Kauden toinen ylivoimamaali ei auttanut Ässiä voittoon

LIIGA / Raportti
Sebastian Dyk täräytti avausmaalin vain kuuden sekunnin pelin jälkeen.
Ässien 217 minuuttia kestänyt maaliton putki katkesi sentään Isomäessä lauantai-iltana, mutta HIFK vei silti täyden pistepotin mukanaan Helsinkiin.
Lähtökohdat 

Kotijoukkue tuskaili ennen lauantain ottelua ikävän pitkäksi venyneessä maalittomassa putkessa, sillä Ässät oli jäänyt kahdessa edellisessä pelissään nollille.

Perjantaina patapaidat kamppailivat Raumalla Satakunnan paikallismittelössä häviten Lukolle selvästi 0−4, joten helpoista lähtökohdista joukkue ei lauantain otteluun päässyt valmistautumaan.

Maalivahtipelaaminen 

Perjantaina huilannut Daniil Tarasov oli torjuntavuorossa lauantai-iltana. Mies pelasi kohtuullisen ottelun, vaikka muutamaan otteeseen kiekot pääsivät pomppimaankin.

Puolustuspelaaminen 

Ässien puolustuspeli on ollut läpi kauden pääsääntöisesti tiivistä ja koko joukkue on osallistunut siihen kiitettävällä vakavuudella. Myös lauantaina kotijoukkue onnistui melko hyvin suojelemaan omaa päätyään, mutta joitakin harmillisia yksilövirheitä mukaan mahtui.

Hyökkäyspelaaminen 

Ensimmäisessä erässä Ässät näytti hetkittäin pirteältä ja yritteliäältä ryhmältä. Hyökkäyspeli oli suoraviivaisempaa kuin viime peleissä on nähty, ja se palkittiinkin muutamalla hyvällä jaksolla HIFK:n päädyssä.

Avauserän jälkeen porilaisten peli-ilme painui taas pykälän verran alemmas, ja vaikuttikin siltä, ettei kiekko löydä lauantainakaan vastustajan verkon perukoille. Tyson Spinkin ylivoimamaali toisessa erässä kuitenkin vapautti ässäpakan peliä huomattavasti, ja kotijoukkue onnistui luomaan hyvää painetta hyökkäysalueellaan.

Erikoistilanteet 

Ässien alivoima osoittautui yllättävän aktiiviseksi, sillä HIFK ei päässyt ylivoimissaan oikein kuljettajan paikalle. Porilaiset onnistuivat luomaan jopa muutamia maalipaikkoja vajaalla pelatessaan.

Porilaiset olivat onnistuneet ennen lauantaita vääntämään koko kauden aikana vasta yhden ylivoimamaalin, joten kovinkaan suurta uhkaa joukkue ei ollut vastustajalle aiheuttanut.

Lauantaina ylivoimissa kuitenkin näkyi pieniä merkkejä paremmasta, ja Ässät saikin avauserässä muutaman jo etäisesti pakkopeliä muistuttavan hetken aikaan. Toisessa erässä yritys viimein palkittiin, kun Tyson Spink onnistui lyömään paluukiekon maaliin kaksoisveljensä Tylor Spinkin laukauksen jälkeen.

Lähtökohdat 

Vierailijat ovat saaneet viime peleissään taas juonesta paremmin kiinni hetkellisen heikomman jakson jälkeen. Edellisen kerran HIFK pelasi torstaina, jolloin se kaatoi Kärpät kotonaan jatkoajalla.

HIFK pääsi siis Ässistä poiketen lähtemään lauantaihin paremmista lähtökohdista voittoisan edellispelin ja muutaman lepopäivän jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa kantoi torjuntavastuun esimerkillisesti eikä voinut Ässien ainoalle maalille mitään.

Puolustuspelaaminen 

Ottelun puolivälin paikkeilla HIFK kärsi pienestä nukahduksesta Ässien onnistuessa kaventamaan tilanteen 1−2-lukemiin. Hetkellisestä horroksesta herättyään vierailijat saivat jälleen otteen pelistä eikä puolustusalueella ollut suuriakaan vaikeuksia aivan ottelun viime hetkiä lukuunottamatta.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK onnistui tekemään tarvittavat maalit ja muuta ei edelleen tehotonta ässäpakkaa vastaan vaadittu. Vierailijoiden hyökkäyksen hahmona oli illan maalinteon sekä aloittanut että lopettanut Sebastian Dyk.

Erikoistilanteet 

Ässien luvalla sanoen pääsääntöisesti surkeaa ylivoimaa vastaan HIFK:lla ei ollut vaikeuksia. Vaikka kotijoukkue muutaman kerran väläytteli, ei helsinkiläisten hyvä alivoimapelaaminen joutunut kovinkaan suurelle koetukselle.

Varsinkaan ottelun alussa HIFK:n ylivoima ei esittänyt ihmeempiä, vaan porilaiset pääsivät jopa muutamaan alivoimahyökkäykseen. Erityisen makoisien erikoistilanteiden iltaa Porissa ei siis lauantaina nähty kummankaan joukkueen osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo