Helsingin IFK jatkoi voittojen tiellä – Ville Leskinen tehokkaana Porissa

LIIGA / Raportti
Ville Leskinen vastasi illan viimeisestä maalista.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Helsingin IFK pelasi vahvan pelin Porissa, mutta Ässät venyi jatkoajalle tehokkaan viimeistelyn ja loistavan pelin pelanneen maalivahti Linus Söderströmin ansiosta.

Porin Ässät lähti otteluun neljän pelin tappioputkessa, kun taas Helsingin IFK oli voittanut viisi edellistä otteluaan. Molemmat putket kasvoivat Isomäen lauantai-illassa.

Ensimmäiseen erään vierailija Helsingin IFK saapui valmiimpana. Joukkue karvasi ylhäältä kiinni ja sai näin pelin käännettyä jatkuvasti porilaisten puolustusalueelle. Jo minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli alivoimalla. Tämä ei vielä tuottanut tulosta vierailijoille, mutta pelin kuudennella minuutilla IFK sai ansaitun avausmaalinsa, kun Teemu Tallberg lähetti kiekon Ässien puolustajan kautta maaliin.

Ässät onnistui myös maalinteossa myöhemmin, kun Jere Sallinen istui korkeasta mailasta kahden minuutin jäähyä. Kesken kauden Poriin saapunut kanadalainen Ty Rattie sai lyötyä kiekon sisään maalin kulmalta.

Ylivoiman jälkeen peli jatkui siitä, mihin se oli ennen jäähyä jäänyt. IFK oli ohjaksissa ja määritti pelin temmon, mutta lisäosumia ei avauserässä nähty. Ässien Linus Söderströmin 15 ja IFK:n Frans Tuohimaan viisi torjuntaa kertovat totuuden erän kulusta. 

Toinen erä oli lähes identtinen ensimmäisestä. IFK paineisti, voitti kaksinkamppailut ja sai erittäin paljon hyökkäysalueen riistoja. Ässillä taas oli hyökkäyksissään vaikeuksia saada kiekolliselle pelaajalle apua. Söderström jatkoi hyviä otteitaan maalillaan ja porilaiset puolustivat keskustaa hyvin. Näin ollen vierailijoiden laukaukset eivät tulleet vaarallisimmilta paikoilta.

Juha Jääskä sai siirrettyä IFK:n johtoon ylivoimalla Ässien Leevi Viitalan istuessa jäähyllä. Pirteästi pelannut Viitala hyvitti jäähynsä ja tasoitti ottelun 2–2:een kovalla lyöntilaukauksellaan. Osuma oli 19-vuotiaalle pomarkkulaiselle uran ensimmäinen Liigassa.

Kolmannessa erässä pelin luonne muuttui. Alkuerä mentiin päästä päähän hieman sekavasti, mutta Ässät oli selkeästi päässyt peliin mukaan paremmin. 

Ensimmäinen maali erässä nähtiin, kun tulikuuma Sebastian Wännström siirsi kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon rannelaukauksellaan. Maali oli ruotsalaiselle kauden 26:s ja samalla lukemalla hän johtaa Liigan maalipörssiä. Vierailijoista IFK-puolustaja Joonas Lyytinen vastasi tähän 3–3-tasoitusmaalillaan. Maali syntyi IFK:n ollessa ylivoimalla.

Ottelu siirtyi jatkoajalle, jossa kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta tällä kertaa tuloksetta. IFK:n Ville Leskinen oli ensin istumassa tätä jatkoajan jäähyä, mutta oli myöhemmin ratkaisemassa ottelun. Leskinen laukoi kiekon rannelaukauksella puolustajan jaloista takakulmaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo