalla rannelaukauksella aivan ylivoiman lopussa. Viime kaudella ECHL:n pisterpörssin voittaneelle Graberille maali oli kauden ensimmäinen.

HPK ei onnistunut saamaan loppukiriä kunnolla käyntiin, joten Ässät voitti HPK:n loppulukemin 3–0. Porilaiset onnistuivat katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa. Nollapeli oli Ässien Rasmus Korhoselle Liiga-uran ensimmäinen.