Porilaisten juhlaa 55-vuotisottelussa – Ässät voitti HIFK:n kuumassa väännössä

Ässien Joachim Rohdin onnistui viimein tekemään kauden avausmaalinsa.
Kuva © Topi Lainio
Lauantai-iltana Porissa juhlittiin Ässien 55-vuotista taivalta. Ottelu oli fyysinen ja kuuma, erityisesti toisessa erässä keskityttiin enemmän nahisteluun kuin jääkiekon pelaamiseen. Ässät voitti HIFK:n lopulta lukemin 4–2.

HIFK jäi ensimmäisessä erässä täysin Ässien jalkoihin tuloksellisesti.

Maalinteon aloitti Jami Virtanen, joka ohitti HIFK-vahti Niilo Halosen vähän helpohkosti lyöntilaukauksella. Muutamaa minuuttia myöhemmin puolustaja Ian McCoshen laukoi Ässät 2–0-johtoon.

Toisen maalin jälkeen HIFK turvautui aikalisään ja vaihtoi maalille Tomi Karhusen. Aikalisän jälkeen HIFK sai hyökkäyspeliään käyntiin ja painopistettä Ässien puolustusalueelle. Ässät pääsi vielä erän jälkimmäisellä puoliskolla hakemaan maalia ylivoimalla.

Ässät ei onnistunut ylivoimalla maalia tekemään, mutta heti sen päätyttyä McCoshen iski ottelun toisen maalinsa. Erässä ei nähty enempää maaleja, joten toiseen erään mentiin tilanteesta 3–0.

Painia ja nujakointia lauantai-illassa

Toinen erä oli todella kuuma ja rikkonainen, jäähyjä joukkueille jaettiin yhteensä 74 minuuttia jäähyjä. Ässät jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Joachim Rohdin onnistui viimein tekemään kauden avausmaalinsa vieden Ässät 4–0-johtoon. Rohdin oli ehtinyt kauden aikana laukoa jo lähes 80 kertaa ilman maalia.

Maali toi HIFK:n turhautumisen pintaan, kun Rohdinin juhliessa maalia nähtiin ensimmäiset tönimiset. Heti perään seuraava vaihto päättyi painimiseen, ja yhteensä kuusi pelaajaa sai jäähyn väkivaltaisuudesta. Ässät pääsi pari kertaa pelaamaan ylivoimaa, mutta ei onnistunut lisämaaleja tekemään.

HIFK onnistui kolme minuuttia ennen erän loppua kavennusmaalissa voimakkaan maalille ajon päätteeksi. Maalia jouduttiin pitkään tarkistamaan videolta, mutta lopulta se merkittiin Jesse Seppälän tekemäksi. Tilanteessa myös tunteet purkautui sillä seurauksella, että HIFK:n Micke-Max Åsten ja Ässien Valtteri Viirret tappelivat itsensä ulos ottelusta.

HIFK oli tehdä toisen maalin vielä erän lopussa, mutta Kasper Kotkansalon laukaus osui tolppaan. Kolmanteen erään mentiin siis tilanteesta 4–1.

HIFK:n kiri ei riittänyt kolmannessa erässä

Kolmanteen erään joukkueet olivat selvästi rauhoittuneet ja ylilyöntejä ei nähty. HIFK oli läpi viimeisen erän niskan päällä, mutta onnistui tekemään vain yhden kavennusmaalin. Erän alussa Julius Nättisellä oli mainio paikka kavennukseen, kun hän oli yksin läpi, mutta laukaus suuntautui vain tolppaan.

Hieman myöhemmin Nättinen ja Sebastian Dyk pelasivat vahvaa kulmapeliä ja onnistuivat siirtämään kiekon Juha Jääskälle, joka iski tilanteeksi 4–2. HIFK jatkoi vyörymistä Ässien puolustusalueelle, mutta porilaiset puolustivat sinnikkäästi omaa maalinedustaa.

HIFK haki kavennusta viimeiset kolme minuuttia ilman maalivahtia, mutta Ässien puolustus kesti maalivahti Niklas Rubinin johdolla. Ässät katkaisi HIFK:n kolmen ottelun voittoputken loppulukemin 4–2.